12-16 st färska lasagneplattor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfto
150 gr champinjoner
1 msk olja
ca: 350 gr köttfärs
1 pkt bacon
1 burk krossade tomater
salt,svartpeppar
Vitsås
3 msk margarin
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
Skala och finhacka löken och vitlöken. Srimla bacon hacka avampen grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lök,vitlök,bacon och svampen ett par min.
Tillsätt köttfärsen stek den grynig. Häll på tomatkrosset salta och peppra. Låt puttra tills det mesta av vetskan kokat in och röran ganska fast. Låt svalna.
Smält margarinet till den vita såsen i en kastrull rör i mjölet och späd med mjölken under vispning. Koka såsen ett par minuter. Sätt ugn på 200gr. Häll ett tunt lager sås i båtten i en ugnsform. Fyll lasagneplattorna med köttfärsen och rulla i hop. Lägg i ugns formen och slå på resten av såsen och riven ost. Gratinera tills detta fått vacker färg ca 20 min
Lind28 augusti 2007
Mycket bra recept, tycker du borde lägga in det bland dina recept på Matklubben så att alla andra även får tillgång till det.
// Mikael
ThomasP28 augusti 2007
Tack för det fina receptet.//Mvh Thomas
friis28 augusti 2007
Den va inte dum! Tackar och bugar!
miaS6 september 2007
Du kan också göra med torra lasagneplattor som du lagt i blöt först. Jag brukar göra en skaldjurs- och champinjonstuvning till fyllning och toppa med tomatsås och mozzarellla :) // Mia
Är det någon som har ett bra recept på canneloni
Canneloni med färs
12-16 st färska lasagneplattor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfto
150 gr champinjoner
1 msk olja
ca: 350 gr köttfärs
1 pkt bacon
1 burk krossade tomater
salt,svartpeppar
Vitsås
3 msk margarin
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
Skala och finhacka löken och vitlöken. Srimla bacon hacka avampen grovt. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lök,vitlök,bacon och svampen ett par min.
Tillsätt köttfärsen stek den grynig. Häll på tomatkrosset salta och peppra. Låt puttra tills det mesta av vetskan kokat in och röran ganska fast. Låt svalna.
Smält margarinet till den vita såsen i en kastrull rör i mjölet och späd med mjölken under vispning. Koka såsen ett par minuter. Sätt ugn på 200gr. Häll ett tunt lager sås i båtten i en ugnsform. Fyll lasagneplattorna med köttfärsen och rulla i hop. Lägg i ugns formen och slå på resten av såsen och riven ost. Gratinera tills detta fått vacker färg ca 20 min
Mycket bra recept, tycker du borde lägga in det bland dina recept på Matklubben så att alla andra även får tillgång till det.
// Mikael
Tack för det fina receptet.//Mvh Thomas
Den va inte dum! Tackar och bugar!
Du kan också göra med torra lasagneplattor som du lagt i blöt först. Jag brukar göra en skaldjurs- och champinjonstuvning till fyllning och toppa med tomatsås och mozzarellla :) // Mia