Nu ikväll skulle jag göra hallonmousse. En av ingredienserna är vit sirap. Det har jag ju i skåpet, tänkte jag. Men, den gick ut för 3 år sedan! Den är full av "sockerklumpar" och ser mest ut som en klumpig saftkräm. Luktar och smakar dock helt okey. Min fråga är, kan jag använda den??
husmusen884 april 2012
Ja det är ju bara socker, så länge den inte har jäst så är det inga problem. Smakar det ok och luktar ok så funkar den.
skumpan645 april 2012
Det är väl helt ok att använda. Vi är ju i allmänhet lite för noga med datummärkningen. Jag har försökt lära mina barn att så länge det luktar och smakar ok kan det användas. Känner man tveksamhet är det bara till att kasta.
Lunchdax5 april 2012
Om det är till fin tårta till fin middag kanske jag inte skulle chansa när sirapen är klumpig och så :) men annars skulle jag använda den.
FruCaramel5 april 2012
Jag hade slängt den och tagit en tur till affären
LitenRos5 april 2012
Värm den lite och lös upp klumparna, smaka och använd om det smakar ok.
Nu ikväll skulle jag göra hallonmousse. En av ingredienserna är vit sirap. Det har jag ju i skåpet, tänkte jag. Men, den gick ut för 3 år sedan! Den är full av "sockerklumpar" och ser mest ut som en klumpig saftkräm. Luktar och smakar dock helt okey. Min fråga är, kan jag använda den??
Ja det är ju bara socker, så länge den inte har jäst så är det inga problem. Smakar det ok och luktar ok så funkar den.
Det är väl helt ok att använda. Vi är ju i allmänhet lite för noga med datummärkningen. Jag har försökt lära mina barn att så länge det luktar och smakar ok kan det användas. Känner man tveksamhet är det bara till att kasta.
Om det är till fin tårta till fin middag kanske jag inte skulle chansa när sirapen är klumpig och så :) men annars skulle jag använda den.
Jag hade slängt den och tagit en tur till affären
Värm den lite och lös upp klumparna, smaka och använd om det smakar ok.