Jag vidarebefordrar en fråga från en av mina kollegor som bott i Grekland i perioder. Där åt hon ofta Spinakopita och nu vill hon laga det hemma i Sverige. Dock säger hon att det i Grekland fanns en filodeg som inte var lika tunn som den asiatiska, och nu letar hon förtvivlat efter den.
Är det någon som vet om den heter något annat än filodeg? Kan någon hjälpa henne med fler ledtrådar?
The_mama97mia17 februari 2012
Jag har bara köpt frusen Filodeg, nu minns jag inte vilket märke det var, men köpte på COOP. Min fundering är om det möjligen kan skilja mellan olika fabrikat?
helensen17 februari 2012
Hon säger att i Grekland så frågade de vad degen skulle vara till när man köpte den, och man fick den vanliga tunna om man skulle göra typ Baklava och en tjockare om man skulle göra Spnakopita. Men här i Sverige får hon nog helt enkelt prova sig fram mellan fabrikaten.
Jag vidarebefordrar en fråga från en av mina kollegor som bott i Grekland i perioder. Där åt hon ofta Spinakopita och nu vill hon laga det hemma i Sverige. Dock säger hon att det i Grekland fanns en filodeg som inte var lika tunn som den asiatiska, och nu letar hon förtvivlat efter den.
Är det någon som vet om den heter något annat än filodeg? Kan någon hjälpa henne med fler ledtrådar?
Jag har bara köpt frusen Filodeg, nu minns jag inte vilket märke det var, men köpte på COOP. Min fundering är om det möjligen kan skilja mellan olika fabrikat?
Hon säger att i Grekland så frågade de vad degen skulle vara till när man köpte den, och man fick den vanliga tunna om man skulle göra typ Baklava och en tjockare om man skulle göra Spnakopita. Men här i Sverige får hon nog helt enkelt prova sig fram mellan fabrikaten.
eller ta dubbla blad...