Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruschetta

  • 2 juli 2000

    4 riktigt röda tomatergourmetsalt10 stora basilikablad2 hsckade vitlöksklyftor5 msk olivolja2 tjocka skivor olivbröd el grekiskt brödTärna tomaterna och blanda med hälften av olivoljan, salt, basilika. Blanda restan av olivoljan med vitlöken. Grilla eller stek brödskivorna, pensla dem med olivoljan och toppa med tomatblandningen.

  • 8 augusti 2000

    En annan god bruschetta är denna:600 g räkor med skal1/2 dl olivolja1/3 dl rödvinsvinäger1 kruka basilikasvartpeppar4 brödskivor2 tomater2 vitlöksklyftor2 msk olivoljasalt, peppar Skala räkorna och strimla basilikan fint. Rör samman 1/2 dl olivolja med vinäger och basilika. Peppra lätt. Rör ner räkorna i oljan och låt dem marineras en stund. Skålla, skala och tärna tomaterna. Rör samman tomathacket med pressad vitlök och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar. Rosta brödskivorna. Fördela tomathacket över dem. Toppa med de marinerade räkorna.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.