Är det någon som har förslag på goda snittar? Svärföräldrarna kommer hit på adventsfika (okej, jag är ute i god tid) i början av december, och jag tänkte bjuda på snittar. Någon som har ngt bra förslag?
Okänd13 november 2007
Hej.Jag har också lagt in om rcecept till snittar och smörgåstårtor.Här får du ett tips av mig.
1 finhackad rödlök
150 g hackad rökt skinka
1/2 dl majonnäs
(1 msk senap)
2 dl creme fraiche
Ost i små bitar
Salt och svartpeppar
Gräslök
Vet inte hur många snittar det kan räcka till.Du får prova dig fram.I den här röran kan du också blanda i krossad ananas eller hackad färsk gurka.Rödlök är supergott i röror.Lycka till.
ThomasP13 november 2007
Mjukt tunnbröd hamburgerkött eller rökt renstek och pepparrotsvisp och gör rullar//Thomas
Hannsi13 november 2007
Skrivet av Tpersson den 13 nov 2007
Mjukt tunnbröd hamburgerkött eller rökt renstek och pepparrotsvisp och gör rullar//Thomas
det lät rikigt mums den har jag skrivit ner:)
bolla8513 november 2007
hej något underbart gott är att göra en räkröra
blanda hackade räkor, rödlök, purjolök, citronpeppar och majonnäs, gör den inte för tunn bara. ta ett tunnbröd och bred på philadelphia i kanterna. lägg på lite räkröra på¨ena kanten i en sträng och rulla ihop brödet till en rulle. dela i små snittar och lägg upp på en bädd av en fräsch sallad garnera med sitron gurka och någon tomat.
om du vill ha en lyxigare röra blanda i röd stenbitsrom. lycka till
matvraket13 november 2007
Tack så jättemycket! Detta var spännande recept som verkar passa bra ihop! (Y)
mada08_d14 november 2007
Gåsleversnitt
Påminner lite om leverpastej i smak och konsistens, kan tyckas något överdrivet men väl värt att prova någon gång i sitt liv!
Tag Crostini eller annat rostat bröd (har även prövat med pumpernickel vilket ger en kraftigare karaktär) Se bara till att det är små aptitliga snittar!
bred på lite gåslever på ena kanten (snyggare om det inte är ett jämnt lager)
toppa med en klick hjortronsylt och en liten bit rouccola på varje "snitt"
Detta är mycket drygt och det blir många snittar på en burk gåslever!
Fungerar bra med "Crim-Sect" eller annat mousserande vin! Även perfekt med blossa starkvinsglögg (konstigt nog)!!
//Lycka till!
27 november 2007
Salta snittar
16 st.:
8 skivor formfranska
smör
5 tomater
16 ansjovisfiléer
3-4 msk kapris
1 tsk oregano
svartpeppar
200 g grevéost
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödskivorna på plåt och bred tunt med smör på dem. Dela varje skiva i två snittar.
Skiva tomaterna och lägg en skiva på varje snitt. Lägg på en ansjovisfilé på varje och strö över lite kapris. Krydda med oregano och peppar. Lägg på generöst med ostskivor. Grädda snittarna cirka 5 minuter.
Laxrullar - snittar
1 paket frysta smördegsplattor
5 skiva(or) rökt lax
1 dl fryst bladspenat
3 msk dill, hackad
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
Drinktilltuggen räcker till ca 10 personer
1. Tina smördegen först.
Kavla ut degen till en stor
rektangel. Bred ut laxskivorna
på degen. Fördela dillen.
2. Tina och lägg spenaten i ett durkslag
och pressa ur vattnet.
Blanda den med salt och peppar
i en skål och pressa ner vitlöken .
Rör om och fördela över laxen.
3. Rulla ihop degen som en rull tårta.
Skär 2 cm tjocka skivor och lägg
på en plåt med smörpapper på.
4. Baka snurrorna gyllenbruna i 225 grader
i omkring 8-10 minuter.
Snittar med julskinka, senapscrème och granatäpple
6 stycken
Ingredienser
1 granatäpple
3 skivor vörtbröd
ca 40 g rucola
6 tunna skivor kokt julskinka
Senapscrème:
2 msk grovkornig skånsk senap
1 msk majonnäs
1 tsk apelsinsaft, rivet
1 nypa torkad timjan
Tillagning
Börja med att blanda senapscrèmen. Lägg alla ingredienser i en liten skål, blanda och låt stå i kylen. Dela granatäpplet, gröp ur kärnorna och lägg i ett durkslag så de rinner av.
