Någon som har i huvudet hur förhållandet mellan vatten, ättika och socker är? Det var länge sedan jag gjorde det och har därför gömt det./Annette
10 oktober 2001
Jag gör pressgurkan som min mamma och mormor gör:Gurkan skivas i verkligt TUNNA skivor (en hel gurka). Lägg dem i en skål och strö över lite salt, ca 1 tsk.Lägg dem i tyngd en halvtimme ungefär. Jag använder mig av en liten skärbräda som jag ställer min tunga mortel på.Lagen gör jag av 1 dl vatten och 1 msk ÄTTIKSSYRA (typ Perstorps, använder du dig av ättikssprit ta dubbelt så mycket). 1/2 dl socker och lite vitpepppar och till sista ca 4 msk hackad persilja.Slå lagen över gurkan och låt den stå till sig i minst 1 timme.hälsnannika
15 november 2001
Jag brukar göra 1,2,3 lag med kryddor1 del ättika2 del socker 3 del vattenkan ju öka socker mängden m man vill
Någon som har i huvudet hur förhållandet mellan vatten, ättika och socker är? Det var länge sedan jag gjorde det och har därför gömt det./Annette
Jag gör pressgurkan som min mamma och mormor gör:Gurkan skivas i verkligt TUNNA skivor (en hel gurka). Lägg dem i en skål och strö över lite salt, ca 1 tsk.Lägg dem i tyngd en halvtimme ungefär. Jag använder mig av en liten skärbräda som jag ställer min tunga mortel på.Lagen gör jag av 1 dl vatten och 1 msk ÄTTIKSSYRA (typ Perstorps, använder du dig av ättikssprit ta dubbelt så mycket). 1/2 dl socker och lite vitpepppar och till sista ca 4 msk hackad persilja.Slå lagen över gurkan och låt den stå till sig i minst 1 timme.hälsnannika
Jag brukar göra 1,2,3 lag med kryddor1 del ättika2 del socker 3 del vattenkan ju öka socker mängden m man vill