Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa?

  • Selle1 29 januari 2009

    Hej . Märkte idag att frysdörren var öppen. blev jätteledsen eftersom jag precis igår hade handlat 2 st kycklingfile, hamburgare och biffar. Kycklingfileerna hade inte hunnit tina mycket, men hamburgarna hade tinat. Hjälp , kan man frysa vidare kycklingfileerna och hamburgarna? eller är det för sent?

  • farmoringer 29 januari 2009

    Mitt förslag är att tillaga och sen frysa in igen om det varit tinat...

  • redd 15 mars 2009

    Exakt som farmoringer säger så bör du tilllaga maten innan du fryser om den.

    Anledningen är att råvaror som varit frysta lättare blir angripna av bakterier och dylikt. När man lagar maten dör dels bakterierna och dels skapas nya ytor som är svårare för bakterier och dylikt att angripa.

    Personligen skulle nog kryddat på allt ihopa och sedan stekt dom var för sig i små tärningar.
    Perfekt att ha i pastasåser, kalla sallader etc.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.