Jag föll för frestelsen och köpte kastanjer på grönsaksavdelningen idag, men jag har ingen aning om vad jag ska göra med dem, har aldrig ätit det heller men har någon romantisk inre bild av en knastrande brasa och rostade kastanjer..("Chestnuts roasting on an open fire"):D
Är det någon som har någon erfarenhet?
islisa30 november 2009
Jag brukar göra ett korssnitt i toppen på kastanjen, ställa dem i en liten form med grovsalt, in i ugnen i 20-30 min. Sen mosar man lite smör med salt och lite citronsaft. Sen är det bara till att mysskala kastanjer som man sen doppar i smöret, mums
Mys
Anna
Linlock30 november 2009
Tack tack!!
Mistys30 november 2009
Gör så jag också men var noga med tiden. Hade dom inne 10 min för länge en gång och dom blev snus torra och sten hårda. Torkade ihop totalt. Så stick i toppen för att känna om dom är klara.lite då och då så du inte får slänga dom.
Jag föll för frestelsen och köpte kastanjer på grönsaksavdelningen idag, men jag har ingen aning om vad jag ska göra med dem, har aldrig ätit det heller men har någon romantisk inre bild av en knastrande brasa och rostade kastanjer..("Chestnuts roasting on an open fire"):D
Är det någon som har någon erfarenhet?
Jag brukar göra ett korssnitt i toppen på kastanjen, ställa dem i en liten form med grovsalt, in i ugnen i 20-30 min. Sen mosar man lite smör med salt och lite citronsaft. Sen är det bara till att mysskala kastanjer som man sen doppar i smöret, mums
Mys
Anna
Tack tack!!
Gör så jag också men var noga med tiden. Hade dom inne 10 min för länge en gång och dom blev snus torra och sten hårda. Torkade ihop totalt. Så stick i toppen för att känna om dom är klara.lite då och då så du inte får slänga dom.