Jag ska vara med och anordna en stor examensfest och söker efter tips på goda vegetariska snittar. Vilka är dina favoriter? Plus om det är enkla recept. Stort tack på förhand!
asasto1 maj 2010
Hummus på en bit bröd med en paprikabit på är ju aldrig fel. (gör hummusen själv det blir godare än den köpta)
The_mama97mia1 maj 2010
Tapenade på surdegsbröd eller grovt lantbröd
Crostini med Fetaostcreme, toppad med gurkskiva eller rädisa
Kavring med skivat päron och camembert
Erajscha1 maj 2010
Följande pålägg passar bra på grovt mörkt bröd, typ kavring:
* lagrad prästost och hackade valnöter blandat med lite lite creme fraiche
* skivad avocado (pensla med citron eller lime så mörknar den inte) mozarella och soltorkad tomat
* kokt ägg (lite veggo-fuskigt kanske?), skivad tomat och lök
På ett ljusare bröd (små bitar av ciabatta t.ex.) kanske mozarella och pesto är en bra kombination.
Mistys1 maj 2010
Tartex naturell ihop med smörgåsgurka är jättegott ihop. Påminner om leverpastej och smörgåsgurka i smaken. På ett mörkt bröd eller pumpernickel passar det perfekt.
Mistys1 maj 2010
Något som också är gott att dekorera med är vegetarisk svart kaviar( tångkaviar).
På ägg, avocado, tartex mm. Ger sälta till snittarna och fint blir det också med en citron skiva och dill.
idea_1 maj 2010
Menar du som drinktilltugg? När vi hade återträff för ett par år sen gjorde en klasskompis smördegssnurror med pesto, supergott och enkelt. hon gjorde två sorter, en med röd pesto och en med grön, hon köpte färdig smördeg, rullade ut den, bredde på pesto, rullade ihop, skar skivor (3-5 mm) och gräddade i ugnen tills de var gyllene. Frasigt och gott tyckte vi allihopa.
Jag ska vara med och anordna en stor examensfest och söker efter tips på goda vegetariska snittar. Vilka är dina favoriter? Plus om det är enkla recept. Stort tack på förhand!
Hummus på en bit bröd med en paprikabit på är ju aldrig fel. (gör hummusen själv det blir godare än den köpta)
Tapenade på surdegsbröd eller grovt lantbröd
Crostini med Fetaostcreme, toppad med gurkskiva eller rädisa
Kavring med skivat päron och camembert
Följande pålägg passar bra på grovt mörkt bröd, typ kavring:
* lagrad prästost och hackade valnöter blandat med lite lite creme fraiche
* skivad avocado (pensla med citron eller lime så mörknar den inte) mozarella och soltorkad tomat
* kokt ägg (lite veggo-fuskigt kanske?), skivad tomat och lök
På ett ljusare bröd (små bitar av ciabatta t.ex.) kanske mozarella och pesto är en bra kombination.
Tartex naturell ihop med smörgåsgurka är jättegott ihop. Påminner om leverpastej och smörgåsgurka i smaken. På ett mörkt bröd eller pumpernickel passar det perfekt.
Något som också är gott att dekorera med är vegetarisk svart kaviar( tångkaviar).
På ägg, avocado, tartex mm. Ger sälta till snittarna och fint blir det också med en citron skiva och dill.
Menar du som drinktilltugg? När vi hade återträff för ett par år sen gjorde en klasskompis smördegssnurror med pesto, supergott och enkelt. hon gjorde två sorter, en med röd pesto och en med grön, hon köpte färdig smördeg, rullade ut den, bredde på pesto, rullade ihop, skar skivor (3-5 mm) och gräddade i ugnen tills de var gyllene. Frasigt och gott tyckte vi allihopa.