Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trerätter en nyår?

  • pehrzonflickan 24 november 2007

    Mitt år att bjuda på trerätters på nyåret. Jag vill dock inte bjuda på oxfile. Tipsa gärna om något!

  • Aspholme 24 november 2007

    En efterrätt som har glömts bort är torkade frukter finns i färdiga påsar, som du kokar en kräm av och äter med kall mjölk.

  • Amika 24 november 2007

    Förslag på huvudrätt? :)

    Champagnekyckling
    (Parmainlindad kycklingfilé
    med valnötter och mousse-
    rande champagnesås)
    4 port.
    Fira in nyåret med glitter
    och glamour.
    2 x 250 g Kycklingfilé
    200 g lätt Philadelphiaost
    2 grillade paprikor (fi nns på burk)
    200 g parmaskinka
    2 dl champagne alt. mousse-
    rande vin
    2 dl vispgrädde, vispad
    200 g sockerärtor
    ris
    salt/peppar
    olja till stekning

    Dela kycklingfi léerna och snitta
    upp dem. Salta, peppra och
    fördela Philadelphiaosten och
    paprikorna på dem. Rulla in
    kycklingfi lén i parmaskinka och
    stek (runt om) på medeltemperatur
    ca 20 minuter., hit kan
    du förbereda. Häll på champag-
    nen och låt kycklingen puttra
    i några minuter. Lyft kyckling-
    fi léerna ur stekpannan och rör ner den vispade grädden, smaka
    av med salt och peppar. Servera med sockerärtor och ris.

  • Amika 24 november 2007

    Du kan även göra en lyxig toast som förrätt. :)
    Skär bort kanterna på vanligt vitt toastbröd. Skiva och fräs på färska champinjoner. När de är klara så rör du ner strimlad basilika och låter den fräsas in med champinjonerna. Krydda med lite salt och peppar.
    Dela upp champinjonerna mellan brödbitarna, riv mozzarella över. Rulla ihop en bit parmaskinka till en "ros" och dekorera varje toast med. Gratinera i ugn tills osten smält och skinkan fått en mörkare färg och blivit lite krispig.
    Lägg upp på tallrik och dekorera med ruccola runt varje toast, ringla även lite olivolja och balsamvinäger över ruccolan.
    Klart. :)

  • Amika 24 november 2007

    Efterrätt? :)

    Chokladkolakaka

    För 8 personer.

    Den absolut godaste kladdkakan jag någonsin ätit. Läser man receptet så verkar det krångligare än det är att göra den. Gör den med fördel dagen innan så den hinner "safta till sig" under natten.


    Ingredienser
    125 g smör
    150 g mörkblockchoklad
    3 ägg
    2 dl socker
    2½ dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker

    Kolasås:
    1½ dl mellangrädde
    ½ dl socker
    ½ dl sirap



    Gör så här
    Smält smör o dra bort från plattan, bryt ner chokladen i smält den i matfettet. Rör om då o då.
    Vispa ägg o socker pösigt.
    Rör ner chokladblandningen.
    Rör ner mjöl o vaniljsocker.

    Smörj o bröa en form med löstagbar kant.
    Häll i hälften av smeten.
    Grädda i cirka 10 minuter i 175 grader.

    Koka kolasmeten. Blanda ihop alla ingredienserna o koka upp i en kastrull under omrörning. Koka tills den tjocknar. Det ska bildas en ”gata” när du drar en sked i botten på kastrullen. Det tar cirka 15 minuter.
    Häll kolasmeten i formen o ställ i frysen tills den stelnat.

    Bred ut resten av smeten i formen o grädda i cirka 10 minuter i samma värme.

    Håll kakan i kylen så håller den i minst 7 dagar. Den är godast när den fått stå i kylen över natten.

  • Mammamu 24 november 2007

    Som förrätt är detta recept bara ett "måste":

    MONAS SMÖRDEGSBOLLAR

    För ca 5 pers.
    Smördegsplattor (kavlas ej ut)
    Ostskivor, ex. Västerbottenost (en skiva/smördegsrundel)

    Röra:
    1 brk creme fraiche
    1/2 finhackad gul lök
    Ishavsrom el. röd caviar efter behag
    Hackade räkor efter behag
    1 tärnad avocado

    Ta ut rundlar ur smördegen med hjälp av ett glas.
    Lägg på oskskivan på rundlarna och sätt in i ugnen (se värme och tid på anvisningarna på smördegsförpackningen.)
    Lägg röran på de gräddade "smördegsbollarna".

    Trevlig nyårsfest!

