Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snittar?

  • matvraket 13 november 2007

    Är det någon som har förslag på goda snittar? Svärföräldrarna kommer hit på adventsfika (okej, jag är ute i god tid) i början av december, och jag tänkte bjuda på snittar. Någon som har ngt bra förslag?

  • Okänd 13 november 2007

    Hej.Jag har också lagt in om rcecept till snittar och smörgåstårtor.Här får du ett tips av mig.
    1 finhackad rödlök
    150 g hackad rökt skinka
    1/2 dl majonnäs
    (1 msk senap)
    2 dl creme fraiche
    Ost i små bitar
    Salt och svartpeppar
    Gräslök
    Vet inte hur många snittar det kan räcka till.Du får prova dig fram.I den här röran kan du också blanda i krossad ananas eller hackad färsk gurka.Rödlök är supergott i röror.Lycka till.

  • ThomasP 13 november 2007

    Mjukt tunnbröd hamburgerkött eller rökt renstek och pepparrotsvisp och gör rullar//Thomas

  • Hannsi 13 november 2007

    Skrivet av Tpersson den 13 nov 2007

    Mjukt tunnbröd hamburgerkött eller rökt renstek och pepparrotsvisp och gör rullar//Thomas



    det lät rikigt mums den har jag skrivit ner:)

  • bolla85 13 november 2007

    hej något underbart gott är att göra en räkröra
    blanda hackade räkor, rödlök, purjolök, citronpeppar och majonnäs, gör den inte för tunn bara. ta ett tunnbröd och bred på philadelphia i kanterna. lägg på lite räkröra på¨ena kanten i en sträng och rulla ihop brödet till en rulle. dela i små snittar och lägg upp på en bädd av en fräsch sallad garnera med sitron gurka och någon tomat.
    om du vill ha en lyxigare röra blanda i röd stenbitsrom. lycka till

  • matvraket 13 november 2007

    Tack så jättemycket! Detta var spännande recept som verkar passa bra ihop! (Y)

  • mada08_d 14 november 2007

    Gåsleversnitt

    Påminner lite om leverpastej i smak och konsistens, kan tyckas något överdrivet men väl värt att prova någon gång i sitt liv!

    Tag Crostini eller annat rostat bröd (har även prövat med pumpernickel vilket ger en kraftigare karaktär) Se bara till att det är små aptitliga snittar!

    bred på lite gåslever på ena kanten (snyggare om det inte är ett jämnt lager)
    toppa med en klick hjortronsylt och en liten bit rouccola på varje "snitt"

    Detta är mycket drygt och det blir många snittar på en burk gåslever!

    Fungerar bra med "Crim-Sect" eller annat mousserande vin! Även perfekt med blossa starkvinsglögg (konstigt nog)!!

    //Lycka till!

  • 27 november 2007

    Salta snittar
    16 st.:
    8 skivor formfranska
    smör
    5 tomater
    16 ansjovisfiléer
    3-4 msk kapris
    1 tsk oregano
    svartpeppar
    200 g grevéost
    Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödskivorna på plåt och bred tunt med smör på dem. Dela varje skiva i två snittar.
    Skiva tomaterna och lägg en skiva på varje snitt. Lägg på en ansjovisfilé på varje och strö över lite kapris. Krydda med oregano och peppar. Lägg på generöst med ostskivor. Grädda snittarna cirka 5 minuter.


    Laxrullar - snittar
    1 paket frysta smördegsplattor
    5 skiva(or) rökt lax
    1 dl fryst bladspenat
    3 msk dill, hackad
    2 st vitlöksklyftor
    salt och peppar
    Drinktilltuggen räcker till ca 10 personer
    1. Tina smördegen först.
    Kavla ut degen till en stor
    rektangel. Bred ut laxskivorna
    på degen. Fördela dillen.
    2. Tina och lägg spenaten i ett durkslag
    och pressa ur vattnet.
    Blanda den med salt och peppar
    i en skål och pressa ner vitlöken .
    Rör om och fördela över laxen.
    3. Rulla ihop degen som en rull tårta.
    Skär 2 cm tjocka skivor och lägg
    på en plåt med smörpapper på.
    4. Baka snurrorna gyllenbruna i 225 grader
    i omkring 8-10 minuter.


    Snittar med julskinka, senapscrème och granatäpple
    6 stycken
    Ingredienser
    1 granatäpple
    3 skivor vörtbröd
    ca 40 g rucola
    6 tunna skivor kokt julskinka
    Senapscrème:
    2 msk grovkornig skånsk senap
    1 msk majonnäs
    1 tsk apelsinsaft, rivet
    1 nypa torkad timjan
    Tillagning
    Börja med att blanda senapscrèmen. Lägg alla ingredienser i en liten skål, blanda och låt stå i kylen. Dela granatäpplet, gröp ur kärnorna och lägg i ett durkslag så de rinner av.
    Skär bort kanten på brödet och dela varje skiva i 2 snittar. Rosta dem sedan lätt i en torr panna. Lägg upp brödet på ett serveringsfat, lägg lite rucola på varje snitt och sedan en skiva skinka. Lägg på en klick av senapscrème och toppa med lite granatäppelkärnor.



