Jag är på jakt efter ett gott bröd som jag kan använda när jag ska göra goda lunchsmörgåsar, alltså fylla dem.
Är det någon som har ett bra tips på sådant bröd? Här går baguette bort då jag tycker dem fort blir hårda.
Amika31 januari 2012
På citygross finns det en typ av baguette som inte blir hård fort. Den har ett mjuk och lite seg, blank yta, inte den hårda tjocka ytan som vanliga smala baguetter har. Det här är den typ av baguette som brukar användas till just lunch mackor. Den är mjuk och lite tjockare.
Och det bästa av allt, de säljer den i 10 pack på citygross för 39.90.
De blir inte hårda som vanliga baguetter och de går utmärkt att frysa in. De säljs med och utan vallmofrön.
DoctorWho31 januari 2012
Ciabatta är jättebra att fylla och den blir inte hård eller torr. Den är dock lite seg, men det ska den vara.
alindalinda1 februari 2012
jag brukar göra matiga wraps i tunnbröd, fazers lövångers sviktat fullkorn är gott!
tojve1 februari 2012
Om du vill baka själv skulle jag rekommendera att göra frallor med morötter och keso i, det är riktigt saftigt och stora frallor som rymmer mycket utan att vara ett allt för tungt bröd. Bara att säga till ifall du blir intresserad så kan jag skicka receptet (har det inte vid mig just nu). :)
NatalieO1 februari 2012
Skrivet av tojve den 1 feb 2012
Om du vill baka själv skulle jag rekommendera att göra frallor med morötter och keso i, det är riktigt saftigt och stora frallor som rymmer mycket utan att vara ett allt för tungt bröd. Bara att säga till ifall du blir intresserad så kan jag skicka receptet (har det inte vid mig just nu). :)
Det lät spännande! Det hade varit kul att prova. Du får gärna skicka över receptet :)
tojve1 februari 2012
Skrivet av NatalieO den 1 feb 2012
Skrivet av tojve den 1 feb 2012
Om du vill baka själv skulle jag rekommendera att göra frallor med morötter och keso i, det är riktigt saftigt och stora frallor som rymmer mycket utan att vara ett allt för tungt bröd. Bara att säga till ifall du blir intresserad så kan jag skicka receptet (har det inte vid mig just nu). :)
Det lät spännande! Det hade varit kul att prova. Du får gärna skicka över receptet :)
Jag la till det så att det finns här på MK. Vet inte hur lång tid det tar innan det granskas och sådär, men förhoppningsvis syns det strax:
Varför inte vanliga pitabröd. Men då måste man äta på engång annars blir brödet saggigt.
När jag har haft med till lunchmat på jobbet, så har jag jag lagt ihop mackan på jobbet, inte så krångligt som det kanske låter!
Så gör jag också om jag har nån röra till en picknick. Brödet för sig och röran i nån bytta. Kanongott tycker jag.
Jag är på jakt efter ett gott bröd som jag kan använda när jag ska göra goda lunchsmörgåsar, alltså fylla dem.
Är det någon som har ett bra tips på sådant bröd? Här går baguette bort då jag tycker dem fort blir hårda.
På citygross finns det en typ av baguette som inte blir hård fort. Den har ett mjuk och lite seg, blank yta, inte den hårda tjocka ytan som vanliga smala baguetter har. Det här är den typ av baguette som brukar användas till just lunch mackor. Den är mjuk och lite tjockare.
Och det bästa av allt, de säljer den i 10 pack på citygross för 39.90.
De blir inte hårda som vanliga baguetter och de går utmärkt att frysa in. De säljs med och utan vallmofrön.
Ciabatta är jättebra att fylla och den blir inte hård eller torr. Den är dock lite seg, men det ska den vara.
jag brukar göra matiga wraps i tunnbröd, fazers lövångers sviktat fullkorn är gott!
Om du vill baka själv skulle jag rekommendera att göra frallor med morötter och keso i, det är riktigt saftigt och stora frallor som rymmer mycket utan att vara ett allt för tungt bröd. Bara att säga till ifall du blir intresserad så kan jag skicka receptet (har det inte vid mig just nu). :)
Om du vill baka själv skulle jag rekommendera att göra frallor med morötter och keso i, det är riktigt saftigt och stora frallor som rymmer mycket utan att vara ett allt för tungt bröd. Bara att säga till ifall du blir intresserad så kan jag skicka receptet (har det inte vid mig just nu). :)
Det lät spännande! Det hade varit kul att prova. Du får gärna skicka över receptet :)
Om du vill baka själv skulle jag rekommendera att göra frallor med morötter och keso i, det är riktigt saftigt och stora frallor som rymmer mycket utan att vara ett allt för tungt bröd. Bara att säga till ifall du blir intresserad så kan jag skicka receptet (har det inte vid mig just nu). :)
Det lät spännande! Det hade varit kul att prova. Du får gärna skicka över receptet :)
Jag la till det så att det finns här på MK. Vet inte hur lång tid det tar innan det granskas och sådär, men förhoppningsvis syns det strax:
www.matklubben.se/recept/morot_keso-frallor_104827.html
Varför inte vanliga pitabröd. Men då måste man äta på engång annars blir brödet saggigt.
När jag har haft med till lunchmat på jobbet, så har jag jag lagt ihop mackan på jobbet, inte så krångligt som det kanske låter!
Så gör jag också om jag har nån röra till en picknick. Brödet för sig och röran i nån bytta. Kanongott tycker jag.