Hej!
Någon som har en aning om vad som är standardmått på en "långpanna"?
Har flera superbra recept som man gör i långpanna, men i min långpanna som hör till ugnen så blir allt för platt, och i den teflonform som jag annars har blir kakorna oftast rätt så tjocka. Så därför undrar jag, det måste ju finnas ett uttalat standardmått på långpannor eftersom det i recepten aldrig skrivs ut ngt mått utan bara just "långpanna"!
Någon som kan hjälpa mig?!
TACK PÅ FÖRHAND!
Milla817 april 2008
Ofta står det 30*40 cm i recepten
Milla
tulle7 april 2008
Oftast är det nog ca 30x40 cm. Jag har recept där det står angivet att man ska dela av långpannan så den blir mindre, men annars brukar det stå 30x40 cm.
Skulle tro att det är något slags standardmått kanske?
Milla817 april 2008
När jag har haft stora ugnar med stora långpannor har jag bara ökat satsen. Man kan ta 1,5 eller 2 satser beroende på hur stor långpanna man har.
Milla
Kajsa777 april 2008
Tack för alla svar!
Min ugns-långpanna är 34x40 och min form som jag skrev om är 24x34....
Då är inte ugns-långpannan så fel ändå då! Men som sagt, det mesta blir ganska platt......
Ja, jag undrar också hur man "delar av" en lånpanna?
Kajsa777 april 2008
Jag får helt sonika prova mig fram och lägga till en mängd i recepten!
Kicki87 april 2008
Jag har en stor långpanna oftas så ökar jag receptet, men ibland viker jag bakplåtspapper till "rätt storlek" går inte med alla kakor.
evaldo7 april 2008
Måtten är väl i stort sätt standard för ugnarna, beroende på vilken spis man har. Det vanliga är ca 30x40 cm.
zudette7 april 2008
Har just köpt ugn och fick då veta att standardmåtten förändrats då ugnaran blivit mindre (av energiskäl) och därmed också plåtarna´- Plåtarna, eller i alla fall de i min nya ugn, har en "plattare framkant" så det skulle ändå inte funka att baka en vanlig långpannekaka i den. Använder nu en alluminiumform (tror jag) storlek 30 x 40!
The_mama97mia7 april 2008
Jag utgår nog från att det är min ugnsplåt som gäller när det står Långpanna.
Avseende att dela av långpannan kan jag tänka mig ta hjälp av alu folie. Beror på hurdan smet det är.
The_mama97mia7 april 2008
hehe, kom på att det blir överkurs när man vbill använda sin ovala stora gratängform. Vilket jag gör till typ ugnspannkaka.... Hur var det nu med matematikkunskaperna... ?
monel7 april 2008
*Tittar åt ett annat håll och låtsas inte se*
Skrivet av mama97mia den 7 apr 2008
hehe, kom på att det blir överkurs när man vbill använda sin ovala stora gratängform. Vilket jag gör till typ ugnspannkaka.... Hur var det nu med matematikkunskaperna... ?
farmoringer7 april 2008
Jag har också köpt ny ugn och där är långpannan större än vad den var i min gamla. Plus att den är djupare..
gunillaz67 april 2008
Skrivet av Milla81 den 7 apr 2008
När jag har haft stora ugnar med stora långpannor har jag bara ökat satsen. Man kan ta 1,5 eller 2 satser beroende på hur stor långpanna man har.
Milla
1,5 sats brukar bli perfekt
LindaGabriella18 juni 2010
För att undvika krångel kan väl alla skriva mått på långpannan vi använder när vi lägger in recept? Då vet man ju hur just det receptet funkar och kan dubbla eller dela om det behövs.
Hej!
Någon som har en aning om vad som är standardmått på en "långpanna"?
Har flera superbra recept som man gör i långpanna, men i min långpanna som hör till ugnen så blir allt för platt, och i den teflonform som jag annars har blir kakorna oftast rätt så tjocka. Så därför undrar jag, det måste ju finnas ett uttalat standardmått på långpannor eftersom det i recepten aldrig skrivs ut ngt mått utan bara just "långpanna"!
Någon som kan hjälpa mig?!
TACK PÅ FÖRHAND!
Ofta står det 30*40 cm i recepten
Milla
Oftast är det nog ca 30x40 cm. Jag har recept där det står angivet att man ska dela av långpannan så den blir mindre, men annars brukar det stå 30x40 cm.
Skulle tro att det är något slags standardmått kanske?
När jag har haft stora ugnar med stora långpannor har jag bara ökat satsen. Man kan ta 1,5 eller 2 satser beroende på hur stor långpanna man har.
Milla
Tack för alla svar!
Min ugns-långpanna är 34x40 och min form som jag skrev om är 24x34....
Då är inte ugns-långpannan så fel ändå då! Men som sagt, det mesta blir ganska platt......
Ja, jag undrar också hur man "delar av" en lånpanna?
Jag får helt sonika prova mig fram och lägga till en mängd i recepten!
Jag har en stor långpanna oftas så ökar jag receptet, men ibland viker jag bakplåtspapper till "rätt storlek" går inte med alla kakor.
Måtten är väl i stort sätt standard för ugnarna, beroende på vilken spis man har. Det vanliga är ca 30x40 cm.
Har just köpt ugn och fick då veta att standardmåtten förändrats då ugnaran blivit mindre (av energiskäl) och därmed också plåtarna´- Plåtarna, eller i alla fall de i min nya ugn, har en "plattare framkant" så det skulle ändå inte funka att baka en vanlig långpannekaka i den. Använder nu en alluminiumform (tror jag) storlek 30 x 40!
Jag utgår nog från att det är min ugnsplåt som gäller när det står Långpanna.
Avseende att dela av långpannan kan jag tänka mig ta hjälp av alu folie. Beror på hurdan smet det är.
hehe, kom på att det blir överkurs när man vbill använda sin ovala stora gratängform. Vilket jag gör till typ ugnspannkaka.... Hur var det nu med matematikkunskaperna... ?
*Tittar åt ett annat håll och låtsas inte se*
hehe, kom på att det blir överkurs när man vbill använda sin ovala stora gratängform. Vilket jag gör till typ ugnspannkaka.... Hur var det nu med matematikkunskaperna... ?
Jag har också köpt ny ugn och där är långpannan större än vad den var i min gamla. Plus att den är djupare..
När jag har haft stora ugnar med stora långpannor har jag bara ökat satsen. Man kan ta 1,5 eller 2 satser beroende på hur stor långpanna man har.
Milla
1,5 sats brukar bli perfekt
För att undvika krångel kan väl alla skriva mått på långpannan vi använder när vi lägger in recept? Då vet man ju hur just det receptet funkar och kan dubbla eller dela om det behövs.