Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koko kokbok, men KUL!

  • irrevirre 17 november 2007

    Min svägerska har köpt en kokbok i Grekland som skall vara på svenska.... det är bara det att de har suttit med en ordbok och bara översatt från grekiska till svenska. Det är så roligt!!
    Ett litet utdrag:

    Gelé (puddning)

    Tvätta huvudet ordentligt så att blodet går överallt och rensa den bra. Ni kokar dem alla fortfarande. Ni tar huvudet ut, och när det är ungefär kallt, klippar ni dess kött i små stycken.
    Ni serverar den koagulerad.

    Låter väl aptitretande?

    Här kommer ett svårt recept:

    Ägg
    Ni lägger äggen i vatten och kokar dem 2 minuter.
    Ni tar dem ur vattnet och lägger dem i kallt vatten.

    Hängde ni med?

    Här finns också ett recept på:

    Jättelika bönor i ugnen (torka)
    Här skall man b. la. "banka dem i en halvtimme, till de har bara sin olja".

    Verkar komplicerat....

    När man bakar paj måste man "smörjas invärtes och besprutas så dom inte stiger upp".
    "Pajerna bakas i ugn ni har redan värmt"

    Det groteska fortsätter med "kokt pastor"

    Receptet " små skor" verkar läckert!

    Och påskkakan där 1 tsk ammoniak ingår är nog en höjdare.
    "Blomvatten" i kakan kanske också är gott, vad vet jag.

    Mmmm, känner man sig lite deppig kan man ta fram boken "grekiska bordet" och så skrattar man så tårarna sprutar!!javascript: ;

  • imse 18 november 2007

    Hej IrreVirre
    Kul att du delar med dig av en sådan receptskatt:)
    Det är så härligt när man får skratta så luften går ur en.
    Var snäll och skriv upp bokens titel och författare så kanske man kan få tag på den.
    Det vore roligt att använda den när jag skall lära mina elever hur man skriver recept.
    Då får vi oss alla en gott skratt kan jag tro.:D//i

  • irrevirre 18 november 2007

    Skrivet av imse den 18 nov 2007

    Hej IrreVirre
    Kul att du delar med dig av en sådan receptskatt:)
    Det är så härligt när man får skratta så luften går ur en.
    Var snäll och skriv upp bokens titel och författare så kanske man kan få tag på den.
    Det vore roligt att använda den när jag skall lära mina elever hur man skriver recept.
    Då får vi oss alla en gott skratt kan jag tro.:D//i


    Hej på dig Imse,
    Jag skulleGÄRNA vilja att ni fick tag på "Grekiska Bordet", som den heter. Men den funns säkert int längre (kanske man skall hoppas på.) Det är en sådan där bok man kan köpa i turistaffärer utomlands. Tror min svägerska köpte den på Kreta på kanske 80-talet eller så.
    Jag har faktiskt kopierat lite från den så det är det jag har.

    Jag undrar om någon annan sett tokigheter i recept.
    I en "bok" som Milda gav ut för längre tillbaka, "Att lyckas i köket" tror jag den hette, stod det så här när det gällde pannkakor.
    " Vänta med smeten tills du gräddat en pannkaka. Den första blir aldrig bra.
    Har aldrig förstått hur man gör då.... ;-)
    / IrreVirre

  • Ekorrungen 18 november 2007

    Tjena!

    Kul att höra lite annorlunda "recept". Det var bra.:D

  • evaldo 18 november 2007

    Skrivet av IrreVirre den 17 nov 2007

    Min svägerska har köpt en kokbok i Grekland som skall vara på svenska.... det är bara det att de har suttit med en ordbok och bara översatt från grekiska till svenska. Det är så roligt!!
    Ett litet utdrag:

    Gelé (puddning)

    Tvätta huvudet ordentligt så att blodet går överallt och rensa den bra. Ni kokar dem alla fortfarande. Ni tar huvudet ut, och när det är ungefär kallt, klippar ni dess kött i små stycken.
    Ni serverar den koagulerad.

    Låter väl aptitretande?

    Här kommer ett svårt recept:

    Ägg
    Ni lägger äggen i vatten och kokar dem 2 minuter.
    Ni tar dem ur vattnet och lägger dem i kallt vatten.

    Hängde ni med?

    Här finns också ett recept på:

    Jättelika bönor i ugnen (torka)
    Här skall man b. la. "banka dem i en halvtimme, till de har bara sin olja".

    Verkar komplicerat....

    När man bakar paj måste man "smörjas invärtes och besprutas så dom inte stiger upp".
    "Pajerna bakas i ugn ni har redan värmt"

    Det groteska fortsätter med "kokt pastor"

    Receptet " små skor" verkar läckert!

    Och påskkakan där 1 tsk ammoniak ingår är nog en höjdare.
    "Blomvatten" i kakan kanske också är gott, vad vet jag.

    Mmmm, känner man sig lite deppig kan man ta fram boken "grekiska bordet" och så skrattar man så tårarna sprutar!!javascript: ;

    Ha Ha det var bra

  • Svesse60 18 november 2007

    Halojsan!
    Ja tänk vad tokigt och roligt det kan bli!!!!!!!!! :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.