Så här gör du!1 kg grönsaker 1 tsk salt per liter vatten2 dl ättiksprit3 dl vatten4 dl socker1 msk hel kryddpeppar1 tsk hel vitpeppar2 bitar muskotblomma2 lagerblad 5 kryddnejlikor Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Förväll hårda grönsaker 2-3 minuter. Koka upp rikligt med kokande vatten i en annan kastrull och tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Lägg alla grönsakerna i en stor skål eller bunke och häll över saltlagen. Låt stå i kylskåp över natten.Häll av saltlagen och lägg grönsakerna i galsburkar. Lägg i några dillkvistar i varje burk. Blanda ättiksprit, vatten, socker, kryddpeppar, vitpeppar, muskotblomma, lagerblad och kryddnejlikor i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret löst sig. Ta av från värmen och skumma väl. Slå den heta lagen över grönsakerna. Sätt på lock.Låt stå och dra i minst tre veckor. Sedan är det bara att äta och njuta.
Någon som har bra recept på pickles?
Så här gör du!1 kg grönsaker 1 tsk salt per liter vatten2 dl ättiksprit3 dl vatten4 dl socker1 msk hel kryddpeppar1 tsk hel vitpeppar2 bitar muskotblomma2 lagerblad 5 kryddnejlikor Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Förväll hårda grönsaker 2-3 minuter. Koka upp rikligt med kokande vatten i en annan kastrull och tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Lägg alla grönsakerna i en stor skål eller bunke och häll över saltlagen. Låt stå i kylskåp över natten.Häll av saltlagen och lägg grönsakerna i galsburkar. Lägg i några dillkvistar i varje burk. Blanda ättiksprit, vatten, socker, kryddpeppar, vitpeppar, muskotblomma, lagerblad och kryddnejlikor i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret löst sig. Ta av från värmen och skumma väl. Slå den heta lagen över grönsakerna. Sätt på lock.Låt stå och dra i minst tre veckor. Sedan är det bara att äta och njuta.