När man sitter och skriver recept eller läser en artikel stöter man på ord som man vill använda eller ibland undrar vad det betyder.
Skulle det inte var bra att på portalen ha en flik för ORDLISTA där man kan lägga in förklaringar av fackord eller leta upp betydelsen av ett ord.
T.ex. '
BLANCHERA: Hastigt doppa en råvara i kokande vatten
SAUTERA: Steka något i fett på låg värme
TAPENAD: En sydfransk röra av hackade oliver, sardeller, vitlök, kapris, citron och olivolja
AIOLI: majonnäs smaksatt med vitlök
etc.
Meningen skulle vara att medlemmarna lägger upp och underhåller denna ordlista
Alltid lär man sig något nytt !!
/BÅ :p
tulipan6 mars 2008
hm det där lät faktiskt riktigt bra... :-)
lennali6 mars 2008
Skulle inte vara så dumt att ha någon slags ordlista.
Bra förslag Bernit (Y)
Okänd7 mars 2008
(Y)Inte alls dumt förslag:p
styvan7 mars 2008
(Y)
GodareMat7 mars 2008
En ordlista är något som jag saknat på i stort sett alla receptsajter jag besökt, så det vore högst välkommet. Något jag redan lagt till på min egen sajt också...
Heisjo7 mars 2008
(Y)(Y)(Y)(Y)
Suddisen7 mars 2008
Ingen dum ide allls (Y)
Gunn577 mars 2008
(Y) Bra ide (Y)
kajsa367 mars 2008
(Y) jätte bra ide :D:D:D:D(Y)(Y)
gittan477 mars 2008
Det var en bra ide(Y)(Y)(Y)
bernit7 mars 2008
Om man nu vill gå vidare med en sådan är idé vem vänder jag mej till ?
/BÅ :p
celice7 mars 2008
:D(Y)(Y) Toppenidé:D
lennali7 mars 2008
Skrivet av bernit den 7 mar 2008
Om man nu vill gå vidare med en sådan är idé vem vänder jag mej till ?
/BÅ :p
Hej BÅ
Skicka ett meddelande ang. ditt förslag till Mikael Lind på Matklubben./Lena
yggdrasil7 mars 2008
Här är en rätt bra ordlista
http://www.icakuriren.se/mat_ordlista.asp
När man sitter och skriver recept eller läser en artikel stöter man på ord som man vill använda eller ibland undrar vad det betyder.
Skulle det inte var bra att på portalen ha en flik för ORDLISTA där man kan lägga in förklaringar av fackord eller leta upp betydelsen av ett ord.
T.ex. '
BLANCHERA: Hastigt doppa en råvara i kokande vatten
SAUTERA: Steka något i fett på låg värme
TAPENAD: En sydfransk röra av hackade oliver, sardeller, vitlök, kapris, citron och olivolja
AIOLI: majonnäs smaksatt med vitlök
etc.
Meningen skulle vara att medlemmarna lägger upp och underhåller denna ordlista
Alltid lär man sig något nytt !!
/BÅ :p
hm det där lät faktiskt riktigt bra... :-)
Skulle inte vara så dumt att ha någon slags ordlista.
Bra förslag Bernit (Y)
(Y)Inte alls dumt förslag:p
(Y)
En ordlista är något som jag saknat på i stort sett alla receptsajter jag besökt, så det vore högst välkommet. Något jag redan lagt till på min egen sajt också...
(Y)(Y)(Y)(Y)
Ingen dum ide allls (Y)
(Y) Bra ide (Y)
(Y) jätte bra ide :D:D:D:D(Y)(Y)
Det var en bra ide(Y)(Y)(Y)
Om man nu vill gå vidare med en sådan är idé vem vänder jag mej till ?
/BÅ :p
:D(Y)(Y) Toppenidé:D
Om man nu vill gå vidare med en sådan är idé vem vänder jag mej till ?
/BÅ :p
Hej BÅ
Skicka ett meddelande ang. ditt förslag till Mikael Lind på Matklubben./Lena
Här är en rätt bra ordlista
http://www.icakuriren.se/mat_ordlista.asp