Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalla soppor?

  • 16 maj 2000

    Är det någon som har recept på kalla goda soppor förutom avocado & gazpacho? Jag ta gärna emot det i så fall./Sandra

  • 21 juni 2000

    Ärt- & myntasoppa4 kvistar mynta (även stjälkarna)2 gula lökar1 msk olivolja1 pressad vitlöksklyfta2 dl mousserande vin8 dl vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar3 dl vispgrädde500 g gröna ärtorsalt & peppar1 msk konc fläderblomssaft2 msk matlagningsyoghurtHacka löken och bryn den i olja. Tillsätt vitlök, myntastjälkar och vin. Koka in nästan allt vin. Tillsätt buljong, grädde, ärtor och låt koka i 10 min. Ta upp stjälkarna. Mixa soppan, sila och kyl. Smaksätt med salt, peppar, flädersaft, och rör ner yoghurten. Tillsätt en skvätt mousserande och hackade myntablad inför servering.

  • 26 juni 2000

    600 g zuccini1 stor gul lök2 msk smör1 1/2 tsk stött kummin1 tsk curry5 dl hönsbuljong (2 täringar)4 dl gräddeSkölj och tärna zuccinin. Hacka löken fint och fräs i smöret. Tillsätt kryddorna och späd med buljong. Häll över i kastrull och blanda ner grädden. Serveras kall eller varm med en skiva citron toppad med löjrom!

  • 5 juli 2000

    Jag har ännu en soppa en rekommendera dig, denna gång en helt vegetarisk men som är bäst småvarm:Böngroddsoppa1 skivad lök 1 skalad och hackad morot 2 hackade stjälkar blekselleri 1 msk olja 350 g färska mungbönsgroddar och adukigroddar2 skalade och hackade tomater 8 1/2 dl grönsaksbuljong salt och peppar Fräs lök, morot och selleri mjuka i olja. Tillsätt det mesta av groddarna men spara lite till garnering. Blanda i tomater och buljong, krydda. Koka under lock på svag värme 30 minuter. Mixa sen soppan i en matberedare. Smaka av och strö resten av groddarna över.

  • 13 augusti 2007

    är det någon här som har recept på kall gurk och zucchini soppa? åt det en gång för länge sedan men kommer inte ihåg vad som var i!

  • imse 4 november 2007

    Hej
    Igår fick jag testa en god kall soppa gjord på gurka. Den serverades som en consomme´ dvs. en klar buljonsoppa.
    Så här tror jag dom gjorde: Mixa gurkan utan skal. Tillsätt en god grönsaksbuljong. Smaka av med s&p och ev.örtis. Positiv överraskning för mig iallafall.:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.