Har fler än jag varit med om fantastiska mat&dryck upplevelser?
Jag börjar med Janssons frestelse tillsammans med Nils Oscar God Lager :p
snuosm31 oktober 2008
:(Oj, jag får väl lov att svara mig själv här då...dagens middag med vin till är också smaker som gifter sig med varann..:D kolla tråden vad blir det till middag, så får ni se (H)
Roggan31 oktober 2008
Honungsgratinerad getost (chèvre) med ruccola och rostade pinjenötter/flagad mandel på stekt franska plus en dutt balsamicovinägrett gifter sig fantastiskt bra till viner gjorda på druvan sauvignon blanc, ex från Loire eller Nya Zeeland.
En annan höjdare är roquefort i kombination med ett sött sauternvin eller något annat ädelrötevin.
Amarone och parmesan.
Nu blev jag sugen på ost...(H)
matnjutaren31 oktober 2008
Skrivet av Roggan den 31 okt 2008
Honungsgratinerad getost (chèvre) med ruccola och rostade pinjenötter/flagad mandel på stekt franska plus en dutt balsamicovinägrett gifter sig fantastiskt bra till viner gjorda på druvan sauvignon blanc, ex från Loire eller Nya Zeeland.
En annan höjdare är roquefort i kombination med ett sött sauternvin eller något annat ädelrötevin.
Amarone och parmesan.
Nu blev jag sugen på ost...(H)
Mmmmm....
De vart jag med nu.:p
matnjutaren31 oktober 2008
Pepparkakor med roquefortost på och ett glas sherry till kan verka "sjukt" men ack sååå gott. :)
snuosm20 mars 2009
Eftersom jag varit på champagne-provning för ett tag sedan så får jag lov att säga pilgrimsmusslor och en riktigt god champagne. Det var verkligen en aha-upplevelse!
Trevlig helg önskas alla livsnjutare :D
snuosm12 augusti 2011
Dags att puffa på lite på denna tråd, eller hur (Y)
Dandelion Vineyards "Lionheart of the Barossa" Shiraz 2009 passade utmärkt till mina antipasti-paprikor (ugnsstekta spetspaprikor delade på längden i fyra delar, som jag hällde olivolja, äppelcidervinäger och örtkryddor på) och grillade COOP-korvar (minns inte vad de heter, men de är supergott kryddade och extra tjocka:) Jo, vi hade babymajs och tzaziki till också!
Mistys12 augusti 2011
Merlot-vin och mögelosten S:t Agur.
Men det måste vara ett Merlot-vin för att få till DET!
Har provat med andra rödviner men det ger inte den rätta Haleluja-moment känslan;)
123Linnea12 augusti 2011
Pepparkakor och mjölk
Pepparkakor och fil
Pepparkakor och kaffe
Varmchoklad och prickigkorvlimpemacka
Varmchoklad och stektäggmacka
Varmchoklad och ostlimpemacka
123Linnea12 augusti 2011
Pepparkakor och mjölk
Pepparkakor och fil
Pepparkakor och kaffe
Varmchoklad och prickigkorvlimpemacka
Varmchoklad och stektäggmacka
Varmchoklad och ostlimpemacka
bellafri12 augusti 2011
Där jag är uppväxt i spanien är en god men lite annorlunda tapa en bit roqueford på en urkärnad dadel som man serverar på en brödbit. Vi dricker ett rioja till men kan tänka mig smaken med ett amarone samt att man kanske serverar på en crostini eller liknande.... Mmmmm,,,, Det e ju gott på pepparkaka med som sagt... ;)
snuosm13 augusti 2011
Skrivet av Misty09 den 12 aug 2011
Merlot-vin och mögelosten S:t Agur.
Men det måste vara ett Merlot-vin för att få till DET!
Har provat med andra rödviner men det ger inte den rätta Haleluja-moment känslan;)
Det ska provas!! Förresten så passar ett Merlot-vin även till surströmmingsklämma, men hoppa över löken i så fall :)
Countrygirl13 augusti 2011
Skrivet av Misty09 den 12 aug 2011
Merlot-vin och mögelosten S:t Agur.
