1 1/2 msk olja2 stora gula lökar1 grön paprika4-5 tomater1 dm färsk gurka1/2 tsk salt1/2 tsk salvia1 krossad vitlöksklyfta1 msk tomatpurenymalen pepparHetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök och paprika, skuren i grova skivor. Låt fräsa utan att ta färg.När paprikan och löken är nästan mjuka tillsätts tomaterna och gurkan, skuren i grova skivor. Smaksätt med salt, salvia, vitlök, tomatpuré och peppar. Låt röran koka ihop i 5 minuter.
Hur gör man en god medelhavsratatouille?
1 1/2 msk olja2 stora gula lökar1 grön paprika4-5 tomater1 dm färsk gurka1/2 tsk salt1/2 tsk salvia1 krossad vitlöksklyfta1 msk tomatpurenymalen pepparHetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök och paprika, skuren i grova skivor. Låt fräsa utan att ta färg.När paprikan och löken är nästan mjuka tillsätts tomaterna och gurkan, skuren i grova skivor. Smaksätt med salt, salvia, vitlök, tomatpuré och peppar. Låt röran koka ihop i 5 minuter.