Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan man frysa chutney?

  • knyppeltanten 23 september 2010

    Jag har gjort chutney men nu kom frågan, kan man frysa den eller håller den bra i kylen? Det är inga konserveringsmedel med i den.

  • svengelsk 23 september 2010

    Chutney innehåller ättika och står sig bra även i skafferi.

  • knyppeltanten 23 september 2010

    Skrivet av svengelsk den 23 sep 2010

    Chutney innehåller ättika och står sig bra även i skafferi.


    Min chutney innehåller 0,5 dl äppelcidervinäger, 5 dl strösocker, riven ingefära, äpplen och mango. Så då borde den stå sig då? Räcker den lilla vinägermängden för att hålla?

    I helgen ska jag prova att göra en på äpplen och lök få se hur det blir.

  • Okänd 23 september 2010

    Jag tror den blir väldigt vattnig om man fryser den.

  • knyppeltanten 23 september 2010

    Skrivet av danniella den 23 sep 2010

    Jag tror den blir väldigt vattnig om man fryser den.


    Då får den stå i kylen och hålla så länge som den håller! :-)
    Tack för hjälpen. Jag tänkte aldrig på att den kunde bli vattnig.

  • maxxess 25 september 2010

    Prova!
    Jag fryser alltid tonvis av ratatouille varje år. Som det beskrivs ovan så blir det vattnigt att tina tillagade grönsaker/frukt, inget snack om den saken. I mitt fall är det inget problem, jag anpassar mig efter detta och smaken är det inget fel på.

    Provfrys en liten mängd och testa!

  • The_mama97mia 25 september 2010

    Jag fryser ofta sylt, det är ju inget konstigt. Jag skulle också testa att frysa chutney.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.