Men det måste vara ett Merlot-vin för att få till DET!
Har provat med andra rödviner men det ger inte den rätta Haleluja-moment känslan;)
Har du testat med Amarone? Det är så ljuvligt gott! :)
Har fler än jag varit med om fantastiska mat&dryck upplevelser?
Jag börjar med Janssons frestelse tillsammans med Nils Oscar God Lager :p
:(Oj, jag får väl lov att svara mig själv här då...dagens middag med vin till är också smaker som gifter sig med varann..:D kolla tråden vad blir det till middag, så får ni se (H)
Honungsgratinerad getost (chèvre) med ruccola och rostade pinjenötter/flagad mandel på stekt franska plus en dutt balsamicovinägrett gifter sig fantastiskt bra till viner gjorda på druvan sauvignon blanc, ex från Loire eller Nya Zeeland.
En annan höjdare är roquefort i kombination med ett sött sauternvin eller något annat ädelrötevin.
Amarone och parmesan.
Nu blev jag sugen på ost...(H)
Honungsgratinerad getost (chèvre) med ruccola och rostade pinjenötter/flagad mandel på stekt franska plus en dutt balsamicovinägrett gifter sig fantastiskt bra till viner gjorda på druvan sauvignon blanc, ex från Loire eller Nya Zeeland.
En annan höjdare är roquefort i kombination med ett sött sauternvin eller något annat ädelrötevin.
Amarone och parmesan.
Nu blev jag sugen på ost...(H)
Mmmmm....
De vart jag med nu.:p
Pepparkakor med roquefortost på och ett glas sherry till kan verka "sjukt" men ack sååå gott. :)
Eftersom jag varit på champagne-provning för ett tag sedan så får jag lov att säga pilgrimsmusslor och en riktigt god champagne. Det var verkligen en aha-upplevelse!
Trevlig helg önskas alla livsnjutare :D
Dags att puffa på lite på denna tråd, eller hur (Y)
Dandelion Vineyards "Lionheart of the Barossa" Shiraz 2009 passade utmärkt till mina antipasti-paprikor (ugnsstekta spetspaprikor delade på längden i fyra delar, som jag hällde olivolja, äppelcidervinäger och örtkryddor på) och grillade COOP-korvar (minns inte vad de heter, men de är supergott kryddade och extra tjocka:) Jo, vi hade babymajs och tzaziki till också!
Merlot-vin och mögelosten S:t Agur.
Men det måste vara ett Merlot-vin för att få till DET!
Har provat med andra rödviner men det ger inte den rätta Haleluja-moment känslan;)
Pepparkakor och mjölk
Pepparkakor och fil
Pepparkakor och kaffe
Varmchoklad och prickigkorvlimpemacka
Varmchoklad och stektäggmacka
Varmchoklad och ostlimpemacka
Pepparkakor och mjölk
Pepparkakor och fil
Pepparkakor och kaffe
Varmchoklad och prickigkorvlimpemacka
Varmchoklad och stektäggmacka
Varmchoklad och ostlimpemacka
Där jag är uppväxt i spanien är en god men lite annorlunda tapa en bit roqueford på en urkärnad dadel som man serverar på en brödbit. Vi dricker ett rioja till men kan tänka mig smaken med ett amarone samt att man kanske serverar på en crostini eller liknande.... Mmmmm,,,, Det e ju gott på pepparkaka med som sagt... ;)
Merlot-vin och mögelosten S:t Agur.
Men det måste vara ett Merlot-vin för att få till DET!
Har provat med andra rödviner men det ger inte den rätta Haleluja-moment känslan;)
Det ska provas!! Förresten så passar ett Merlot-vin även till surströmmingsklämma, men hoppa över löken i så fall :)
Merlot-vin och mögelosten S:t Agur.
Men det måste vara ett Merlot-vin för att få till DET!
Har provat med andra rödviner men det ger inte den rätta Haleluja-moment känslan;)
Har du testat med Amarone? Det är så ljuvligt gott! :)