Är det nån som har ett gott recept på en insjö öring ? den väger 7,2 kg så den ryms inte i stekpannan :) och det skulle va kul om man kunde laga till den hel med huvud ! tack på förhand (Y)
Amika13 april 2009
Tillaga den i ugn? :)
Kanske fylla den med något gott som t.ex. färska champinjoner, tomater, vitlöksklyftor, salladslök, dill, persilja, salt, svartpeppar och lite olivolja? Du kan skiva och strimla allt, lägg fisken i en smord form eller på en plåt med höga kanter. fylla den med en del av fyllningen och sen lägga resten runt om, ringla lite olja över fisken. Sätt den i ugnen på 200 grader och stek tills den är klar och det beror ju på tjockleken. Men öring... 30-40 minuter kanske? :)
Kom ihåg att ösa fisken emellanåt med det egna fettet när den står i ugnen. :)
Jombacken17 april 2009
Skrivet av Amika den 13 apr 2009
Tillaga den i ugn? :)
Kanske fylla den med något gott som t.ex. färska champinjoner, tomater, vitlöksklyftor, salladslök, dill, persilja, salt, svartpeppar och lite olivolja? Du kan skiva och strimla allt, lägg fisken i en smord form eller på en plåt med höga kanter. fylla den med en del av fyllningen och sen lägga resten runt om, ringla lite olja över fisken. Sätt den i ugnen på 200 grader och stek tills den är klar och det beror ju på tjockleken. Men öring... 30-40 minuter kanske? :)
Kom ihåg att ösa fisken emellanåt med det egna fettet när den står i ugnen. :)
Jombacken17 april 2009
Tack så mycket :) ska prova det. MEN !!! Jag får nog prova att laga till den på grillen. den ryms inte i ugn heller, inte ens på diagonalen:'( och vad ska man ha till ? potatis? kokt ? stekt ?
Lena17 april 2009
Skrivet av Jombacken den 17 apr 2009
Tack så mycket :) ska prova det. MEN !!! Jag får nog prova att laga till den på grillen. den ryms inte i ugn heller, inte ens på diagonalen:'( och vad ska man ha till ? potatis? kokt ? stekt ?
Du kan ha nykokt råskalad potatis till..
crollan17 april 2009
Är du säker på att det inte är Storsjöodjuret du har fångat ?
Är det nån som har ett gott recept på en insjö öring ? den väger 7,2 kg så den ryms inte i stekpannan :) och det skulle va kul om man kunde laga till den hel med huvud ! tack på förhand (Y)
Tillaga den i ugn? :)
Kanske fylla den med något gott som t.ex. färska champinjoner, tomater, vitlöksklyftor, salladslök, dill, persilja, salt, svartpeppar och lite olivolja? Du kan skiva och strimla allt, lägg fisken i en smord form eller på en plåt med höga kanter. fylla den med en del av fyllningen och sen lägga resten runt om, ringla lite olja över fisken. Sätt den i ugnen på 200 grader och stek tills den är klar och det beror ju på tjockleken. Men öring... 30-40 minuter kanske? :)
Kom ihåg att ösa fisken emellanåt med det egna fettet när den står i ugnen. :)
Tillaga den i ugn? :)
Kanske fylla den med något gott som t.ex. färska champinjoner, tomater, vitlöksklyftor, salladslök, dill, persilja, salt, svartpeppar och lite olivolja? Du kan skiva och strimla allt, lägg fisken i en smord form eller på en plåt med höga kanter. fylla den med en del av fyllningen och sen lägga resten runt om, ringla lite olja över fisken. Sätt den i ugnen på 200 grader och stek tills den är klar och det beror ju på tjockleken. Men öring... 30-40 minuter kanske? :)
Kom ihåg att ösa fisken emellanåt med det egna fettet när den står i ugnen. :)
Tack så mycket :) ska prova det. MEN !!! Jag får nog prova att laga till den på grillen. den ryms inte i ugn heller, inte ens på diagonalen:'( och vad ska man ha till ? potatis? kokt ? stekt ?
Tack så mycket :) ska prova det. MEN !!! Jag får nog prova att laga till den på grillen. den ryms inte i ugn heller, inte ens på diagonalen:'( och vad ska man ha till ? potatis? kokt ? stekt ?
Du kan ha nykokt råskalad potatis till..
Är du säker på att det inte är Storsjöodjuret du har fångat ?
:p