Jag har lärt mig att röksvamp är en jätte god mat svamp. Har hittat jätte mycket. Men vad ska jag göra med dom?
boz196523 augusti 2008
Har aldrig smakat, men det LÅTER inte gott...
The_mama97mia23 augusti 2008
Vet du jag har aldrig testat, har läst att de unga små exemplaren är OK matsvamp, men tror de3t bara är tvåstjärnigt? Spela roll. Stek i smör o testa!
SDMaya23 augusti 2008
Rök- och äggsvamparna är alla ätbara som unga och så länge svampköttet är vitt och fast. Men smaken är lite speciell och det är inte alla som tycker om den. Men pröva det här enkla receptet: Hacka till cm-stora bitar och stek i lite smör. Häll ett eller flera ägg i pannan, rör om och salta. Ätfärdigt när äggen stelnat!
Detta hittade jag på nätet för ett tag sedan, kommer bara inte ihåg var så jag kan inte ge dig källan, utan jag bara sparade texten... tyvärr.
madeinsweden8323 augusti 2008
Tack för tipsen! Jag har såklart bara plockat unga med vitt kött. Det finns massor här så jag hoppas att det är gott. Plockat över en liter idag och bara dom största så jag kan nog plocka några liter till. Bör jag förvälla dom innan eller bara steka? Ska prov steka imorgon.
Jag har lärt mig att röksvamp är en jätte god mat svamp. Har hittat jätte mycket. Men vad ska jag göra med dom?
Har aldrig smakat, men det LÅTER inte gott...
Vet du jag har aldrig testat, har läst att de unga små exemplaren är OK matsvamp, men tror de3t bara är tvåstjärnigt? Spela roll. Stek i smör o testa!
Rök- och äggsvamparna är alla ätbara som unga och så länge svampköttet är vitt och fast. Men smaken är lite speciell och det är inte alla som tycker om den. Men pröva det här enkla receptet: Hacka till cm-stora bitar och stek i lite smör. Häll ett eller flera ägg i pannan, rör om och salta. Ätfärdigt när äggen stelnat!
Detta hittade jag på nätet för ett tag sedan, kommer bara inte ihåg var så jag kan inte ge dig källan, utan jag bara sparade texten... tyvärr.
Tack för tipsen! Jag har såklart bara plockat unga med vitt kött. Det finns massor här så jag hoppas att det är gott. Plockat över en liter idag och bara dom största så jag kan nog plocka några liter till. Bör jag förvälla dom innan eller bara steka? Ska prov steka imorgon.