Om vi skulle försöka köra en variant av "kock duellen" om vi tar ett fåtal råvaror och försöker komponera en maträtt av detta som låt säga skall ta ca 30 minuter? Skulle det inte vara kul att se hur bra vi är på att improvisera? Vi skulle kunna fylla på med nya råvaror vartefter, vad säger ni?
Stek löken och champinjonerna och pressa över vitlöken, skiva kyckling fileerna och stek även dom och blanda ner med löken, häll över 3 dl vin och kycklingbuljong och salta och peppra, ha sedan ner finhackade soltorkade tomater och finhackad paprika och låt puttra i 15 minuter och red av med maizena. Vänd ner finhackad spenat mot sluter och servera med gurkmeja kryddat ris.
Det är svårare än man tror..
tantdrake5 april 2008
Vilken häftig tråd ! Ska klura lite.....:p
monac5 april 2008
inga mejeri produkter?:o eller?
MatAnders5 april 2008
Skrivet av tantdrake den 5 apr 2008
Vilken häftig tråd ! Ska klura lite.....:p
Ja jag tror det skulle kunna fungera sen byter man lite då och då, kanske skapar vi massa nya roliga recept (kanske lite tråkiga råvaror men knåpade ihop detta på 4 minuter typ man kanske ska ha lite svårare utmaningar)
Lycka till
MatAnders5 april 2008
Skrivet av monac den 5 apr 2008
inga mejeri produkter?:o eller?
Jo det är väl ok eller hur?
tantdrake5 april 2008
(Y)
Fiona5 april 2008
Finhacka löken och svetta den försiktigt i lite olja i en sutös (hehe stava?) När den är genomskinlig slänger man ner lite finhackad vitlök och champinjonerna i mindre bitar. Fräser på detta lite granna för att få fram smaken.
Tillsätter så ris samt grönsaksbuljong och kycklingbuljong (50/50) i små omgångar. Låter detta småputtra under omrörning samtidigt som jag späder mer allt eftersom
Steker kycklingfilén hel i stekpanna på svag värme efter några minuters marinad i rödvinet samt med lite rosmarin, salt och peppar.
Tillsätter i sista minuten spenaten, finhackad soltorkad tomat och finhackad paprika i risotton.
(Tog ca 30 sek att komma på, 4 minuter att skriva) (Y)
The_mama97mia5 april 2008
Kul idé! I Kockduellen utgår man väl från ett bas-skafferi, vet inte om grädde etc ingår där. ? SKa kolla i veckan.
MatAnders5 april 2008
Skrivet av Fiona den 5 apr 2008
Finhacka löken och svetta den försiktigt i lite olja i en sutös (hehe stava?) När den är genomskinlig slänger man ner lite finhackad vitlök och champinjonerna i mindre bitar. Fräser på detta lite granna för att få fram smaken.
Tillsätter så ris samt grönsaksbuljong och kycklingbuljong (50/50) i små omgångar. Låter detta småputtra under omrörning samtidigt som jag späder mer allt eftersom
Steker kycklingfilén hel i stekpanna på svag värme efter några minuters marinad i rödvinet samt med lite rosmarin, salt och peppar.
Tillsätter i sista minuten spenaten, finhackad soltorkad tomat och finhackad paprika i risotton.
(Tog ca 30 sek att komma på, 4 minuter att skriva) (Y)
Bra där låter gott...
Fiona5 april 2008
Skrivet av mama97mia den 5 apr 2008
Kul idé! I Kockduellen utgår man väl från ett bas-skafferi, vet inte om grädde etc ingår där. ? SKa kolla i veckan.
Mejeriprodukter, vin och kryddor vet jag ingår.. sen vet jag inte vad mer som finns att tillgå.
tina625 april 2008
Ska klura lite på detta...............:'(
monac5 april 2008
fylller kycklingfileerna m soltorkad tomater,steker dessa till snygg färg & låter de gå klara i ugnen. gör en rödvins reduktion med balsamico vinäger./kycklingfond
smörslungar svamp,lök,vitlök & sist spenaten. lägger de som en bädd & skär snygga sneda skivor av fileerna & lägger ovanpå,serverar med saffrans basmati ris & ringlar reduktionen lite elegant runt om:D lätt som en plätt....he he
MatAnders5 april 2008
Skrivet av monac den 5 apr 2008
fylller kycklingfileerna m soltorkad tomater,steker dessa till snygg färg & låter de gå klara i ugnen. gör en rödvins reduktion med balsamico vinäger./kycklingfond
smörslungar svamp,lök,vitlök & sist spenaten. lägger de som en bädd & skär snygga sneda skivor av fileerna & lägger ovanpå,serverar med saffrans basmati ris & ringlar reduktionen lite elegant runt om:D lätt som en plätt....he he
Bra vilka kockar ni är
monac5 april 2008
(Y)yes!
MammaModesty5 april 2008
fräs upp lök och vitlök utan att det får färg häll över 1 dl vin låt koka tills det reducerat till hälften, Stek kycklingfleerna gyllenbruna och lägg på ett ugnsfat häll ner 3 dl grädde i löken och låt kokaupp häll det sedan över kycklingen och låt den gå färdigt i ugenen ca 15 min unde rtiden kokar du upp vatten och slår över coscousen låt den stå tills den sugit upp vattnet
skiva champinjoner och smörstek dem med flingsalt och vitpeppar.
strimla spenatbladen och blanda med coscousen lägg på en tallrik
lägg på en kycklingfilé och ös lite sås över.
strö sist på de smörfrästa champinjonerna och servera med ett glas kall öl..
