Nu börjar det bli fullt med kantareller i skog och butik. Jag brukar alltid steka dem i smör och servera på en skiva stekt vitt bröd, med persilja och svartpeppar. Men vad kan man göra mer? Jag har en gång blivit bjuden på katarellpaj. Någon som har ett bra recept? Jag sökte på kantarell i Kokboken men hittade inget. Mvh, Karlstadtjejen :-)
Milla8118 mars 2008
Jag har ett jättegott recept med piroger. Jag la in det alldeles nyss så om du söker på kantareller igen kommer det nog upp.
Milla
Milla8118 mars 2008
Alltså piroger med kantareller inuti... Kantareller, tomater, färsk timjan och en härlig ostcreme... måste bara testas om du gillar kantareller!
Milla
Heisjo18 mars 2008
Steka dem i rikligt med smör och mycket pressad vitlök(Y)
evaldo18 mars 2008
Jag använder kantareller ofta, köper dem på ÖB lagret, de är billigare där. 27:- för 3 burkar.
Jag har dem i grytor och gratänger .
tulipan18 mars 2008
köper inga kantareller alls... gubben släpar hem dom i mängder... ja och barnen med.. dom släpar hem dom och sen får jag ta hand om dom *hehe*
Härligt med mat från naturen
Jag använder dom till allt. Grytor,soppor,pajer, steker och sätter på smörgås.. på pizzor.. ja överallt kan man ha dom :-)
zonale18 mars 2008
Hej!
Jag plockar mina kantareller själv och förväller och fryser in dem. Använder dem till de flesta recept som det ska vara svamp i. Är så goda och speciella i smaken.:)
enAnnan24 mars 2008
Jag har oxå kantareller i allt där det passar med svamp.
Underbart gott.
På mackan, i grytor, i köttfärssåsen,som varma grönsaker till maten;
stek kantareller o salladslök i vitlök,
gott till mos eller till vilken köttbit som helst.
Okänd24 mars 2008
:pTråden är ju nästan 3 år gammal.:):)
:p
enAnnan24 mars 2008
Men lika aktuell ändå,
för kantareller är alltid gott!!
:)
Okänd24 mars 2008
Ja,jag älskar gula kantareller som jag plockar själv.
Trattkantareller har jag tröttnat på.
Vet ni förresten att älgarna älskar trattisar?:)
enAnnan24 mars 2008
Hade jag ingen aning om.
Och jaa, jag vill oxå ha de gula "vanliga".
De på burk duger i grytor när de färska tar slut.
Nu börjar det bli fullt med kantareller i skog och butik. Jag brukar alltid steka dem i smör och servera på en skiva stekt vitt bröd, med persilja och svartpeppar. Men vad kan man göra mer? Jag har en gång blivit bjuden på katarellpaj. Någon som har ett bra recept? Jag sökte på kantarell i Kokboken men hittade inget. Mvh, Karlstadtjejen :-)
Jag har ett jättegott recept med piroger. Jag la in det alldeles nyss så om du söker på kantareller igen kommer det nog upp.
Milla
Alltså piroger med kantareller inuti... Kantareller, tomater, färsk timjan och en härlig ostcreme... måste bara testas om du gillar kantareller!
Milla
Steka dem i rikligt med smör och mycket pressad vitlök(Y)
Jag använder kantareller ofta, köper dem på ÖB lagret, de är billigare där. 27:- för 3 burkar.
Jag har dem i grytor och gratänger .
köper inga kantareller alls... gubben släpar hem dom i mängder... ja och barnen med.. dom släpar hem dom och sen får jag ta hand om dom *hehe*
Härligt med mat från naturen
Jag använder dom till allt. Grytor,soppor,pajer, steker och sätter på smörgås.. på pizzor.. ja överallt kan man ha dom :-)
Hej!
Jag plockar mina kantareller själv och förväller och fryser in dem. Använder dem till de flesta recept som det ska vara svamp i. Är så goda och speciella i smaken.:)
Jag har oxå kantareller i allt där det passar med svamp.
Underbart gott.
På mackan, i grytor, i köttfärssåsen,som varma grönsaker till maten;
stek kantareller o salladslök i vitlök,
gott till mos eller till vilken köttbit som helst.
:pTråden är ju nästan 3 år gammal.:):)
:p
Men lika aktuell ändå,
för kantareller är alltid gott!!
:)
Ja,jag älskar gula kantareller som jag plockar själv.
Trattkantareller har jag tröttnat på.
Vet ni förresten att älgarna älskar trattisar?:)
Hade jag ingen aning om.
Och jaa, jag vill oxå ha de gula "vanliga".
De på burk duger i grytor när de färska tar slut.