Skär bort kanten på brödet och dela varje skiva i 2 snittar. Rosta dem sedan lätt i en torr panna. Lägg upp brödet på ett serveringsfat, lägg lite rucola på varje snitt och sedan en skiva skinka. Lägg på en klick av senapscrème och toppa med lite granatäppelkärnor.
Snittar med rökt sik och omelett
12 st knäckebröd , små bitar, 3-4 skivor
2 st ägg
2 msk mjölk
2 msk dill, finhackad
2 krm salt
2 tsk smör
100 g rökt sik, urbenad (eller annan rökt fisk)
1 st dillkvist
12 snittar
1. Lägg ut knäckebrödet på en bricka.
2. Knäck äggen och blanda med mjölk, finhackad dill och salt. Värm en panna, lägg i smör och häll i äggsmeten. Rör runt i omeletten så att äggmassa kommer ner i botten av pannan och stelnar.
3. Vänd omeletten och stek ytterligare en minut. Stjälp upp på en tallrik.
4. Lägg lite omelett på varje knäckebrödsbit och toppa med en liten bit sik och en dillvippa.
Thomas snittar med oxfilé och tomatsalsa
Ingredienser
1 baguette
500 g oxfilé
svartpeppar
salt
tomatsalsa
500 g tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
10 basilikablad
10 myntablad
1 tsk balsamvinäger
1. (Ca 10 snittar)
2. Krydda oxfilén med svartpepparoch salt. Stek i het stekpanna, två minuter på varje sida, totalt åtta minuter. Skiva oxfilén och lägg den på baguetten som skivats tunt, penslats med olivolja och rostats gyllenbruna i 225 grader varm ugn.
3. Skär tomaterna i klyftor och lägg på ett bakplåtspapper i en långpanna.
4. Sockra och salta.
5. Ställ in tomaterna i ungen, 160 grader i 40 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda tomaterna, hackad basilika och mynta i en skål.
8. Blanda i balsamvinäger.
9. Toppa oxfilén med en klick tomatsalsa.
Champinjontoppar - snittar
ca 5 port
20 st färska champinjoner
2 msk olivolja
1 msk smör
1 st gul lök(ar)
3 st vitlöksklyftor
1 dl ströbröd
1 dl parmesanost, riven
Rensa champinjonerna och dra bort
stjälken. Spar toppen till senare.
Finkacka stjälken, vitlöken, löken
och stek i olja och smör.
Rör ner parmesan och ströbröd.
Rör om röran så att den blir krispig
och brun, men inte bränd.
Fyll topparna med röran och
grilla i ugnen i 10 minuter på
250 grader. Serveras ljumna,
gärna med lite tomatsallad till.
Snittar med färskost
Ingredienser
Portioner: 4
1 dl kesella gourmet
1 krm salt
1 msk hackade valnötter
8 små skivor vitt bröd (typ baguette)
8 rädisor
Gör så här
Låt kesellan rinna av i ett kaffefilter 1-2 timmar. Smaksätt med salt och valnötter.
Rosta brödet, gärna en stund i förväg. Bred på osten och garnera med rädisor.
Snittar med skärgårdsröra
12 st. (2 per person):
12 skivor rostad baguette
100 g naturell färskost
Röra:
400 g räkor med skal
3 ägg
1 avokado
1 brk, 60 g, röd stenbitsrom
1 dl majonnäs
3 msk crème fraiche
1 dl finklippt gräslök
salt, peppar
dill
Så här gör du:
Bred färskost på baguetteskivorna. Skala räkorna. Spara 8 räkor och hacka resten. Hårdkoka och skala äggen. Hacka dem. Gröp ur avokadoköttet och hacka. Blanda hackade räkor, ägg, avokado, rom, majonnäs, crème fraiche och gräslök. Krydda. Fördela röran på baguetteskivorna. Garnera med räka och dillvippa.
Snittar med räkröra
10 st.:
1 kg oskalade räkor
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 liten rödlök
salt, peppar
dill
10 runda skivor mörkt bröd, ca 4-5 cm i diameter
Skala räkorna och grovhacka hälften. Blanda dem (spara 10 hela till garnering) med crème fraiche och majonnäs. Skala och finhacka löken. Blanda ner den i räkröran och krydda. Fördela röran på brödskivorna. Toppa med en räka och en dillvippa. Strö eventuellt över lite finhackad rödlök.
