Hej!
Letar efter receptet till en jätte god sås till Ris a la Malta.
Jag tror att det ska vara körsbärslikör och körsbärssylt i den.
Är det någon som har smakat den, och har receptet?
Beckis837 december 2009
jag har aldrig gjort det själv så jag har ingen aning, men kan man inte ta lite lyxigare körsbärssylt å värma plus likören då?
anault-47 december 2009
björnbärscoulis är annars gott!
safir747 december 2009
Den danska versionen av Ris á la Malta heter Ris ala mande och serveras med körsbärssylt. Kolla denna länk..
I senaste utgåvan av Vår kokbok, receptet finns även i en broschyr i Coop-butikerna, serveras Ris à la Malta med björnbärscoulis.
300 g björnbär
1 dl vitt vin
1 dl socker
Blanda bär ( spara några till garnering), vin och skr i en kastrull. koka upp och låt det småputtra i ca 15 min, tills såsen tjocknat något. Rör då och då. Låt svalna.
Annars går det bra att göra vanlig bärsås på valfria bär. Det är också gott!
:D Ekotanten
stallperso7 december 2009
Om man inte vill ha sås, kan man servera med apelsinklyftor. Det kanske blir gott med apelsinsås! :D(Y)
boz19657 december 2009
Skrivet av magr710 den 7 dec 2009
Hej!
Letar efter receptet till en jätte god sås till Ris a la Malta.
Jag tror att det ska vara körsbärslikör och körsbärssylt i den.
Är det någon som har smakat den, och har receptet?
Den heter "Kirsebærsovs" och det är Skælskør som tillverkar den. Den finns på halvliters tetra i så gott som alla butiker (iaf i de stora kedjorna).
SDMaya7 december 2009
Jag kör med hemma gjord jordgubbssaft som jag reder av lite men potatismjöl, sen medan den är varm slår jag i en massa djupfrysta jordgubbar och sen är det bara att vänta tills den är kall om man inte vill ha den varm.
linros7 december 2009
Varm gröt, kall gräddmjölk, socker och kanel är också ett väldigt gott alternativ :-)
safir749 december 2009
Hittade recept på Körsbärssås i en av mina kokböcker. Dessvärre innehåller den ingen körsbärslikör men det kan du ju ändå tillsätta om du så vill. :D
Körsbärssås 4 portioner
400 g konserverade körsbär
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 msk vatten
Häll körsbär och socker i en kastrull. Låt det koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Blanda potatismjöl och vatten och rör ner i kastrullen. Låt koka upp och ta sedan kastrullen från värmen och låt såsen svalna. Servera till Ris à l' amande dvs du ersätter apelsinen i Ris à la Maltan med 50 g skållad och hackad mandel och du får en dansk Ris à l' amande.(Y)
MatHanna9 december 2009
Körsbärssås är gott till den mäktiga ris a la maltan.
Favoriten här hemma är att mixa halvtinade jordgubbar tillsammans med finrivet citronskal (eller lime) söta försiktigt med strösocker (eller sötningsmedel för de som hellre önska detta)
Fräscht och rysligt gott!(L)
Lycka till med julandet
MatHanna
Vetebullen11 december 2009
Vi har alltid god hemlagad Jordgubbssylt till Ris á la Malta
Känns som saft sås inte är så festligt (Y)(Y)
holmstedt11 december 2009
Det godaste jag vet är helt enkelt mixade sockrade hallon.
Okänd11 december 2009
En saftsås gjord på hallon och björnbär och som smaksätts med strimlat apelsinskal som kokats i lite vatten och socker. Red av med arrowrot och lite vatten, sila bort alla kärnor och apelsinskalen, servera såsen ljummen.
Det går naturligtvis att göra såsen på blandsaft också.
MatHanna11 december 2009
mmmm(L), låter väldigt gott "jan-gunnar-j" detta måste jag testa, annorlunda tycker jag!
