4 riktigt röda tomatergourmetsalt10 stora basilikablad2 hsckade vitlöksklyftor5 msk olivolja2 tjocka skivor olivbröd el grekiskt brödTärna tomaterna och blanda med hälften av olivoljan, salt, basilika. Blanda restan av olivoljan med vitlöken. Grilla eller stek brödskivorna, pensla dem med olivoljan och toppa med tomatblandningen.
8 augusti 2000
En annan god bruschetta är denna:600 g räkor med skal1/2 dl olivolja1/3 dl rödvinsvinäger1 kruka basilikasvartpeppar4 brödskivor2 tomater2 vitlöksklyftor2 msk olivoljasalt, peppar Skala räkorna och strimla basilikan fint. Rör samman 1/2 dl olivolja med vinäger och basilika. Peppra lätt. Rör ner räkorna i oljan och låt dem marineras en stund. Skålla, skala och tärna tomaterna. Rör samman tomathacket med pressad vitlök och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar. Rosta brödskivorna. Fördela tomathacket över dem. Toppa med de marinerade räkorna.
4 riktigt röda tomatergourmetsalt10 stora basilikablad2 hsckade vitlöksklyftor5 msk olivolja2 tjocka skivor olivbröd el grekiskt brödTärna tomaterna och blanda med hälften av olivoljan, salt, basilika. Blanda restan av olivoljan med vitlöken. Grilla eller stek brödskivorna, pensla dem med olivoljan och toppa med tomatblandningen.
En annan god bruschetta är denna:600 g räkor med skal1/2 dl olivolja1/3 dl rödvinsvinäger1 kruka basilikasvartpeppar4 brödskivor2 tomater2 vitlöksklyftor2 msk olivoljasalt, peppar Skala räkorna och strimla basilikan fint. Rör samman 1/2 dl olivolja med vinäger och basilika. Peppra lätt. Rör ner räkorna i oljan och låt dem marineras en stund. Skålla, skala och tärna tomaterna. Rör samman tomathacket med pressad vitlök och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar. Rosta brödskivorna. Fördela tomathacket över dem. Toppa med de marinerade räkorna.