Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

TABELL VIKT OCH VOLYM

  • bjornsueco47 10 maj 2013

    1 dl (100 ml) 100 g
    MJÖL =ca g =ml
    Vetemjöl,lantvetemjöl,bakvetemjöl
    idealmjöl (matlagningsmjöl) 60 165
    Grahamsmjöl,stenmalet râgmjöl 60 165
    Stenmalet vetmjöl 65 150-155
    Râgsikt,grovt râgmjöl,siktat râgmjöl
    lantrâgmjöl,bondbrödsmjöl 55 180
    Kornmjöl,fint râgmjöl 50 200
    Potatismjöl 80 125

    GRYN
    Havregryn 35-40 250-285
    Mannagryn,korngryn 70 145
    Ris,lângkornigt 80 125
    Ris,rundkornigt râris 90 110

    SOCKER/SIRAP
    Florsocker 60 165
    Sirap 140 70
    Strösocker 85 120

    MATFETT
    Fast fett(margarin,smör)1msk=15g 95 105
    Sält fett(margarin,olja,smör) 90 110

    DIVERSE
    Kaffe,brygg-eller kokmalet 40 250
    Mandel,nötkärnor 65 155
    Ost,riven 35-40 ca 250
    Salt,fint 125 80
    Salt,grovt 90-125 80-110
    Torkade bönor,ärter 70-80 125-145

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.