Ost och parmaskinksbollar - snittar
ca 10 port
2 dl lagrad ost, riven
2 dl parmaskinka, fintärnad
2 tsk senap grovkornig
2 st äggula(or)
2,5 dl gräslök, hackad
salt och peppar
1. Rör ihop riven ost,skinka, senap och ägg. Salta och peppra.
2. Rulla små bollar och rulla sedan i gräslök. Lägg upp på
ett fat och ställ i kylen en halvtimme innan du serverar dem.
Chevre och olivknyten - snittar
ca 10 port
1 paket smördeg
200 g chèvreost
2 dl oliver
Tina smördegen
Kavla ut den och skär i mindre bitar
så att du har trianglar i storleken 3x3x3 cm( ungefär).
Skär bort skalet från chevren, skär i småbitar.Dela oliverna på hälften.
Tryck en bit ost och en halv oliv på varje
degbits ena halva. Vik över den andra lediga biten och trck ihop kanterna med en gaffel prydligt. Lägg på en plåt med smörpapper och grädda i ugnen tills de är
gyllenbruna, c:a 8-10 minuter på 225 grader.
GI-snittar på endiveblad
4 st endiver
ädeloströra med rostade sesamfrön:
100 g kvibille ädelost
2 msk grädde
1 st päron, i bitar
1 msk rostade sesamfrön
skagenröra:
200 g skalade räkor
0.5 dl majonnäs
2 msk hackad dill
färskpressad citronsaft efter smak
salt
peppar
avokadoröra med furikakekrydda:
2 st mogna avokado
1 st liten vitlöksklyfta
1 st hackad tomat
salt
peppar
furikakekrydda (finns i hälsokosten)
alt rostade sesamfrön
Gör så här
1. Ädeloströra med rostade sesamfrön: Smula ädelost i en skål, häll på grädden och blanda till en röra.
2. Fördela röran på endiveblad och dekorera med små päronbitar och rostade sesamfrön.
3. Skagenröra: Hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna i en skål.
4. Fördela röran på endiveblad och dekorera med en dillkvist.
5. Avokadoröra med furikakekrydda: Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa köttet.
6. Dela tomaten och ta bort kärnhuset. Hacka tomatköttet i små bitar och blanda med avokadomoset.
7. Pressa en vitlöksklyfta i avokadoröran och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på endiveblad och strö på furikakekrydda eller rostade sesamfrön.
Tortillasnittar
12-18 snittar:
2-3 tortillor
1 äggula
blå vallmofrön
Så här gör du:
Dela varje tortilla i 6 snittar. Pensla med lättvispad äggula och dekorera med vallmofrön. Grädda snittarna i 175 graders ugnsvärme cirka 5 minuter.
Servera snittarna varma eller kalla med lax- och/eller avokadoröra.
Snittar med omelett, dillpesto och räkor
10 port
1 st baguette
1 skvätt olivolja, efter behov
Dillpesto
1 knippa(en) dill
25 g pinjenötter
50 g parmesanost
2 klyfta(or) vitlöksklyftor
1 dl olivolja extravergine
1 nypa(or) salt och peppar, eller efter smak
Garnering
15 ark räkor, skalade
1 knippa(en) dill
Omelett
7 st ägg
0,5 dl mjölk
1 msk smör, till stekning
1 nypa(or) salt och peppar, eller efter smak
1. Skär baguetten i skivor och pensla dem med olivolja. Rosta dem i ugn tills de är gyllene på båda sidor.
2. Dillpesto:
Kör alla ingredienser utom oljan i en mixer. Tillsätt oljan lite i taget till rätt konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
3. Omelett:
Vispa ihop äggen och mjölken. Hetta upp smöret i en panna. Häll i äggsmeten och drag hela tiden med en träslev längs botten tills det blir en krämig omelett. Salta och peppra.
Lägg en bit omelett och sedan en klick dillpesto på varje baguetteskiva.
Toppa med räkorna och en liten dillkvist.
whiskey23 januari 2008
:@:p(N)
The_mama97mia18 november 2008
Jag längtare efter egg and watercrasse sandwhich - finns ngn som har tips på detta som snittar? EN krämig äggfyllning, med krasse, fast jag vet inte om det duger med vår kryddkrasse.???
