Jag skulle vilja ha förslag på ett gott llöktillbehör till kött.Sen undrar ja även, hur gör restauranger för att få sin stekt lök till biff så himla god?
30 november 2000
Restauranger steker löken i mörkt öl! Det är hemligheten!
1 december 2000
Lökmarmelad är supergott och dessutom lite juligt.2 gula lökar2 rödlökar1/2 stor purjolök3 msk olivolja1 dl ljus sirap1/2 tsk salt2 krm nymald svartpeppar2 msk vitvinsvinägerSkala de gula och röda lökarna och skiva dem. Ansa, skölj och strimla det gröna från purjolöken. Hetta upp oljan i en katsrull och låt lökien mjukna, utan att få färg. Tillsätt sirap, salt och peppar och rör om ordentligt så att allt blandas. Häll sist i vinägern och blanda. Lägg upp i en skål eller burk om den ska förvaras.
Jag skulle vilja ha förslag på ett gott llöktillbehör till kött.Sen undrar ja även, hur gör restauranger för att få sin stekt lök till biff så himla god?
Restauranger steker löken i mörkt öl! Det är hemligheten!
Lökmarmelad är supergott och dessutom lite juligt.2 gula lökar2 rödlökar1/2 stor purjolök3 msk olivolja1 dl ljus sirap1/2 tsk salt2 krm nymald svartpeppar2 msk vitvinsvinägerSkala de gula och röda lökarna och skiva dem. Ansa, skölj och strimla det gröna från purjolöken. Hetta upp oljan i en katsrull och låt lökien mjukna, utan att få färg. Tillsätt sirap, salt och peppar och rör om ordentligt så att allt blandas. Häll sist i vinägern och blanda. Lägg upp i en skål eller burk om den ska förvaras.