Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylta kantarell?

  • 28 september 2000

    Kan man sylta kantareller? Jag tror att jag har smakat den någon gång, har jag rätt för mig? Vi plockar mycket kantareller och man vill du spara" dem! Och göra nya spä'nnande saker!

  • 29 september 2000

    jadå, ganska vanligt till och med!2 liter rensad kantarelelrvatten och 2 tsk salt/liter vatten1 1/2 dl ättikssprit 12%3 dl svampspad2 dl strösocker1 tsk svartpepparkorn2 tsk gula senapskorn2 bitar muskotblomma1 bit torkad ingefära1 bit kanel5 kryddnejlikor1 liten rödök i skivorSkölj kantarelelrna och lägg dem i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det täcker, salta och koka i 10 min. Sila av spadet och spara 3 dl. Blanda samman lagen. Koka upp den, lägg i svampen och koka 1 timme. Lägg kantarellerna med sin lag på väl rengjorda burkar. Lagen ska täcka svampen. Sätt på lock genast och låt svampen svalna. Förvara svalt och mörkt!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.