Alla som varit i ENgland har sett dessa trianglar med egg and crasse eller vad dom heter.
tacksam tips
Är det någon som har förslag på goda snittar? Svärföräldrarna kommer hit på adventsfika (okej, jag är ute i god tid) i början av december, och jag tänkte bjuda på snittar. Någon som har ngt bra förslag?
Hej.Jag har också lagt in om rcecept till snittar och smörgåstårtor.Här får du ett tips av mig.
1 finhackad rödlök
150 g hackad rökt skinka
1/2 dl majonnäs
(1 msk senap)
2 dl creme fraiche
Ost i små bitar
Salt och svartpeppar
Gräslök
Vet inte hur många snittar det kan räcka till.Du får prova dig fram.I den här röran kan du också blanda i krossad ananas eller hackad färsk gurka.Rödlök är supergott i röror.Lycka till.
Mjukt tunnbröd hamburgerkött eller rökt renstek och pepparrotsvisp och gör rullar//Thomas
Mjukt tunnbröd hamburgerkött eller rökt renstek och pepparrotsvisp och gör rullar//Thomas
det lät rikigt mums den har jag skrivit ner:)
hej något underbart gott är att göra en räkröra
blanda hackade räkor, rödlök, purjolök, citronpeppar och majonnäs, gör den inte för tunn bara. ta ett tunnbröd och bred på philadelphia i kanterna. lägg på lite räkröra på¨ena kanten i en sträng och rulla ihop brödet till en rulle. dela i små snittar och lägg upp på en bädd av en fräsch sallad garnera med sitron gurka och någon tomat.
om du vill ha en lyxigare röra blanda i röd stenbitsrom. lycka till
Tack så jättemycket! Detta var spännande recept som verkar passa bra ihop! (Y)
Gåsleversnitt
Påminner lite om leverpastej i smak och konsistens, kan tyckas något överdrivet men väl värt att prova någon gång i sitt liv!
Tag Crostini eller annat rostat bröd (har även prövat med pumpernickel vilket ger en kraftigare karaktär) Se bara till att det är små aptitliga snittar!
bred på lite gåslever på ena kanten (snyggare om det inte är ett jämnt lager)
toppa med en klick hjortronsylt och en liten bit rouccola på varje "snitt"
Detta är mycket drygt och det blir många snittar på en burk gåslever!
Fungerar bra med "Crim-Sect" eller annat mousserande vin! Även perfekt med blossa starkvinsglögg (konstigt nog)!!
//Lycka till!
Salta snittar
16 st.:
8 skivor formfranska
smör
5 tomater
16 ansjovisfiléer
3-4 msk kapris
1 tsk oregano
svartpeppar
200 g grevéost
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödskivorna på plåt och bred tunt med smör på dem. Dela varje skiva i två snittar.
Skiva tomaterna och lägg en skiva på varje snitt. Lägg på en ansjovisfilé på varje och strö över lite kapris. Krydda med oregano och peppar. Lägg på generöst med ostskivor. Grädda snittarna cirka 5 minuter.
Laxrullar - snittar
1 paket frysta smördegsplattor
5 skiva(or) rökt lax
1 dl fryst bladspenat
3 msk dill, hackad
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
Drinktilltuggen räcker till ca 10 personer
1. Tina smördegen först.
Kavla ut degen till en stor
rektangel. Bred ut laxskivorna
på degen. Fördela dillen.
2. Tina och lägg spenaten i ett durkslag
och pressa ur vattnet.
Blanda den med salt och peppar
i en skål och pressa ner vitlöken .
Rör om och fördela över laxen.
3. Rulla ihop degen som en rull tårta.
Skär 2 cm tjocka skivor och lägg
på en plåt med smörpapper på.
4. Baka snurrorna gyllenbruna i 225 grader
i omkring 8-10 minuter.
Snittar med julskinka, senapscrème och granatäpple
6 stycken
Ingredienser
1 granatäpple
3 skivor vörtbröd
ca 40 g rucola
6 tunna skivor kokt julskinka
Senapscrème:
2 msk grovkornig skånsk senap
1 msk majonnäs
1 tsk apelsinsaft, rivet
1 nypa torkad timjan
Tillagning
Börja med att blanda senapscrèmen. Lägg alla ingredienser i en liten skål, blanda och låt stå i kylen. Dela granatäpplet, gröp ur kärnorna och lägg i ett durkslag så de rinner av.
