Med denna favorit får du varje man på fall..200 g mörk kavring75 g smör4 gelatinblad1 burk matjessillfiléer1 röd lök1 burk kesella3 dl gräddfilsvartpeppar2 dl hackad gräslökKör kavring och smält smör i mixer. Knåda ner och platta till blandningen i en form med löstagbara kanter. Låt stå kallt i ca 15 min. Lägg gelatinet i kallt vatten, ca 10 min. Låt sillspadet rinna av men spara det. Finhacka sillen och löken, blanda med kesella, gräddfil, svartpeppar och sillspad. Krama ur gelatinet och smält över svag värme. Rör ner i sillsmeten och häll fyullningen i formen och låt stela i kyl, ca 3 timmar. Lägg ett tjockt täcke gräslök över hela sillpajen.Går mycket bra att göra ett par dagar i förväg och går även bra att frysa in!Maria D
Med denna favorit får du varje man på fall..200 g mörk kavring75 g smör4 gelatinblad1 burk matjessillfiléer1 röd lök1 burk kesella3 dl gräddfilsvartpeppar2 dl hackad gräslökKör kavring och smält smör i mixer. Knåda ner och platta till blandningen i en form med löstagbara kanter. Låt stå kallt i ca 15 min. Lägg gelatinet i kallt vatten, ca 10 min. Låt sillspadet rinna av men spara det. Finhacka sillen och löken, blanda med kesella, gräddfil, svartpeppar och sillspad. Krama ur gelatinet och smält över svag värme. Rör ner i sillsmeten och häll fyullningen i formen och låt stela i kyl, ca 3 timmar. Lägg ett tjockt täcke gräslök över hela sillpajen.Går mycket bra att göra ett par dagar i förväg och går även bra att frysa in!Maria D