I like...
delikatessqueen11 december 2009
Jag kokar allitd en saftsoppa/sås av outspädd svartvinbärssaft av hög kvalité. Späd med lite vatten o red av med lite potatismjöl. Låt soppan/såsen kallna ordentligt innan den serveras till Ris á la Maltan....mmm...:p
Hej!
Letar efter receptet till en jätte god sås till Ris a la Malta.
Jag tror att det ska vara körsbärslikör och körsbärssylt i den.
Är det någon som har smakat den, och har receptet?
jag har aldrig gjort det själv så jag har ingen aning, men kan man inte ta lite lyxigare körsbärssylt å värma plus likören då?
björnbärscoulis är annars gott!
Den danska versionen av Ris á la Malta heter Ris ala mande och serveras med körsbärssylt. Kolla denna länk..
http://kortomgott.taffel.se/2008/12/19/artikeldebatt-ris-a-la-malta/
I senaste utgåvan av Vår kokbok, receptet finns även i en broschyr i Coop-butikerna, serveras Ris à la Malta med björnbärscoulis.
300 g björnbär
1 dl vitt vin
1 dl socker
Blanda bär ( spara några till garnering), vin och skr i en kastrull. koka upp och låt det småputtra i ca 15 min, tills såsen tjocknat något. Rör då och då. Låt svalna.
Annars går det bra att göra vanlig bärsås på valfria bär. Det är också gott!
:D Ekotanten
Om man inte vill ha sås, kan man servera med apelsinklyftor. Det kanske blir gott med apelsinsås! :D(Y)
Hej!
Letar efter receptet till en jätte god sås till Ris a la Malta.
Jag tror att det ska vara körsbärslikör och körsbärssylt i den.
Är det någon som har smakat den, och har receptet?
Den heter "Kirsebærsovs" och det är Skælskør som tillverkar den. Den finns på halvliters tetra i så gott som alla butiker (iaf i de stora kedjorna).
Jag kör med hemma gjord jordgubbssaft som jag reder av lite men potatismjöl, sen medan den är varm slår jag i en massa djupfrysta jordgubbar och sen är det bara att vänta tills den är kall om man inte vill ha den varm.
Varm gröt, kall gräddmjölk, socker och kanel är också ett väldigt gott alternativ :-)
Hittade recept på Körsbärssås i en av mina kokböcker. Dessvärre innehåller den ingen körsbärslikör men det kan du ju ändå tillsätta om du så vill. :D
Körsbärssås 4 portioner
400 g konserverade körsbär
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 msk vatten
Häll körsbär och socker i en kastrull. Låt det koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Blanda potatismjöl och vatten och rör ner i kastrullen. Låt koka upp och ta sedan kastrullen från värmen och låt såsen svalna. Servera till Ris à l' amande dvs du ersätter apelsinen i Ris à la Maltan med 50 g skållad och hackad mandel och du får en dansk Ris à l' amande.(Y)
Körsbärssås är gott till den mäktiga ris a la maltan.
Favoriten här hemma är att mixa halvtinade jordgubbar tillsammans med finrivet citronskal (eller lime) söta försiktigt med strösocker (eller sötningsmedel för de som hellre önska detta)
Fräscht och rysligt gott!(L)
Lycka till med julandet
MatHanna
Vi har alltid god hemlagad Jordgubbssylt till Ris á la Malta
Känns som saft sås inte är så festligt (Y)(Y)
Det godaste jag vet är helt enkelt mixade sockrade hallon.
En saftsås gjord på hallon och björnbär och som smaksätts med strimlat apelsinskal som kokats i lite vatten och socker. Red av med arrowrot och lite vatten, sila bort alla kärnor och apelsinskalen, servera såsen ljummen.
Det går naturligtvis att göra såsen på blandsaft också.
mmmm(L), låter väldigt gott "jan-gunnar-j" detta måste jag testa, annorlunda tycker jag!
I like...
Jag kokar allitd en saftsoppa/sås av outspädd svartvinbärssaft av hög kvalité. Späd med lite vatten o red av med lite potatismjöl. Låt soppan/såsen kallna ordentligt innan den serveras till Ris á la Maltan....mmm...:p