Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Såser

  • Matglad-54 5 maj 2009

    kalla såser till stekt panerad fisk sökes!:p

  • boz1965 5 maj 2009

    Enkel, kall dillsås (LCHF)
    2-3 port.

    1.5 dl filmjölk
    0.75 dl majonnäs
    0.5 dl finskuren dill
    Salt
    Peppar

    Blanda alla ingredienserna och låt dra en halvtimme. Färdigt att servera!

  • Monika46 6 maj 2009

    Här kommer mitt förslag...(Y)

    Örtagårdsås till lax

  • Gnurf 6 maj 2009

    Utgå från boz variant här nedan...å så blandar du i hackat kokt ägg och finhackad rödlök...ungefär så brukar jag ofta köra till både panerad, vanlig stekt och kokt fisk....(Y)

    Skrivet av boz1965 den 5 maj 2009

    Enkel, kall dillsås (LCHF)
    2-3 port.

    1.5 dl filmjölk
    0.75 dl majonnäs
    0.5 dl finskuren dill
    Salt
    Peppar

    Blanda alla ingredienserna och låt dra en halvtimme. Färdigt att servera!

  • mooseella 6 maj 2009

    Leta efter Tartarsås, det är väldigt gott till fisk. En av mina favoriter till fisk. Har inte lagt in recept på det ännu med det kommer.

  • berggrenskan 6 maj 2009

    Detta är en favorit till inkokt eller ugnsbakad lax
    Senapssås med dill

    Till stekt fisk passar en Remouladsås bra tycker jag.
    T.ex denna som är nästan som den jag brukar göra.
    Remouladsås
    Jag brukar hacka i lite färsk tomat också, för färgens skull.

  • kockenamatoren 6 maj 2009

    PEPPARROTSSÅS

    2-2½ dl grädde,
    6-8 cm pepparrot påtub,
    2 tsk köttbuljong
    ½-0,75 tsk soja
    1 tsk timlan
    1 msk maizena

    Koka ihop tre minuter, spä med mjölk för tunnare sås....

  • MatAnders 6 maj 2009

    Den här kan jag varmt rekomendera ska göra den till fisken i kväll.
    http://www.matklubben.se/recept/god_saas_till_stekt_fisk_22925.html

  • josse12 6 maj 2009

    creme fraiche- gräddfil- turkisk yogurt eller vad man vill ha blandas med finhackad rödlök, lite purjolök. citronpeppar, lite dill ev lite fisk fond och ev vitlök. enkelt & smaskens...

  • Matglad-54 7 maj 2009

    (Y) Tack för alla era tips på såser! Nu är det bara att sätta igång och pröva!

  • The_mama97mia 23 augusti 2009

    *Puff* finns det fler tips på goda kalla såser till panerad fisk? Har köpt 2 kg färdigpanerad flundrafilé och blev glad att hitta den här tråden igen.

  • mooseella 23 augusti 2009

    REMULADSÅS ÄR GOTT

  • busan37 23 augusti 2009

    Min remouladsås är god. Enkel att göra icke laktosfri

    Laktosfri remouladsås på Busans vis

  • gimmiahug 23 augusti 2009

    Ett gammalt Jamie Oliver-recept jag älskar är pepparrot blandat med creme fraiche och hackade valnötter! Det ska bli en ganska tjock röra med mycket nötter, yummy! Har bara haft den tillsammans med lax och regnbåge men den är säkert god till vilken fisk som helst.

    Annars tycker jag faktiskt att en rå, finhackad salsa är jättegod till fisk! Då kan man blanda i vad man vill, jag kör mest tomater, lök, vitlök, paprika och olivolja, chili, citron och antingen persilja eller bladkoriander. Sallad och sås i ett!

  • UllaC 23 augusti 2009

    Har hittat ett antal kalla såser bland mina recept.
    6 goda gräddfilssåser
    Gräddfilssås

    Gräddfilssås med krossade vitlöksklyftor
    Gräddfilssås med senap
    Lime- och pepparrotscrème

    Hoppas något av dom kan passa!

  • Ladypudel 23 augusti 2009

    Skolans kalla filsås:
    2,5 dl gräddfil
    1 dl filmjölk
    3/4 dels bostongurka
    1 1/2 - 2 msk senap
    salt och peppar

    Gott till panerad fisk

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.