Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott med lax

  • 16 november 2001

    Laxrulle med pepparrotsgräddeca 1 kg färsk laxfilé 1 ask fryst gräslök, 35 g 1 ask fryst dill, 35 g 1 1/2 tsk salt 1 tsk Citronpeppar (efter smak)bakplåtspapper Pepparrotsgrädde: 1 dl vispgrädde 1/2 msk riven pepparrot 1. Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut dem lite omlott på ett bakplåtspapper. 2. Strö över örter, salt och peppar. Rulla ihop hårt till en rulle med händerna. Rulla om pappret och vik ihop det vid kortändarna. 3. Låt stå i mitten av ugnen ca 15 min. Låt rullen svalna och därefter kallna i kylen. 4. Pepparrotsgrädden: Vispa grädden ganska hårt och smaksätt med pepparroten. 5. Skiva upp laxrullen i stubbar med en vass kniv. Spritsa på en klick pepparrotsgrädde och garnera med gräslök eller dill. Servera med lite sallad som förrätt eller på buffé gott vilket som.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.