Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept på udda grönsaker LCHF

  • berggrenskan 5 februari 2009

    Har, som många andra här i klubben, börjat äta enligt LCHF. Men tycker det är svårt att hitta goda tillbehör till köttet/fisken. En gammal räv som jag har svårt att bryta ingrodda vanor, en måltid SKALL innehålla ett tillbehör typ potatis, pasta eller ris och jag vill inte ha blomkål eller broccoli varje dag.
    Nu har jag sett att Rättika, Rotpersilja och Majrova är tre grönsaker som innehåller få kolhydater men vet inte riktigt hur de tilllagas.
    Är det någon som har goda recept på rätter/tillbehör med dessa grönsaker?

  • monac 6 februari 2009

    ungsbaka dem med en god olivolja(eller valnötsolja) och örter (och vitlök)flingsalt.
    kanske inte rättikan...den kan du göra råkost av...smakar som rädisor (ungefär)och har krispig konsistens.
    lycka till!:)

  • Erajscha 6 februari 2009

    Rotpersiljan kan man woka. Majrovan kan man koka och mosa. Rättikan ska man kunna typ fritera som strips.

  • monac 6 februari 2009

    http://www.recepthjalpen.se/rattika.html
    :)
    om rättikan!

  • berggrenskan 9 februari 2009

    Tack så mycket för tipsen.
    Kommer definitivt prova att ugnsbaka rotpersilja och att göra mos av majrova.
    Jag kan också tipsa om: http://www.markazits.com/diet/kolh_tab_main.php
    Där kan du se näringsinnehållet i alla möjliga produkter.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.