Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torkade tomater?

  • 25 augusti 2004

    Hur kan man själv torka tomater?

  • 1 september 2004

    Hej Det är enkelt men tar lite tid Om man köper tomater för att torka är det bäst att välja fasta och fina kvisttomater. Ca 60 g torkade tomater återstår av 1 kg färska. Bäst är att torka tomaterna i en varmluftsugn, men det går också bra i en vanlig ugn. Använd inte mikron, Skär tomaterna i skivor, skär bort fästet. Ställ plåten med tomaterna mitt i den ca 90 grader C varma ugnen och låt ugnsluckan stå en aning på glänt. Öppna luckan helt då och då för att släppa ut fukten. Efter ca 3-4 timmar i en varmluftsugn och 4-5 timmar i en vanlig ugn börjar tomaterna att skrumpna ihop och se torra ut. Passa dem noga mot slutet och låt dem inte torka för länge, då kan de brännas Kolla efter en vecka eller så att inte ngn vätska är kvardå finns risk för mögel

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.