Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osträtter

  • 23 augusti 2000

    Jag behöver recept på osträtter, alla möjliga ostar och recept! Kan någon dela med sig av sina favoriter?

  • 24 augusti 2000

    Detta är knappast ett recept som passsar in under rubriken "små och lätta rätter", men vill du ha ditt ostbehov stillat finns bara detta:Ostfondue! (Fondue Savoyarde)vitt bröd400 g ost, helst 28 %, t ex schweizer, grevé eller herrgård1 vitlöksklyfta2 dl torrt vitt vin1 tsk pressad citron2 tsk potatismjöl2 msk kirsch eller brännvin Skär vitt bröd i tärningar. Riv osten grovt och skala och dela vitlöken. Gnid in en fonduegryta med vitlöken. Koka upp vin och citron i grytan. Sänk värmen och tillsätt ca 2-3 msk ost åt gången och låt den smälta under omrörning. Rör i form av "en åtta", inte i cirkel, då kan osten klumpa sig. Fortsätt tills all ost är iblandad. Rör ut potatismjölet i kirsch och blanda ner det. Låt fonduen få ett uppkok och ställ grytan på bordet på en rechaud - spritlåga - så den håller sig riktigt varm. Spetsa brödbitar på fonduegafflar, doppa dem i fonduen och vrid brödbiten när den tas upp så att osten fastnar. Servera med spickeskinka & cornichons.

  • 25 augusti 2000

    Denna numer klassiker måste ju tas med då någon frågar efter osträtter!Toast med Chèvre och honung1 port.2 skivor vitt bröd2 tunna skivor chèvre ostflagad mandelflytande honungLägg på ostskivorna på brödet. Strö över lite flagad mandel och ringla över honung. Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten börjar smälta lite och få färg.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.