Om vi skulle försöka köra en variant av "kock duellen" om vi tar ett fåtal råvaror och försöker komponera en maträtt av detta som låt säga skall ta ca 30 minuter? Skulle det inte vara kul att se hur bra vi är på att improvisera? Vi skulle kunna fylla på med nya råvaror vartefter, vad säger ni?
Råvaror
1 lök
1 vitlök
2 kyckling fileer
blad spenat
5 champinjoner
sol torkade tomater
röd vin
1 röd paprika
potatis/ris/coscous
Valfritt med kryddor/buljong
Stek löken och champinjonerna och pressa över vitlöken, skiva kyckling fileerna och stek även dom och blanda ner med löken, häll över 3 dl vin och kycklingbuljong och salta och peppra, ha sedan ner finhackade soltorkade tomater och finhackad paprika och låt puttra i 15 minuter och red av med maizena. Vänd ner finhackad spenat mot sluter och servera med gurkmeja kryddat ris.
Det är svårare än man tror..
Vilken häftig tråd ! Ska klura lite.....:p
inga mejeri produkter?:o eller?
Vilken häftig tråd ! Ska klura lite.....:p
Ja jag tror det skulle kunna fungera sen byter man lite då och då, kanske skapar vi massa nya roliga recept (kanske lite tråkiga råvaror men knåpade ihop detta på 4 minuter typ man kanske ska ha lite svårare utmaningar)
Lycka till
inga mejeri produkter?:o eller?
Jo det är väl ok eller hur?
(Y)
Finhacka löken och svetta den försiktigt i lite olja i en sutös (hehe stava?) När den är genomskinlig slänger man ner lite finhackad vitlök och champinjonerna i mindre bitar. Fräser på detta lite granna för att få fram smaken.
Tillsätter så ris samt grönsaksbuljong och kycklingbuljong (50/50) i små omgångar. Låter detta småputtra under omrörning samtidigt som jag späder mer allt eftersom
Steker kycklingfilén hel i stekpanna på svag värme efter några minuters marinad i rödvinet samt med lite rosmarin, salt och peppar.
Tillsätter i sista minuten spenaten, finhackad soltorkad tomat och finhackad paprika i risotton.
(Tog ca 30 sek att komma på, 4 minuter att skriva) (Y)
Kul idé! I Kockduellen utgår man väl från ett bas-skafferi, vet inte om grädde etc ingår där. ? SKa kolla i veckan.
Finhacka löken och svetta den försiktigt i lite olja i en sutös (hehe stava?) När den är genomskinlig slänger man ner lite finhackad vitlök och champinjonerna i mindre bitar. Fräser på detta lite granna för att få fram smaken.
Tillsätter så ris samt grönsaksbuljong och kycklingbuljong (50/50) i små omgångar. Låter detta småputtra under omrörning samtidigt som jag späder mer allt eftersom
Steker kycklingfilén hel i stekpanna på svag värme efter några minuters marinad i rödvinet samt med lite rosmarin, salt och peppar.
Tillsätter i sista minuten spenaten, finhackad soltorkad tomat och finhackad paprika i risotton.
(Tog ca 30 sek att komma på, 4 minuter att skriva) (Y)
Bra där låter gott...
Kul idé! I Kockduellen utgår man väl från ett bas-skafferi, vet inte om grädde etc ingår där. ? SKa kolla i veckan.
Mejeriprodukter, vin och kryddor vet jag ingår.. sen vet jag inte vad mer som finns att tillgå.
Ska klura lite på detta...............:'(
fylller kycklingfileerna m soltorkad tomater,steker dessa till snygg färg & låter de gå klara i ugnen. gör en rödvins reduktion med balsamico vinäger./kycklingfond
smörslungar svamp,lök,vitlök & sist spenaten. lägger de som en bädd & skär snygga sneda skivor av fileerna & lägger ovanpå,serverar med saffrans basmati ris & ringlar reduktionen lite elegant runt om:D lätt som en plätt....he he
fylller kycklingfileerna m soltorkad tomater,steker dessa till snygg färg & låter de gå klara i ugnen. gör en rödvins reduktion med balsamico vinäger./kycklingfond
smörslungar svamp,lök,vitlök & sist spenaten. lägger de som en bädd & skär snygga sneda skivor av fileerna & lägger ovanpå,serverar med saffrans basmati ris & ringlar reduktionen lite elegant runt om:D lätt som en plätt....he he
Bra vilka kockar ni är
(Y)yes!
fräs upp lök och vitlök utan att det får färg häll över 1 dl vin låt koka tills det reducerat till hälften, Stek kycklingfleerna gyllenbruna och lägg på ett ugnsfat häll ner 3 dl grädde i löken och låt kokaupp häll det sedan över kycklingen och låt den gå färdigt i ugenen ca 15 min unde rtiden kokar du upp vatten och slår över coscousen låt den stå tills den sugit upp vattnet
skiva champinjoner och smörstek dem med flingsalt och vitpeppar.
strimla spenatbladen och blanda med coscousen lägg på en tallrik
lägg på en kycklingfilé och ös lite sås över.
strö sist på de smörfrästa champinjonerna och servera med ett glas kall öl..