Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Test 1

  • MatAnders 5 april 2008

    Om vi skulle försöka köra en variant av "kock duellen" om vi tar ett fåtal råvaror och försöker komponera en maträtt av detta som låt säga skall ta ca 30 minuter? Skulle det inte vara kul att se hur bra vi är på att improvisera? Vi skulle kunna fylla på med nya råvaror vartefter, vad säger ni?

    Råvaror

    1 lök
    1 vitlök
    2 kyckling fileer
    blad spenat
    5 champinjoner
    sol torkade tomater
    röd vin
    1 röd paprika
    potatis/ris/coscous

    Valfritt med kryddor/buljong

  • MatAnders 5 april 2008

    Stek löken och champinjonerna och pressa över vitlöken, skiva kyckling fileerna och stek även dom och blanda ner med löken, häll över 3 dl vin och kycklingbuljong och salta och peppra, ha sedan ner finhackade soltorkade tomater och finhackad paprika och låt puttra i 15 minuter och red av med maizena. Vänd ner finhackad spenat mot sluter och servera med gurkmeja kryddat ris.

    Det är svårare än man tror..

  • tantdrake 5 april 2008

    Vilken häftig tråd ! Ska klura lite.....:p

  • monac 5 april 2008

    inga mejeri produkter?:o eller?

  • MatAnders 5 april 2008

    Skrivet av tantdrake den 5 apr 2008

    Vilken häftig tråd ! Ska klura lite.....:p


    Ja jag tror det skulle kunna fungera sen byter man lite då och då, kanske skapar vi massa nya roliga recept (kanske lite tråkiga råvaror men knåpade ihop detta på 4 minuter typ man kanske ska ha lite svårare utmaningar)
    Lycka till

  • MatAnders 5 april 2008

    Skrivet av monac den 5 apr 2008

    inga mejeri produkter?:o eller?


    Jo det är väl ok eller hur?

  • tantdrake 5 april 2008

    (Y)

  • Fiona 5 april 2008

    Finhacka löken och svetta den försiktigt i lite olja i en sutös (hehe stava?) När den är genomskinlig slänger man ner lite finhackad vitlök och champinjonerna i mindre bitar. Fräser på detta lite granna för att få fram smaken.
    Tillsätter så ris samt grönsaksbuljong och kycklingbuljong (50/50) i små omgångar. Låter detta småputtra under omrörning samtidigt som jag späder mer allt eftersom
    Steker kycklingfilén hel i stekpanna på svag värme efter några minuters marinad i rödvinet samt med lite rosmarin, salt och peppar.
    Tillsätter i sista minuten spenaten, finhackad soltorkad tomat och finhackad paprika i risotton.

    (Tog ca 30 sek att komma på, 4 minuter att skriva) (Y)

  • The_mama97mia 5 april 2008

    Kul idé! I Kockduellen utgår man väl från ett bas-skafferi, vet inte om grädde etc ingår där. ? SKa kolla i veckan.

  • MatAnders 5 april 2008

    Skrivet av Fiona den 5 apr 2008

    Finhacka löken och svetta den försiktigt i lite olja i en sutös (hehe stava?) När den är genomskinlig slänger man ner lite finhackad vitlök och champinjonerna i mindre bitar. Fräser på detta lite granna för att få fram smaken.
    Tillsätter så ris samt grönsaksbuljong och kycklingbuljong (50/50) i små omgångar. Låter detta småputtra under omrörning samtidigt som jag späder mer allt eftersom
    Steker kycklingfilén hel i stekpanna på svag värme efter några minuters marinad i rödvinet samt med lite rosmarin, salt och peppar.
    Tillsätter i sista minuten spenaten, finhackad soltorkad tomat och finhackad paprika i risotton.

    (Tog ca 30 sek att komma på, 4 minuter att skriva) (Y)


    Bra där låter gott...

  • Fiona 5 april 2008

    Skrivet av mama97mia den 5 apr 2008

    Kul idé! I Kockduellen utgår man väl från ett bas-skafferi, vet inte om grädde etc ingår där. ? SKa kolla i veckan.


    Mejeriprodukter, vin och kryddor vet jag ingår.. sen vet jag inte vad mer som finns att tillgå.

  • tina62 5 april 2008

    Ska klura lite på detta...............:'(

  • monac 5 april 2008

    fylller kycklingfileerna m soltorkad tomater,steker dessa till snygg färg & låter de gå klara i ugnen. gör en rödvins reduktion med balsamico vinäger./kycklingfond
    smörslungar svamp,lök,vitlök & sist spenaten. lägger de som en bädd & skär snygga sneda skivor av fileerna & lägger ovanpå,serverar med saffrans basmati ris & ringlar reduktionen lite elegant runt om:D lätt som en plätt....he he

  • MatAnders 5 april 2008

    Skrivet av monac den 5 apr 2008

    fylller kycklingfileerna m soltorkad tomater,steker dessa till snygg färg & låter de gå klara i ugnen. gör en rödvins reduktion med balsamico vinäger./kycklingfond
    smörslungar svamp,lök,vitlök & sist spenaten. lägger de som en bädd & skär snygga sneda skivor av fileerna & lägger ovanpå,serverar med saffrans basmati ris & ringlar reduktionen lite elegant runt om:D lätt som en plätt....he he


    Bra vilka kockar ni är

  • monac 5 april 2008

    (Y)yes!

  • MammaModesty 5 april 2008

    fräs upp lök och vitlök utan att det får färg häll över 1 dl vin låt koka tills det reducerat till hälften, Stek kycklingfleerna gyllenbruna och lägg på ett ugnsfat häll ner 3 dl grädde i löken och låt kokaupp häll det sedan över kycklingen och låt den gå färdigt i ugenen ca 15 min unde rtiden kokar du upp vatten och slår över coscousen låt den stå tills den sugit upp vattnet
    skiva champinjoner och smörstek dem med flingsalt och vitpeppar.
    strimla spenatbladen och blanda med coscousen lägg på en tallrik
    lägg på en kycklingfilé och ös lite sås över.
    strö sist på de smörfrästa champinjonerna och servera med ett glas kall öl..

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.