Vi är mycket förtjusta i musslor och vill börja laga musslor själva hemma. Därför eftersöker vi nu bra recept, alla möjligt bara det är musslor!!
28 augusti 2001
Det här är ljuvligt!1 kg musslor1 finskuren lök4 hackade vitlöksklyftor1/2 flaska vitt vin1,5 dl gräddeTimjan, smör, persiljaBorsta musslorna noga under rinnande vatten med hjälp av en grön svamp. De som är trasiga kastas bort och de som inte stänger sig när man knackar dem mot diskbänkskanten kastas bort. Smält smör i en stor gryta och fräs lök och vitlök till de är glansiga, men inte bruna. Strö i ett par nypor timjan och häll på vinet. Låt sjuda en stund, tillsätt sedan musslorna och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig. Häll på grädde och strö över hackad persilja. Servera med nybakad baguette.
3 september 2001
Tagliatelle med skaldjur i vin2 förpackningar Tagliatelle Curry 1 kg färska blåmusslor1/2 hackad gul lök 1 äpple, skalat och finttärnat 2 msk matolja 2 dl vitt vin 1 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 1/2 msk maizena 100 g skalade räkor (ca 300 g med skal) 100 g soltorkade tomater,strimlade 1/2 dl hackad persilja salt och svartpeppar Rengör musslorna och se till att de är slutna. Fräs lök och äpple hastigt i oljan utan att det tar färg, tillsätt vin och vatten. När det stormkokar lägger du i musslorna. Koka under lock i 3-4 minuter tillsmusslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev. Plocka dem ur skalen, men spara några i skalen för garnering. Häll grädden i buljongen och koka ihop under 5 minuter. Red av med maizenautrört i lite vatten. Lägg i musslor, räkor, soltorkade tomater och persilja. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt Tagliatelle Curry. Jättejättegott!
15 oktober 2001
Jag brukar hacka en röd spansk peppar, ett par vitlöksklyftor och fräsa det olivolja. Sedan lägger jag i musslor och ett par skvättar vin och låter det sjuda försiktigt tills musslorna har öppnat sig. Precis innan jag serverar strör jag över massor av färsk hackad koriander. Jättegott!
Vi är mycket förtjusta i musslor och vill börja laga musslor själva hemma. Därför eftersöker vi nu bra recept, alla möjligt bara det är musslor!!
Det här är ljuvligt!1 kg musslor1 finskuren lök4 hackade vitlöksklyftor1/2 flaska vitt vin1,5 dl gräddeTimjan, smör, persiljaBorsta musslorna noga under rinnande vatten med hjälp av en grön svamp. De som är trasiga kastas bort och de som inte stänger sig när man knackar dem mot diskbänkskanten kastas bort. Smält smör i en stor gryta och fräs lök och vitlök till de är glansiga, men inte bruna. Strö i ett par nypor timjan och häll på vinet. Låt sjuda en stund, tillsätt sedan musslorna och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig. Häll på grädde och strö över hackad persilja. Servera med nybakad baguette.
Tagliatelle med skaldjur i vin2 förpackningar Tagliatelle Curry 1 kg färska blåmusslor1/2 hackad gul lök 1 äpple, skalat och finttärnat 2 msk matolja 2 dl vitt vin 1 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 1/2 msk maizena 100 g skalade räkor (ca 300 g med skal) 100 g soltorkade tomater,strimlade 1/2 dl hackad persilja salt och svartpeppar Rengör musslorna och se till att de är slutna. Fräs lök och äpple hastigt i oljan utan att det tar färg, tillsätt vin och vatten. När det stormkokar lägger du i musslorna. Koka under lock i 3-4 minuter tillsmusslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev. Plocka dem ur skalen, men spara några i skalen för garnering. Häll grädden i buljongen och koka ihop under 5 minuter. Red av med maizenautrört i lite vatten. Lägg i musslor, räkor, soltorkade tomater och persilja. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt Tagliatelle Curry. Jättejättegott!
Jag brukar hacka en röd spansk peppar, ett par vitlöksklyftor och fräsa det olivolja. Sedan lägger jag i musslor och ett par skvättar vin och låter det sjuda försiktigt tills musslorna har öppnat sig. Precis innan jag serverar strör jag över massor av färsk hackad koriander. Jättegott!