Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pickles?

  • 23 januari 2001

    Någon som har bra recept på pickles?

  • 26 januari 2001

    Så här gör du!1 kg grönsaker 1 tsk salt per liter vatten2 dl ättiksprit3 dl vatten4 dl socker1 msk hel kryddpeppar1 tsk hel vitpeppar2 bitar muskotblomma2 lagerblad 5 kryddnejlikor Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Förväll hårda grönsaker 2-3 minuter. Koka upp rikligt med kokande vatten i en annan kastrull och tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Lägg alla grönsakerna i en stor skål eller bunke och häll över saltlagen. Låt stå i kylskåp över natten.Häll av saltlagen och lägg grönsakerna i galsburkar. Lägg i några dillkvistar i varje burk. Blanda ättiksprit, vatten, socker, kryddpeppar, vitpeppar, muskotblomma, lagerblad och kryddnejlikor i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret löst sig. Ta av från värmen och skumma väl. Slå den heta lagen över grönsakerna. Sätt på lock.Låt stå och dra i minst tre veckor. Sedan är det bara att äta och njuta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.