Skär bort kanten på brödet och dela varje skiva i 2 snittar. Rosta dem sedan lätt i en torr panna. Lägg upp brödet på ett serveringsfat, lägg lite rucola på varje snitt och sedan en skiva skinka. Lägg på en klick av senapscrème och toppa med lite granatäppelkärnor.
Snittar med rökt sik och omelett
12 st knäckebröd , små bitar, 3-4 skivor
2 st ägg
2 msk mjölk
2 msk dill, finhackad
2 krm salt
2 tsk smör
100 g rökt sik, urbenad (eller annan rökt fisk)
1 st dillkvist
12 snittar
1. Lägg ut knäckebrödet på en bricka.
2. Knäck äggen och blanda med mjölk, finhackad dill och salt. Värm en panna, lägg i smör och häll i äggsmeten. Rör runt i omeletten så att äggmassa kommer ner i botten av pannan och stelnar.
3. Vänd omeletten och stek ytterligare en minut. Stjälp upp på en tallrik.
4. Lägg lite omelett på varje knäckebrödsbit och toppa med en liten bit sik och en dillvippa.
Thomas snittar med oxfilé och tomatsalsa
Ingredienser
1 baguette
500 g oxfilé
svartpeppar
salt
tomatsalsa
500 g tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
10 basilikablad
10 myntablad
1 tsk balsamvinäger
1. (Ca 10 snittar)
2. Krydda oxfilén med svartpepparoch salt. Stek i het stekpanna, två minuter på varje sida, totalt åtta minuter. Skiva oxfilén och lägg den på baguetten som skivats tunt, penslats med olivolja och rostats gyllenbruna i 225 grader varm ugn.
3. Skär tomaterna i klyftor och lägg på ett bakplåtspapper i en långpanna.
4. Sockra och salta.
5. Ställ in tomaterna i ungen, 160 grader i 40 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda tomaterna, hackad basilika och mynta i en skål.
8. Blanda i balsamvinäger.
9. Toppa oxfilén med en klick tomatsalsa.
Champinjontoppar - snittar
ca 5 port
20 st färska champinjoner
2 msk olivolja
1 msk smör
1 st gul lök(ar)
3 st vitlöksklyftor
1 dl ströbröd
1 dl parmesanost, riven
Rensa champinjonerna och dra bort
stjälken. Spar toppen till senare.
Finkacka stjälken, vitlöken, löken
och stek i olja och smör.
Rör ner parmesan och ströbröd.
Rör om röran så att den blir krispig
och brun, men inte bränd.
Fyll topparna med röran och
grilla i ugnen i 10 minuter på
250 grader. Serveras ljumna,
gärna med lite tomatsallad till.
Snittar med färskost
Ingredienser
Portioner: 4
1 dl kesella gourmet
1 krm salt
1 msk hackade valnötter
8 små skivor vitt bröd (typ baguette)
8 rädisor
Gör så här
Låt kesellan rinna av i ett kaffefilter 1-2 timmar. Smaksätt med salt och valnötter.
Rosta brödet, gärna en stund i förväg. Bred på osten och garnera med rädisor.
Snittar med skärgårdsröra
12 st. (2 per person):
12 skivor rostad baguette
100 g naturell färskost
Röra:
400 g räkor med skal
3 ägg
1 avokado
1 brk, 60 g, röd stenbitsrom
1 dl majonnäs
3 msk crème fraiche
1 dl finklippt gräslök
salt, peppar
dill
Så här gör du:
Bred färskost på baguetteskivorna. Skala räkorna. Spara 8 räkor och hacka resten. Hårdkoka och skala äggen. Hacka dem. Gröp ur avokadoköttet och hacka. Blanda hackade räkor, ägg, avokado, rom, majonnäs, crème fraiche och gräslök. Krydda. Fördela röran på baguetteskivorna. Garnera med räka och dillvippa.
Snittar med räkröra
10 st.:
1 kg oskalade räkor
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 liten rödlök
salt, peppar
dill
10 runda skivor mörkt bröd, ca 4-5 cm i diameter
Skala räkorna och grovhacka hälften. Blanda dem (spara 10 hela till garnering) med crème fraiche och majonnäs. Skala och finhacka löken. Blanda ner den i räkröran och krydda. Fördela röran på brödskivorna. Toppa med en räka och en dillvippa. Strö eventuellt över lite finhackad rödlök.
