Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rekommendera nåt gott på älg kalvstek.

  • lennali 3 februari 2008

    Hej alla matglada medlemmar.
    Jag har fått en älg kalvstek på ca 1 kg och vill göra nåt riktigt gott av den (är minsann inte bortskämt med älgkött i frysen).
    Vad jag har förstått har vi många älgjägare och fruar till älgjägare här på Matklubben, har ni några läckra recept på lager? Alla förslag är välkommna.
    Tack/Lena

  • imse 3 februari 2008

    Att lågtemperatursteka den i ugnen är ett bra sätt. I 125 ° till en kärntemeratur på 70°då blir köttet lätt rosa. Saftigt och gott blir det utan att förlora så mycket i vikt. Gnid in den med rosmarin, timjan, salvia, vitlök, salt och svartpeppar innan.
    Att servera till passar en Potatis och rotfruktsgratäng:
    http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/01/potatis-och-rotfruktsgratang-med-vasterbottensost-och-trattkantareller/

  • ikah 3 februari 2008

    Håller med om att steka den i ugnen(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.