Finns det något som kan kallas lättkavlad pirogdeg ?
Kristiina29 januari 2008
Jag är otroligt dålig på att kavla, allt fastnar i bordet eller i kaveln, och lyckas jag få ihop något till slut så går det sönder på vägen till plåten:@. Mina piroger brukar se groteska ut med långa revor där fyllningen sakta väller ut i ugnen..spännande för barn men inget som jag vill bjuda svärföräldrarna på. Jag har provat hundratals olika pirogdegar, och jag börjar tro att det enda rätta är att köpa Gorby´s piroger helt enkelt! Är det någon som har bra tips på en verkligt urlätt, som till och med barn skulle kunna klara av, pirogdeg (inte smördeg då...) som ni skulle kunna dela med er utav? Jag skulle vara evigt tacksam, eftersom jag älskar piroger!(L)
jas6529 januari 2008
Ha samma temperatur på degen som kavlen och det mjölade brädan du kavlar på och den rätta mängden mjöl har du om du följer receptet.
Mvh
Anders
Kristiina30 januari 2008
Så in i kylen med deg, kavel, mjöl? Det ska jag prova nästa gång, tack!:)
tilda9 februari 2008
Jag har inhandlat en kavel med nonstick beläggning på. Helt suverän om degen råkar vara lite kladdig.
Bjernhed9 februari 2008
Om du har en deg som är ganska lös - ej kladdig! - så använd bakplåtspapper. Ett att lägga degen på och ett papper att ovanpå degen. Du plattar nu ut degen för hand ovanpå pappret. Därefter snyggar du till det hela med kaveln.
Då du gör dina piroger så sporra (degsporre) ut fyrkanter. Lägg inte i för mycket fyllning. Lagon så att du kan vika ihop till en trekant. Pensla kanterna med ägg. Truck sedan samman pirogen med en gaffel. Detta ska fungera. / Anders
Kristiina9 februari 2008
Det lät enkelt att helt skippa kaveln och använda handen, på bakplåtspeppret, tack, det tipset måste jag prova! Jag är nog även lite slarvig med fyllning, det vill säga jag vill gärna att det ska vara mycket inuti en pirog...så att den spricker på grund av det. Tusen tack allihop!:D
kex9 februari 2008
jag använder plastkavel som man fyller med varmt vatten för bröd o bulldegar
och kallt vatten för mördegar.. skulle inte kunna klara mig utan den.(Y)
Jag är otroligt dålig på att kavla, allt fastnar i bordet eller i kaveln, och lyckas jag få ihop något till slut så går det sönder på vägen till plåten:@. Mina piroger brukar se groteska ut med långa revor där fyllningen sakta väller ut i ugnen..spännande för barn men inget som jag vill bjuda svärföräldrarna på. Jag har provat hundratals olika pirogdegar, och jag börjar tro att det enda rätta är att köpa Gorby´s piroger helt enkelt! Är det någon som har bra tips på en verkligt urlätt, som till och med barn skulle kunna klara av, pirogdeg (inte smördeg då...) som ni skulle kunna dela med er utav? Jag skulle vara evigt tacksam, eftersom jag älskar piroger!(L)
Ha samma temperatur på degen som kavlen och det mjölade brädan du kavlar på och den rätta mängden mjöl har du om du följer receptet.
Mvh
Anders
Så in i kylen med deg, kavel, mjöl? Det ska jag prova nästa gång, tack!:)
Jag har inhandlat en kavel med nonstick beläggning på. Helt suverän om degen råkar vara lite kladdig.
Om du har en deg som är ganska lös - ej kladdig! - så använd bakplåtspapper. Ett att lägga degen på och ett papper att ovanpå degen. Du plattar nu ut degen för hand ovanpå pappret. Därefter snyggar du till det hela med kaveln.
Då du gör dina piroger så sporra (degsporre) ut fyrkanter. Lägg inte i för mycket fyllning. Lagon så att du kan vika ihop till en trekant. Pensla kanterna med ägg. Truck sedan samman pirogen med en gaffel. Detta ska fungera. / Anders
Det lät enkelt att helt skippa kaveln och använda handen, på bakplåtspeppret, tack, det tipset måste jag prova! Jag är nog även lite slarvig med fyllning, det vill säga jag vill gärna att det ska vara mycket inuti en pirog...så att den spricker på grund av det. Tusen tack allihop!:D
jag använder plastkavel som man fyller med varmt vatten för bröd o bulldegar
och kallt vatten för mördegar.. skulle inte kunna klara mig utan den.(Y)