Jag har gjort chutney men nu kom frågan, kan man frysa den eller håller den bra i kylen? Det är inga konserveringsmedel med i den.
svengelsk23 september 2010
Chutney innehåller ättika och står sig bra även i skafferi.
knyppeltanten23 september 2010
Skrivet av svengelsk den 23 sep 2010
Chutney innehåller ättika och står sig bra även i skafferi.
Min chutney innehåller 0,5 dl äppelcidervinäger, 5 dl strösocker, riven ingefära, äpplen och mango. Så då borde den stå sig då? Räcker den lilla vinägermängden för att hålla?
I helgen ska jag prova att göra en på äpplen och lök få se hur det blir.
Okänd23 september 2010
Jag tror den blir väldigt vattnig om man fryser den.
knyppeltanten23 september 2010
Skrivet av danniella den 23 sep 2010
Jag tror den blir väldigt vattnig om man fryser den.
Då får den stå i kylen och hålla så länge som den håller! :-)
Tack för hjälpen. Jag tänkte aldrig på att den kunde bli vattnig.
maxxess25 september 2010
Prova!
Jag fryser alltid tonvis av ratatouille varje år. Som det beskrivs ovan så blir det vattnigt att tina tillagade grönsaker/frukt, inget snack om den saken. I mitt fall är det inget problem, jag anpassar mig efter detta och smaken är det inget fel på.
Provfrys en liten mängd och testa!
The_mama97mia25 september 2010
Jag fryser ofta sylt, det är ju inget konstigt. Jag skulle också testa att frysa chutney.
Jag har gjort chutney men nu kom frågan, kan man frysa den eller håller den bra i kylen? Det är inga konserveringsmedel med i den.
Chutney innehåller ättika och står sig bra även i skafferi.
Chutney innehåller ättika och står sig bra även i skafferi.
Min chutney innehåller 0,5 dl äppelcidervinäger, 5 dl strösocker, riven ingefära, äpplen och mango. Så då borde den stå sig då? Räcker den lilla vinägermängden för att hålla?
I helgen ska jag prova att göra en på äpplen och lök få se hur det blir.
Jag tror den blir väldigt vattnig om man fryser den.
Jag tror den blir väldigt vattnig om man fryser den.
Då får den stå i kylen och hålla så länge som den håller! :-)
Tack för hjälpen. Jag tänkte aldrig på att den kunde bli vattnig.
Prova!
Jag fryser alltid tonvis av ratatouille varje år. Som det beskrivs ovan så blir det vattnigt att tina tillagade grönsaker/frukt, inget snack om den saken. I mitt fall är det inget problem, jag anpassar mig efter detta och smaken är det inget fel på.
Provfrys en liten mängd och testa!
Jag fryser ofta sylt, det är ju inget konstigt. Jag skulle också testa att frysa chutney.