  • anluk 24 november 2007

    :pFörätt: Chevretoast, Varmrätt: Vitlöksmarinerad kycklingfilé, efterrätt: Vit chokladmousse.

    Alla recepten finns ibland mina recept!

    Obs glöm inte champangen vid 12-slaget. Gärna Moet chardon.....

  • pehrzonflickan 24 november 2007

    Tusen tack. Jag mnåste nog prova ett recept varje helg innan nyåret!

  • Annasus 3 december 2007

    Skrivet av Mammamu den 24 nov 2007

    Som förrätt är detta recept bara ett "måste":

    MONAS SMÖRDEGSBOLLAR

    För ca 5 pers.
    Smördegsplattor (kavlas ej ut)
    Ostskivor, ex. Västerbottenost (en skiva/smördegsrundel)

    Röra:
    1 brk creme fraiche
    1/2 finhackad gul lök
    Ishavsrom el. röd caviar efter behag
    Hackade räkor efter behag
    1 tärnad avocado

    Ta ut rundlar ur smördegen med hjälp av ett glas.
    Lägg på oskskivan på rundlarna och sätt in i ugnen (se värme och tid på anvisningarna på smördegsförpackningen.)
    Lägg röran på de gräddade "smördegsbollarna".

    Trevlig nyårsfest!


    Hur är denna om man vill förbereda. Vi kommer att vara ca 20personer till vå nyårsfest och man vill ju inte gärna stå i köket när gästerna kommer. Kan man kanske baka av smördegen och lägga på röran precis innan servering? Annars låter det jättegott.

  • jonssonsara 3 december 2007

    Vi ska ha fetagratinerade räkor till förrätt
    Kycklingfile fylld med philadelphiaost, rostade rotsaker samt rödvinssås (varmrätt)
    Gino till efterrätt.
    Väldigt god och "lyxig" mat för liten peng även om man är mång

  • LillaJa 3 december 2007

    Man kan ju ha ett TEMA för menyn ganska kul. Jag ska också ha Nyår ...och mitt tema är TRE DAMER med lite historia.

    Förrätt/ Soppa Créme Ninon
    Ninon, eg Anne de Lenclos (1620-1703) var en vacker fransk kurtisan och världsdam med lysande konversationsförmåga.

    Varmrätt/ Sjötunga Walewska
    Maria Walewska (1789-1817) var en polsk adelsdam och Napoleon 1:s älskarinna. År 1810 fick de sonen Alexandre.

    Efterrätt/ Peach Melba
    Dame Nellie Malba (1861-1931) var en autralisk sopran som under sin livstid sjön på världens stora operahus.

    Alla dessa rätter går att förbereda, alltså perfekt när man har gäster. Peach Melba ligger under mina recept. Vill du ha dom andra hör av dig.

  • tuden 3 december 2007

    Jag har kanske något som passar bland mina recept(Y)

  • Mammamu 7 december 2007

    Skrivet av Annasus den 3 dec 2007

    Skrivet av Mammamu den 24 nov 2007

    Som förrätt är detta recept bara ett "måste":

    MONAS SMÖRDEGSBOLLAR

    För ca 5 pers.
    Smördegsplattor (kavlas ej ut)
    Ostskivor, ex. Västerbottenost (en skiva/smördegsrundel)

    Röra:
    1 brk creme fraiche
    1/2 finhackad gul lök
    Ishavsrom el. röd caviar efter behag
    Hackade räkor efter behag
    1 tärnad avocado

    Ta ut rundlar ur smördegen med hjälp av ett glas.
    Lägg på oskskivan på rundlarna och sätt in i ugnen (se värme och tid på anvisningarna på smördegsförpackningen.)
    Lägg röran på de gräddade "smördegsbollarna".

    Trevlig nyårsfest!


    Hur är denna om man vill förbereda. Vi kommer att vara ca 20personer till vå nyårsfest och man vill ju inte gärna stå i köket när gästerna kommer. Kan man kanske baka av smördegen och lägga på röran precis innan servering? Annars låter det jättegott.


    Har aldrig gjort "bollarna" till så många, så jag kan inte svara på den frågan. Skulle inte tro att det är den bästa rätten att förbereda......... Du får prova bollarna när ni bara är ngra få gäster!

  • jca1974 7 december 2007

    Till efterrätt kan jag rekommendera pannacotta :D den kan man göra med olika smaker t.ex. mjölchoklad, vanilj. Det allra bästa är att man gör den dagen innan och bara gör tillbehören när den ska serveras. Det blir kanongott!"

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.