Har, som många andra här i klubben, börjat äta enligt LCHF. Men tycker det är svårt att hitta goda tillbehör till köttet/fisken. En gammal räv som jag har svårt att bryta ingrodda vanor, en måltid SKALL innehålla ett tillbehör typ potatis, pasta eller ris och jag vill inte ha blomkål eller broccoli varje dag.
Nu har jag sett att Rättika, Rotpersilja och Majrova är tre grönsaker som innehåller få kolhydater men vet inte riktigt hur de tilllagas.
Är det någon som har goda recept på rätter/tillbehör med dessa grönsaker?
monac6 februari 2009
ungsbaka dem med en god olivolja(eller valnötsolja) och örter (och vitlök)flingsalt.
kanske inte rättikan...den kan du göra råkost av...smakar som rädisor (ungefär)och har krispig konsistens.
lycka till!:)
Erajscha6 februari 2009
Rotpersiljan kan man woka. Majrovan kan man koka och mosa. Rättikan ska man kunna typ fritera som strips.
monac6 februari 2009
http://www.recepthjalpen.se/rattika.html
:)
om rättikan!
berggrenskan9 februari 2009
Tack så mycket för tipsen.
Kommer definitivt prova att ugnsbaka rotpersilja och att göra mos av majrova.
Jag kan också tipsa om: http://www.markazits.com/diet/kolh_tab_main.php
Där kan du se näringsinnehållet i alla möjliga produkter.
Har, som många andra här i klubben, börjat äta enligt LCHF. Men tycker det är svårt att hitta goda tillbehör till köttet/fisken. En gammal räv som jag har svårt att bryta ingrodda vanor, en måltid SKALL innehålla ett tillbehör typ potatis, pasta eller ris och jag vill inte ha blomkål eller broccoli varje dag.
Nu har jag sett att Rättika, Rotpersilja och Majrova är tre grönsaker som innehåller få kolhydater men vet inte riktigt hur de tilllagas.
Är det någon som har goda recept på rätter/tillbehör med dessa grönsaker?
ungsbaka dem med en god olivolja(eller valnötsolja) och örter (och vitlök)flingsalt.
kanske inte rättikan...den kan du göra råkost av...smakar som rädisor (ungefär)och har krispig konsistens.
lycka till!:)
Rotpersiljan kan man woka. Majrovan kan man koka och mosa. Rättikan ska man kunna typ fritera som strips.
http://www.recepthjalpen.se/rattika.html
:)
om rättikan!
Tack så mycket för tipsen.
Kommer definitivt prova att ugnsbaka rotpersilja och att göra mos av majrova.
Jag kan också tipsa om: http://www.markazits.com/diet/kolh_tab_main.php
Där kan du se näringsinnehållet i alla möjliga produkter.