    Snittar med rökt sik och omelett
    12 st knäckebröd , små bitar, 3-4 skivor
    2 st ägg
    2 msk mjölk
    2 msk dill, finhackad
    2 krm salt
    2 tsk smör
    100 g rökt sik, urbenad (eller annan rökt fisk)
    1 st dillkvist
    12 snittar
    1. Lägg ut knäckebrödet på en bricka.
    2. Knäck äggen och blanda med mjölk, finhackad dill och salt. Värm en panna, lägg i smör och häll i äggsmeten. Rör runt i omeletten så att äggmassa kommer ner i botten av pannan och stelnar.
    3. Vänd omeletten och stek ytterligare en minut. Stjälp upp på en tallrik.
    4. Lägg lite omelett på varje knäckebrödsbit och toppa med en liten bit sik och en dillvippa.



    Thomas snittar med oxfilé och tomatsalsa
    Ingredienser
    1 baguette
    500 g oxfilé
    svartpeppar
    salt
    tomatsalsa
    500 g tomater
    1 tsk salt
    1 tsk socker
    10 basilikablad
    10 myntablad
    1 tsk balsamvinäger
    1. (Ca 10 snittar)
    2. Krydda oxfilén med svartpepparoch salt. Stek i het stekpanna, två minuter på varje sida, totalt åtta minuter. Skiva oxfilén och lägg den på baguetten som skivats tunt, penslats med olivolja och rostats gyllenbruna i 225 grader varm ugn.
    3. Skär tomaterna i klyftor och lägg på ett bakplåtspapper i en långpanna.
    4. Sockra och salta.
    5. Ställ in tomaterna i ungen, 160 grader i 40 minuter.
    6. Låt svalna.
    7. Blanda tomaterna, hackad basilika och mynta i en skål.
    8. Blanda i balsamvinäger.
    9. Toppa oxfilén med en klick tomatsalsa.



    Champinjontoppar - snittar
    ca 5 port
    20 st färska champinjoner
    2 msk olivolja
    1 msk smör
    1 st gul lök(ar)
    3 st vitlöksklyftor
    1 dl ströbröd
    1 dl parmesanost, riven
    Rensa champinjonerna och dra bort
    stjälken. Spar toppen till senare.
    Finkacka stjälken, vitlöken, löken
    och stek i olja och smör.
    Rör ner parmesan och ströbröd.
    Rör om röran så att den blir krispig
    och brun, men inte bränd.
    Fyll topparna med röran och
    grilla i ugnen i 10 minuter på
    250 grader. Serveras ljumna,
    gärna med lite tomatsallad till.



    Snittar med färskost
    Ingredienser
    Portioner: 4
    1 dl kesella gourmet
    1 krm salt
    1 msk hackade valnötter
    8 små skivor vitt bröd (typ baguette)
    8 rädisor
    Gör så här
    Låt kesellan rinna av i ett kaffefilter 1-2 timmar. Smaksätt med salt och valnötter.
    Rosta brödet, gärna en stund i förväg. Bred på osten och garnera med rädisor.



    Snittar med skärgårdsröra
    12 st. (2 per person):
    12 skivor rostad baguette
    100 g naturell färskost
    Röra:
    400 g räkor med skal
    3 ägg
    1 avokado
    1 brk, 60 g, röd stenbitsrom
    1 dl majonnäs
    3 msk crème fraiche
    1 dl finklippt gräslök
    salt, peppar
    dill
    Så här gör du:
    Bred färskost på baguetteskivorna. Skala räkorna. Spara 8 räkor och hacka resten. Hårdkoka och skala äggen. Hacka dem. Gröp ur avokadoköttet och hacka. Blanda hackade räkor, ägg, avokado, rom, majonnäs, crème fraiche och gräslök. Krydda. Fördela röran på baguetteskivorna. Garnera med räka och dillvippa.



    Snittar med räkröra
    10 st.:
    1 kg oskalade räkor
    1 dl crème fraiche
    1 dl majonnäs
    1 liten rödlök
    salt, peppar
    dill
    10 runda skivor mörkt bröd, ca 4-5 cm i diameter
    Skala räkorna och grovhacka hälften. Blanda dem (spara 10 hela till garnering) med crème fraiche och majonnäs. Skala och finhacka löken. Blanda ner den i räkröran och krydda. Fördela röran på brödskivorna. Toppa med en räka och en dillvippa. Strö eventuellt över lite finhackad rödlök.



