Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mojo Rojo Sås

  • jas65 4 januari 2012

    Recept på Mojo rojo sås. En god kryddig ljust röd sås med vitlökssmak som passar till grillat eller stekt kött som biff, kyckling, lamm men också gris eller fisk som lax.
    Mojo rojo passar också att ha på buffe som sås till det mesta.
    Vill du ha en mildare men fyllig vitlökssmak så kan du rosta hela vitlökar i ugnen oskalade i 40 minuter på 175 grader. Då mjuknar vitlöken och kan mosas med bröd och ägg samt kryddor i en mortel eller kastrull och sedan tillsätter du oljan droppvis till en super mojo rojo.
    Mojo rojo sägs vara en spansk sås från Kanarieöarna.

    Ingredienser:
    20 klyftor vitlök
    3 skivor vitt bröd
    2 msk rödvinsvinäger
    1 ägg
    1 tsk mald spiskummin
    1 msk paprikapulver
    0,5 tsk cayennepeppar
    0,5 tsk salt
    2 dl olivolja
    4 msk vatten

    Så här lagar du Mojo rojo sås:

    Skala vitlöksklyftorna. Lägg i en skål till en matberedare eller annan skål.
    Skär kanterna av brödet och tärna det. Lägg i skålen med vinäger, ägg, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar samt salt.
    Mixa i matberedare till en jämn röra eller mixa med stavmixer.
    Tillsätt oljan droppvis och kör till en tjock sås. Vattnet kan du spä med så att du får en såsig konsistens på din Mojo Rojo som nu är klar att servera.

    Smaklig sås och glöm inte att höfta lite när ni Ev tillagar det.

    Anders

  • jas65 4 januari 2012

    Alla dessa goda såser mer förslag

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.