Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löktillbehör

  • 24 november 2000

    Jag skulle vilja ha förslag på ett gott llöktillbehör till kött.Sen undrar ja även, hur gör restauranger för att få sin stekt lök till biff så himla god?

  • 30 november 2000

    Restauranger steker löken i mörkt öl! Det är hemligheten!

  • 1 december 2000

    Lökmarmelad är supergott och dessutom lite juligt.2 gula lökar2 rödlökar1/2 stor purjolök3 msk olivolja1 dl ljus sirap1/2 tsk salt2 krm nymald svartpeppar2 msk vitvinsvinägerSkala de gula och röda lökarna och skiva dem. Ansa, skölj och strimla det gröna från purjolöken. Hetta upp oljan i en katsrull och låt lökien mjukna, utan att få färg. Tillsätt sirap, salt och peppar och rör om ordentligt så att allt blandas. Häll sist i vinägern och blanda. Lägg upp i en skål eller burk om den ska förvaras.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.