    Ost och parmaskinksbollar - snittar
    ca 10 port
    2 dl lagrad ost, riven
    2 dl parmaskinka, fintärnad
    2 tsk senap grovkornig
    2 st äggula(or)
    2,5 dl gräslök, hackad
    salt och peppar
    1. Rör ihop riven ost,skinka, senap och ägg. Salta och peppra.
    2. Rulla små bollar och rulla sedan i gräslök. Lägg upp på
    ett fat och ställ i kylen en halvtimme innan du serverar dem.



    Chevre och olivknyten - snittar
    ca 10 port
    1 paket smördeg
    200 g chèvreost
    2 dl oliver
    Tina smördegen
    Kavla ut den och skär i mindre bitar
    så att du har trianglar i storleken 3x3x3 cm( ungefär).
    Skär bort skalet från chevren, skär i småbitar.Dela oliverna på hälften.
    Tryck en bit ost och en halv oliv på varje
    degbits ena halva. Vik över den andra lediga biten och trck ihop kanterna med en gaffel prydligt. Lägg på en plåt med smörpapper och grädda i ugnen tills de är
    gyllenbruna, c:a 8-10 minuter på 225 grader.



    GI-snittar på endiveblad
    4 st endiver
    ädeloströra med rostade sesamfrön:
    100 g kvibille ädelost
    2 msk grädde
    1 st päron, i bitar
    1 msk rostade sesamfrön
    skagenröra:
    200 g skalade räkor
    0.5 dl majonnäs
    2 msk hackad dill
    färskpressad citronsaft efter smak
    salt
    peppar
    avokadoröra med furikakekrydda:
    2 st mogna avokado
    1 st liten vitlöksklyfta
    1 st hackad tomat
    salt
    peppar
    furikakekrydda (finns i hälsokosten)
    alt rostade sesamfrön
    Gör så här
    1. Ädeloströra med rostade sesamfrön: Smula ädelost i en skål, häll på grädden och blanda till en röra.
    2. Fördela röran på endiveblad och dekorera med små päronbitar och rostade sesamfrön.
    3. Skagenröra: Hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna i en skål.
    4. Fördela röran på endiveblad och dekorera med en dillkvist.
    5. Avokadoröra med furikakekrydda: Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa köttet.
    6. Dela tomaten och ta bort kärnhuset. Hacka tomatköttet i små bitar och blanda med avokadomoset.
    7. Pressa en vitlöksklyfta i avokadoröran och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på endiveblad och strö på furikakekrydda eller rostade sesamfrön.



    Tortillasnittar
    12-18 snittar:
    2-3 tortillor
    1 äggula
    blå vallmofrön
    Så här gör du:
    Dela varje tortilla i 6 snittar. Pensla med lättvispad äggula och dekorera med vallmofrön. Grädda snittarna i 175 graders ugnsvärme cirka 5 minuter.
    Servera snittarna varma eller kalla med lax- och/eller avokadoröra.



    Snittar med omelett, dillpesto och räkor
    10 port
    1 st baguette
    1 skvätt olivolja, efter behov
    Dillpesto
    1 knippa(en) dill
    25 g pinjenötter
    50 g parmesanost
    2 klyfta(or) vitlöksklyftor
    1 dl olivolja extravergine
    1 nypa(or) salt och peppar, eller efter smak
    Garnering
    15 ark räkor, skalade
    1 knippa(en) dill
    Omelett
    7 st ägg
    0,5 dl mjölk
    1 msk smör, till stekning
    1 nypa(or) salt och peppar, eller efter smak
    1. Skär baguetten i skivor och pensla dem med olivolja. Rosta dem i ugn tills de är gyllene på båda sidor.
    2. Dillpesto:
    Kör alla ingredienser utom oljan i en mixer. Tillsätt oljan lite i taget till rätt konsistens.
    Smaka av med salt och peppar.
    3. Omelett:
    Vispa ihop äggen och mjölken. Hetta upp smöret i en panna. Häll i äggsmeten och drag hela tiden med en träslev längs botten tills det blir en krämig omelett. Salta och peppra.
    Lägg en bit omelett och sedan en klick dillpesto på varje baguetteskiva.
    Toppa med räkorna och en liten dillkvist.

  • whiskey 23 januari 2008

    :@:p(N)

  • The_mama97mia 18 november 2008

    Jag längtare efter egg and watercrasse sandwhich - finns ngn som har tips på detta som snittar? EN krämig äggfyllning, med krasse, fast jag vet inte om det duger med vår kryddkrasse.???
    Alla som varit i ENgland har sett dessa trianglar med egg and crasse eller vad dom heter.
    tacksam tips

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.