Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt mat vid barnträff!

  • lyttbacka 31 maj 2011

    Tänkte träffas några familjer med barn mellan 3-5 år. Tips på mat mottages tacksamt! Jag tänkte ixa allt själv så de får inte va så mycket jobb med det o inte för dyrt! Är de omöjligt tro:-)

  • husmusen88 31 maj 2011

    Är det picknick ute eller inne hemma?

  • lyttbacka 31 maj 2011

    Tänkte va hemma men ute på gården. Så kan barnen kladda bäst dom vill!!

  • husmusen88 31 maj 2011

    Okej, ute är bra!
    Är det mat eller snabbmat, typ grilla korv med bröd? Plockmat där barnen kan äta med fingrarna som tacos brukar de flesta barn gilla. Några allergier hos barnen förresten?
    Till efterrätt kanske frukt? Melon om det är varmt brukar uppskattas av barn och vuxna.

  • lyttbacka 31 maj 2011

    inga allergier. plockmat e bra! korv e lite uttjatat i denna familj....

  • lyttbacka 31 maj 2011

    vi föräldrar ska ju oxå äta kom jag på!!!

  • Petra7011 31 maj 2011

    Hej!
    Pasta sallad och kycklinklubbor-ben med kall cyrrysås el annan kall sås.Allt kan göras dagen innan.Barnen gillar att plocka ihop sin egen sallad.
    Lycka till!

  • Kornback 31 juli 2011

    Baconinlindade dadlar tycker många om. Lätt att förbereda och servera. Köp kärnfria el peta ur kärnorna m fingrarna. Grilla klara i ugn och vänd en gång.

    Skär smördegsplattor i 1.5x3cm (cirka) strimlor och baka i ugn. Häll upp i brödkorg och servera m dipp. Enkel dipp: Kalles kaviar blandas med crème fraîche.

    Du kanske kan köpa en korvsort ni inte vanligtvis äter Tex lamm -- som du skär i fingermatsstorlek, linda deg (el smördeg) runtom och baka klara i ugn (kallas Pigs in blanket!). Servera m dippbar ketchup och senap.

    Efterätt: gör fruktspätt. För en rolig servering kan du vända en melonhalva uppochner och sticka spetten i den (igelkott). Melonköttet anv du i spettet.

  • annapatrik 31 juli 2011

    Varför inte grädda mängder av plättar dagen före och lägga upp i små högar, till det färska bär eller sylt, uppskattas av 3-5 åringar och det viktigaste en sån här gång är väl att dom blir mätta och glada, (lägger du inte alltför stora högar på en plåt är det lätt att värma i ugn, drygt 100 grader en halvtimme före) till vuxna startar du grillen och fixar egna hamburgare, gör ett plockbord med tillbehör så får man göra sin egen hamburgare, det kan också uppskattas av barnen. Till det en hemgjord potatissallad.
    Efterrätt för alla är enklast med frukt skuren i olika skålar så gör man sin egen fruktsallad, uppskattas av både stora och små.

  • MosterNettan 31 juli 2011

    Skrivet av annapatrik den 31 jul 2011

    Varför inte grädda mängder av plättar dagen före och lägga upp i små högar, till det färska bär eller sylt, uppskattas av 3-5 åringar och det viktigaste en sån här gång är väl att dom blir mätta och glada, (lägger du inte alltför stora högar på en plåt är det lätt att värma i ugn, drygt 100 grader en halvtimme före) till vuxna startar du grillen och fixar egna hamburgare, gör ett plockbord med tillbehör så får man göra sin egen hamburgare, det kan också uppskattas av barnen. Till det en hemgjord potatissallad.
    Efterrätt för alla är enklast med frukt skuren i olika skålar så gör man sin egen fruktsallad, uppskattas av både stora och små.


    Plättar och pannkakor är lika goda att äta kalla! Då brukar barnen få en känsla av efterrätt och äter av hjärtans lust...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.