Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scampi

  • lennali 27 januari 2008

    Har köpt mig en påse fryst scampi, är det någon som har något läckert recept på lager där scampi ingår.
    Tack på förhand/Lena

  • tina62 27 januari 2008

    Hej
    Håller på att lägga in ett lätt recept med dessa stora räkor

  • pingu 27 januari 2008

    Marinera i olivolja,sweet chili och färskriven vitlök. Stek snabbt i stekpanna och servera med(strimlade/hackade) wokade grönsaker ex:

    vitkål
    rödkål
    morötter
    gul lök
    rödlök
    purjolök
    vitlök
    majs
    minimajs
    broccoli

    Smaksätt woken med sambal oelek, farinsocker, thailändsk fisk/ostronsås samt ev en grönsaksbuljongtärning. Soja om du gillar det. Riktigt mumsigt är att slänga ned en väve eller två med jord/cashewnötter strax innan grönsakerna är helt klara.

    Servera med en stark vitlökssås:

    5 dl CF
    8 rivna vitlöksklyftor
    1-2 msk vitt vin
    ev salt
    ev svartpeppar

    och stekta nudlar/stekt spaghetti.

  • irrevirre 28 januari 2008

    De här, som tillhör det turkiska smörgåsbordet "meze", är riktigt smakrika
    Jag gillar dom mycket, fast jag annars inte är överförtjust i räkor.

    Vitlöksfrästa chiliscampi
    400 g scampi
    1 st röd chili
    3 klyftor vitlök
    2 tsk färsk riven igefära
    1 tsk spiskummin
    3 msk smör- & rapsolja (för stekning)
    3 msk hackad färsk koriander
    1/2 msk pressad citron
    2 krm salt

    Kärna ur chilin och skala vitlöken och finhacka det.
    Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min.
    Lägg i scampin och stek den ca 1 min på
    varje sida.(Inte för länge, då blir scampin seg)

    Smaksätt med koriander, citronsaft och salt

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.