Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabrulle

  • peekaboo 18 september 2008

    Nån som har ett bra recept på kebabrulle?
    Finns det nåt annat bröd än tunnbröd man kan
    använda?

  • MatAnders 18 september 2008

    Jag köper pitabröd som är stora som tortila bröd finns i invandrarbutiker och ofta på torrghandel och dom är suveräna att rulla ihop.(Y)

  • Mikkos40 18 september 2008

    Man kan göra en vanlig pizzadeg,och kavla ut till lagom tjocklek,och grädda i ugn utan fyllning,låt svalna.
    Lägg sen på det du ska ha på,rulla ihop.
    Ej testat själv,bara hört det av min kompis pizzabagaren.
    Här kommer ett recept,som jag själv testade en gång men då med mjukt tortillabröd,det går också bra.
    Kebabrulle
    4 port
    1 pkt tortillabröd eller tunnbröd eller liknande
    1 pkt kebabkött fryst eller färskt
    Matfett till stekning
    ½ isbergssalladshuvud
    2-4 tomater
    ½ gurka
    1-2 hackade rödlökar
    Kebabsås egen eller köpt
    Gör Så Här:
    Värm tortillabröden enligt förpackning.
    Stek kebabköttet i lite matfett.
    Strimla salladen,skiva eller klyfta tomaterna,skiva gurkan.
    Finhacka löken.
    Lägg tortillan på ett alufolieark.
    Lägg på fyllningen som du känner,avsluta med kebabsåsen.
    Servera

  • Bappi 18 september 2008

    Skrivet av Mikkos40 den 18 sep 2008

    Man kan göra en vanlig pizzadeg,och kavla ut till lagom tjocklek,och grädda i ugn utan fyllning,låt svalna.
    Lägg sen på det du ska ha på,rulla ihop.
    Ej testat själv,bara hört det av min kompis pizzabagaren.
    Här kommer ett recept,som jag själv testade en gång men då med mjukt tortillabröd,det går också bra.
    Kebabrulle
    4 port
    1 pkt tortillabröd eller tunnbröd eller liknande
    1 pkt kebabkött fryst eller färskt
    Matfett till stekning
    ½ isbergssalladshuvud
    2-4 tomater
    ½ gurka
    1-2 hackade rödlökar
    Kebabsås egen eller köpt
    Gör Så Här:
    Värm tortillabröden enligt förpackning.
    Stek kebabköttet i lite matfett.
    Strimla salladen,skiva eller klyfta tomaterna,skiva gurkan.
    Finhacka löken.
    Lägg tortillan på ett alufolieark.
    Lägg på fyllningen som du känner,avsluta med kebabsåsen.
    Servera




    Vet inte om du redan har det receptet i din egen kokbok annars kan du väl spara ned det till oss alla andra/ kram Bappi

  • flabban 18 september 2008

    Libanesisk bröd tror jag skulle funka. Har ett recept i min kokbok på kycklingkebabrulle.

  • The_mama97mia 18 september 2008

    Håller med Flabban ovan här, i Finspång kan man köpa LIba-bröd på NETTO. Finns säkert på andra affärer med, det är toppen i konsistens för kebabrulle. Och roligt som omväxling till tunnbröd o tortillas annars också.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.