Jag va och åt på en libanesisk restaurang och fick både ailoi och något som kallades vitlökspureé. Enligt några av dom som jobbade där innehöll den:
Vitlök
Äggvita
olja
potatismjöl
Jag skulle vilja veta i vilka proportioner som det ska vara samt om det är dessa eller några fler ingredienser ?
The_mama97mia1 december 2011
Jag tror att jag köpt en glasburk med vitlökspuré en gång, på typ orientaliska livsmedelshyllan i ngn butik. SOm jag minns det innehöll det också ngt syrligt, om det var vinäger eller ättika eller citronsyra minns jag inte. Kolla på hyllorna på ngn butik med mkt såna livsmedel är mitt tips.
katarina741 december 2011
Jag skulle gärna vilja göra pureén själv:)
Kakan19861 december 2011
Men om du hittar purén på en hylla kan du ju kanske utgå från innehållsförteckningen på denna?
Låter ju riktigt gott annars, vitlök kan inte bli fel enligt mig :)
Jilliii1 december 2011
lät lite häftigt. vad åt man till det?
prova dig fram ? fråga igen?
walterego1 december 2011
Kolla om den här passar:
http://svenskablomsterbloggar.blogspot.com/2011/02/vitlokspure.html
gimmiahug1 december 2011
Jag frågade faktiskt på en Libanesisk restaurang i London, och deras gjordes i majonnäs-anda; innehöll bara vitlök och olja och då kör man vitlöken i en mixer och droppar i olja tills purén har konsistensen man önskar. Och HIMMEL vad god den var!
Hej alla,
Jag va och åt på en libanesisk restaurang och fick både ailoi och något som kallades vitlökspureé. Enligt några av dom som jobbade där innehöll den:
Vitlök
Äggvita
olja
potatismjöl
Jag skulle vilja veta i vilka proportioner som det ska vara samt om det är dessa eller några fler ingredienser ?
Jag tror att jag köpt en glasburk med vitlökspuré en gång, på typ orientaliska livsmedelshyllan i ngn butik. SOm jag minns det innehöll det också ngt syrligt, om det var vinäger eller ättika eller citronsyra minns jag inte. Kolla på hyllorna på ngn butik med mkt såna livsmedel är mitt tips.
Jag skulle gärna vilja göra pureén själv:)
Men om du hittar purén på en hylla kan du ju kanske utgå från innehållsförteckningen på denna?
Låter ju riktigt gott annars, vitlök kan inte bli fel enligt mig :)
lät lite häftigt. vad åt man till det?
prova dig fram ? fråga igen?
Kolla om den här passar:
http://svenskablomsterbloggar.blogspot.com/2011/02/vitlokspure.html
Jag frågade faktiskt på en Libanesisk restaurang i London, och deras gjordes i majonnäs-anda; innehöll bara vitlök och olja och då kör man vitlöken i en mixer och droppar i olja tills purén har konsistensen man önskar. Och HIMMEL vad god den var!