Jag tänkte för första gången göra coleslaw. Min fråga är, kan man använda filmjölk istället för creme fraiche eller gräddfil? Eller blir det mycket annorlunda smak? Jag vill ju att den blir världens godaste :-)
AnneNi12 januari 2010
Jag testar...
Meddelar resultat om någon dag!
safir7412 januari 2010
Hm bra fråga. Jag använder turkisk youghurt när jag gör coleslaw. Friskt och gott blir det :p(Y)
Gnurf12 januari 2010
Kan nog bli väl rinnigt och inte så där krämig som coleslaw ska vara. Jag brukar oxå göra på turkisk yoghurt för att spara lite kalorier...en godast är det nog med majonäs och gräddfil...:)
asasto12 januari 2010
Jag tror också det kan bli lite rinnigt men man kan ju låta filmjölken rinna av i ett kaffefilter ett par timmar så den blir mindre rinnig.
Ulrika9112 januari 2010
På jobbet gör vi såhär
Rör ut lite socker i en skvätt vitvinsvinäger. På med rätt mycket majonnäs och rör länge för att få den slät. Sedan tillsätter du vitkål, lök och morötter!
smeand12 januari 2010
Har för mig att det ursprungliga receptet är med majonäs och ingen crème fraiche-
AnneNi12 januari 2010
Tack för alla svar! Eftersom jag insåg att majonäsen var för gammal (använder det väldigt sällan, så det blir ofta så när jag väl ska ha den...) så får jag vänta att göra min coleslaw till imorgon. Tänker nog köpa Turkisk yoghurt och använda det, bra att fler tänkt den tanken, då vet jag att det borde blir bra :-)
asasto13 januari 2010
Det är ju annars väldigt lätt att göra egen majonnäs ifall man har ägg, olja, vinäger, senap hemma.
AnneNi13 januari 2010
Idag har jag köpt majonäs och Turkisk yoghurt och gjort colesalw. Har inte testat den efter att den stått än, men det jag smakade verkade blir bra (innan den stått då alltså...)
Att göra egen majonäs har jga inte ens tänkt på, det knaske jag borde testat... Får göra det nästa gång jag behöver det och inte har någon hemma :-)
Tack för hjälpen alla!
Jag tänkte för första gången göra coleslaw. Min fråga är, kan man använda filmjölk istället för creme fraiche eller gräddfil? Eller blir det mycket annorlunda smak? Jag vill ju att den blir världens godaste :-)
Jag testar...
Meddelar resultat om någon dag!
Hm bra fråga. Jag använder turkisk youghurt när jag gör coleslaw. Friskt och gott blir det :p(Y)
Kan nog bli väl rinnigt och inte så där krämig som coleslaw ska vara. Jag brukar oxå göra på turkisk yoghurt för att spara lite kalorier...en godast är det nog med majonäs och gräddfil...:)
Jag tror också det kan bli lite rinnigt men man kan ju låta filmjölken rinna av i ett kaffefilter ett par timmar så den blir mindre rinnig.
På jobbet gör vi såhär
Rör ut lite socker i en skvätt vitvinsvinäger. På med rätt mycket majonnäs och rör länge för att få den slät. Sedan tillsätter du vitkål, lök och morötter!
Har för mig att det ursprungliga receptet är med majonäs och ingen crème fraiche-
Tack för alla svar! Eftersom jag insåg att majonäsen var för gammal (använder det väldigt sällan, så det blir ofta så när jag väl ska ha den...) så får jag vänta att göra min coleslaw till imorgon. Tänker nog köpa Turkisk yoghurt och använda det, bra att fler tänkt den tanken, då vet jag att det borde blir bra :-)
Det är ju annars väldigt lätt att göra egen majonnäs ifall man har ägg, olja, vinäger, senap hemma.
Idag har jag köpt majonäs och Turkisk yoghurt och gjort colesalw. Har inte testat den efter att den stått än, men det jag smakade verkade blir bra (innan den stått då alltså...)
Att göra egen majonäs har jga inte ens tänkt på, det knaske jag borde testat... Får göra det nästa gång jag behöver det och inte har någon hemma :-)
Tack för hjälpen alla!