På påskafton kommer mina föräldrar+ syster hit på påskmiddag, och jag vet inte vad jag ska bjuda på!
Tänker mig något bufféaktigt, men vill ändå att det ska vara "påskigt". Vi är inte så jätte förtjusta i lax och sill i min familj. Min mamma ville absolut göra en skaldjurspaj att ta med, men förutom det, är det någon som har några tips??
Brukar inte ha svårt att hitta på smårätter själv, men just bara för att jag vill ha det lite påskigt så har det fullkomligt låst sig..!
anluk14 mars 2008
Kolla här på Matklubben och sök under påsk, det har kommit MASSOR av härliga recpet
Kaneta15 mars 2008
Påskmat är ju nästan det samma som julmat men med större "frihet". Ta köttbullar, korv, ägghalvor osv. Strunta i sill (äter jag inte ens på jul) och lax, lägger till lamm eller kyckling, din mammas paj, lite varma grönskare, ost och ett gott bröd så får du en bra buffe.
Något år har jag bakat bröd med färgade ägg i. Sök på, Påskäggsbröd, det ger den rätta påskkänslan på bordet.
yggdrasil15 mars 2008
Jag ska också ha påskmiddag och jag tänker mig till att börja med en förrättsbuffé i form av Gubbröra http://www.matklubben.se/recept/gubbroera_17523.html och pumpernickel, man får bre på som man vill, tunnbrödsrullar med rökt lax och pepparrotsfärskost, ägghalvor med rom och/eller hemmagjord eller köpt räkröra. Varmrätt blir nog lax Ulrikas lördagslax http://www.matklubben.se/recept/ulrikas_loerdagslax_18759.html. Men ni var inte så förtjusta i lax - en lammstek är ju aldrig fel till påsk och passar bra på en buffé http://www.matklubben.se/recept/lammstek_17389.html. Till efterätt gör jag mina goda chokladisar http://www.matklubben.se/recept/goda_chokladisar_17396.html . Gott vin, vatten och kaffe så tror jag/hoppas jag mina gäster blir nöjda:)
På påskafton kommer mina föräldrar+ syster hit på påskmiddag, och jag vet inte vad jag ska bjuda på!
Tänker mig något bufféaktigt, men vill ändå att det ska vara "påskigt". Vi är inte så jätte förtjusta i lax och sill i min familj. Min mamma ville absolut göra en skaldjurspaj att ta med, men förutom det, är det någon som har några tips??
Brukar inte ha svårt att hitta på smårätter själv, men just bara för att jag vill ha det lite påskigt så har det fullkomligt låst sig..!
Kolla här på Matklubben och sök under påsk, det har kommit MASSOR av härliga recpet
Påskmat är ju nästan det samma som julmat men med större "frihet". Ta köttbullar, korv, ägghalvor osv. Strunta i sill (äter jag inte ens på jul) och lax, lägger till lamm eller kyckling, din mammas paj, lite varma grönskare, ost och ett gott bröd så får du en bra buffe.
Något år har jag bakat bröd med färgade ägg i. Sök på, Påskäggsbröd, det ger den rätta påskkänslan på bordet.
Jag ska också ha påskmiddag och jag tänker mig till att börja med en förrättsbuffé i form av Gubbröra http://www.matklubben.se/recept/gubbroera_17523.html och pumpernickel, man får bre på som man vill, tunnbrödsrullar med rökt lax och pepparrotsfärskost, ägghalvor med rom och/eller hemmagjord eller köpt räkröra. Varmrätt blir nog lax Ulrikas lördagslax http://www.matklubben.se/recept/ulrikas_loerdagslax_18759.html. Men ni var inte så förtjusta i lax - en lammstek är ju aldrig fel till påsk och passar bra på en buffé http://www.matklubben.se/recept/lammstek_17389.html. Till efterätt gör jag mina goda chokladisar http://www.matklubben.se/recept/goda_chokladisar_17396.html . Gott vin, vatten och kaffe så tror jag/hoppas jag mina gäster blir nöjda:)