Ost och parmaskinksbollar - snittar
ca 10 port
2 dl lagrad ost, riven
2 dl parmaskinka, fintärnad
2 tsk senap grovkornig
2 st äggula(or)
2,5 dl gräslök, hackad
salt och peppar
1. Rör ihop riven ost,skinka, senap och ägg. Salta och peppra.
2. Rulla små bollar och rulla sedan i gräslök. Lägg upp på
ett fat och ställ i kylen en halvtimme innan du serverar dem.
Chevre och olivknyten - snittar
ca 10 port
1 paket smördeg
200 g chèvreost
2 dl oliver
Tina smördegen
Kavla ut den och skär i mindre bitar
så att du har trianglar i storleken 3x3x3 cm( ungefär).
Skär bort skalet från chevren, skär i småbitar.Dela oliverna på hälften.
Tryck en bit ost och en halv oliv på varje
degbits ena halva. Vik över den andra lediga biten och trck ihop kanterna med en gaffel prydligt. Lägg på en plåt med smörpapper och grädda i ugnen tills de är
gyllenbruna, c:a 8-10 minuter på 225 grader.
GI-snittar på endiveblad
4 st endiver
ädeloströra med rostade sesamfrön:
100 g kvibille ädelost
2 msk grädde
1 st päron, i bitar
1 msk rostade sesamfrön
skagenröra:
200 g skalade räkor
0.5 dl majonnäs
2 msk hackad dill
färskpressad citronsaft efter smak
salt
peppar
avokadoröra med furikakekrydda:
2 st mogna avokado
1 st liten vitlöksklyfta
1 st hackad tomat
salt
peppar
furikakekrydda (finns i hälsokosten)
alt rostade sesamfrön
Gör så här
1. Ädeloströra med rostade sesamfrön: Smula ädelost i en skål, häll på grädden och blanda till en röra.
2. Fördela röran på endiveblad och dekorera med små päronbitar och rostade sesamfrön.
3. Skagenröra: Hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna i en skål.
4. Fördela röran på endiveblad och dekorera med en dillkvist.
5. Avokadoröra med furikakekrydda: Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa köttet.
6. Dela tomaten och ta bort kärnhuset. Hacka tomatköttet i små bitar och blanda med avokadomoset.
7. Pressa en vitlöksklyfta i avokadoröran och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på endiveblad och strö på furikakekrydda eller rostade sesamfrön.
Tortillasnittar
12-18 snittar:
2-3 tortillor
1 äggula
blå vallmofrön
Så här gör du:
Dela varje tortilla i 6 snittar. Pensla med lättvispad äggula och dekorera med vallmofrön. Grädda snittarna i 175 graders ugnsvärme cirka 5 minuter.
Servera snittarna varma eller kalla med lax- och/eller avokadoröra.
Snittar med omelett, dillpesto och räkor
10 port
1 st baguette
1 skvätt olivolja, efter behov
Dillpesto
1 knippa(en) dill
25 g pinjenötter
50 g parmesanost
2 klyfta(or) vitlöksklyftor
1 dl olivolja extravergine
1 nypa(or) salt och peppar, eller efter smak
Garnering
15 ark räkor, skalade
1 knippa(en) dill
Omelett
7 st ägg
0,5 dl mjölk
1 msk smör, till stekning
1 nypa(or) salt och peppar, eller efter smak
1. Skär baguetten i skivor och pensla dem med olivolja. Rosta dem i ugn tills de är gyllene på båda sidor.
2. Dillpesto:
Kör alla ingredienser utom oljan i en mixer. Tillsätt oljan lite i taget till rätt konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
3. Omelett:
Vispa ihop äggen och mjölken. Hetta upp smöret i en panna. Häll i äggsmeten och drag hela tiden med en träslev längs botten tills det blir en krämig omelett. Salta och peppra.
Lägg en bit omelett och sedan en klick dillpesto på varje baguetteskiva.
Toppa med räkorna och en liten dillkvist.
:@:p(N)
Jag längtare efter egg and watercrasse sandwhich - finns ngn som har tips på detta som snittar? EN krämig äggfyllning, med krasse, fast jag vet inte om det duger med vår kryddkrasse.???
Alla som varit i ENgland har sett dessa trianglar med egg and crasse eller vad dom heter.
tacksam tips