...behövs i denna sommarkyla... 6 pers.500g färska champinjoner2 dl vitt vin1 gul lök1 knippe persilja4 klyftor vitlök1 3/4 liter höns- eller grönsaksbuljong2 skivor vitt brödett litet glas torr sherry2 dl vispgräddeolivolja cayennpepparsalt Hacka löken och stek den mjuk i lite olivolja. Hacka persiljan och vitlöken, tillsätt och bryn den lätt. Tillsätt vinet och reducera tills knappt hälften återstår. Hacka champinjonerna, lägg i dem och låt dem sjuda med i ca 5 minuter. Riv brödet i små bitar och lägg i. Häll i buljongen och sherryn. Låt det hela sjuda på medelvärme i ca 20 minuter. Häll soppan i en matberedare och kör tills soppan har en jämn konsistens. Häll tillbaka det i kastrullen och tillsätt grädden. Salta och peppra efter smak. Servera soppan med en klick crème fraiche och hackade, färska örter.
...behövs i denna sommarkyla... 6 pers.500g färska champinjoner2 dl vitt vin1 gul lök1 knippe persilja4 klyftor vitlök1 3/4 liter höns- eller grönsaksbuljong2 skivor vitt brödett litet glas torr sherry2 dl vispgräddeolivolja cayennpepparsalt Hacka löken och stek den mjuk i lite olivolja. Hacka persiljan och vitlöken, tillsätt och bryn den lätt. Tillsätt vinet och reducera tills knappt hälften återstår. Hacka champinjonerna, lägg i dem och låt dem sjuda med i ca 5 minuter. Riv brödet i små bitar och lägg i. Häll i buljongen och sherryn. Låt det hela sjuda på medelvärme i ca 20 minuter. Häll soppan i en matberedare och kör tills soppan har en jämn konsistens. Häll tillbaka det i kastrullen och tillsätt grädden. Salta och peppra efter smak. Servera soppan med en klick crème fraiche och hackade, färska örter.