I den äldre versionen av Bonniers Stora Kokbok finns det ett fantastiskt recept på Rådjurssadel Baden Baden. Tyvärr har min kokbok kommit på villovägar och nu undrar jag om det finns någon här på forumet som möjligen har den äldre versionen av kokboken och som skulle kunna hjälpa mig genom att dela med sig av receptet. Skulle vara evigt tacksam!
Helax6729 december 2014
Håller med, bästa receptet på sadel!
RÅDJURSSADEL BADEN-BADEN
1 kilo rådjurssadel
5 dl viltbuljong el.
2 köttbuljongtärningar 5 enbär och 2 krm timjan
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
50 gr smör
salt, vitpeppar, paprikapulver
inkokta päronhalvor
svart vinbärsgelé
Sätt ugnen på 250 grader. Putsa sadeln och stick in grillspett
i ryggradens ihålighet och krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver.
Lägg ned köttet med köttsidan upp i långpannan och sätt mitt i ugnen.
1. Smält 50 gr smör och häll över steken. Ös var femte minut och späd då
och då med vatten så att pannan alltid har sky i botten.
2. Koka upp buljongen. om tärning används tillsätt krossade enbär och timjan.
3. Knåda samman smör och vetemjöl och red av buljongen under vispning.
Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop på medelgod värme.
4. Tag ur sadeln ur ugnen och låt den vila 5-10 min. Häll över skyn i såsen
och smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk, om såsen
är för starkt kryddad. Skär upp köttet och lägg tillbaka det på ryggbenet
och servera med stekt potatis, inkokta päron och gelé.
I den äldre versionen av Bonniers Stora Kokbok finns det ett fantastiskt recept på Rådjurssadel Baden Baden. Tyvärr har min kokbok kommit på villovägar och nu undrar jag om det finns någon här på forumet som möjligen har den äldre versionen av kokboken och som skulle kunna hjälpa mig genom att dela med sig av receptet. Skulle vara evigt tacksam!
Håller med, bästa receptet på sadel!
RÅDJURSSADEL BADEN-BADEN
1 kilo rådjurssadel
5 dl viltbuljong el.
2 köttbuljongtärningar 5 enbär och 2 krm timjan
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
50 gr smör
salt, vitpeppar, paprikapulver
inkokta päronhalvor
svart vinbärsgelé
Sätt ugnen på 250 grader. Putsa sadeln och stick in grillspett
i ryggradens ihålighet och krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver.
Lägg ned köttet med köttsidan upp i långpannan och sätt mitt i ugnen.
1. Smält 50 gr smör och häll över steken. Ös var femte minut och späd då
och då med vatten så att pannan alltid har sky i botten.
2. Koka upp buljongen. om tärning används tillsätt krossade enbär och timjan.
3. Knåda samman smör och vetemjöl och red av buljongen under vispning.
Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop på medelgod värme.
4. Tag ur sadeln ur ugnen och låt den vila 5-10 min. Häll över skyn i såsen
och smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk, om såsen
är för starkt kryddad. Skär upp köttet och lägg tillbaka det på ryggbenet
och servera med stekt potatis, inkokta päron och gelé.