Från Kinaköpte jag med mig en kakform i skepnad av en fisk. Dn är väldigt detaljrik. Man fyller alltså formen med ngn typ av smör/mördeg och slår sedan ut kakan. Mitt problem är att hitta en deg som "håller formen" och inte sväller upp så att fisken är lika vacker efter gräddningen som före. Kan någon hjälpa?
Svar till [email protected]
ElsaMatilda15 juli 2010
En grunddeg med smör socker mjöl och kanske en halv tesked bakpulver borde väl funka? Den blir rätt tung men om formen är platt gâr det nog bra om man serverar med t.ex. kokta äpplen eller päron och vaniljglass/sâs?
Bumbis15 juli 2010
Det borde väl funka med en vanlig sockerkakssmet.
Amika15 juli 2010
Här är länken till en kinesisk kvinnas matblogg på engelska. Hon bakar massor med såna saker. Hoppas du hittar något som passar dig. :)
Från Kinaköpte jag med mig en kakform i skepnad av en fisk. Dn är väldigt detaljrik. Man fyller alltså formen med ngn typ av smör/mördeg och slår sedan ut kakan. Mitt problem är att hitta en deg som "håller formen" och inte sväller upp så att fisken är lika vacker efter gräddningen som före. Kan någon hjälpa?
Svar till [email protected]
Från Kinaköpte jag med mig en kakform i skepnad av en fisk. Dn är väldigt detaljrik. Man fyller alltså formen med ngn typ av smör/mördeg och slår sedan ut kakan. Mitt problem är att hitta en deg som "håller formen" och inte sväller upp så att fisken är lika vacker efter gräddningen som före. Kan någon hjälpa?
Svar till [email protected]
En grunddeg med smör socker mjöl och kanske en halv tesked bakpulver borde väl funka? Den blir rätt tung men om formen är platt gâr det nog bra om man serverar med t.ex. kokta äpplen eller päron och vaniljglass/sâs?
Det borde väl funka med en vanlig sockerkakssmet.
Här är länken till en kinesisk kvinnas matblogg på engelska. Hon bakar massor med såna saker. Hoppas du hittar något som passar dig. :)
http://lilyng2000.blogspot.com/feeds/posts/default
Från Kinaköpte jag med mig en kakform i skepnad av en fisk. Dn är väldigt detaljrik. Man fyller alltså formen med ngn typ av smör/mördeg och slår sedan ut kakan. Mitt problem är att hitta en deg som "håller formen" och inte sväller upp så att fisken är lika vacker efter gräddningen som före. Kan någon hjälpa?
Svar till [email protected]