Kan någon hjälpa mig med hur lång hållbarhet man kan räkna med på en äggost. Brukar alltid göra den 22/12 men i år skulle jag behöva göra den tidigare. Vi äter alltid den på julafton med björnbärssylt och grädde.
Bianca17 december 2010
Jag skulle tippa på max 3 dgr, kanske beroende på sockermängden. Själv har jag aldrig smakat en äggost som blivit dålig(kanske för att de alltid går åt som smör, speciellt till sillen)
mili17 december 2010
Vad är Äggost?
sikaal17 december 2010
Hur länge äggost håller sig beror ju på hur kallt du har möjlighet att förvara den, hur färsk mjölk du har och naturligtvis hygienen. Vid kall förvaring (och vintertid) kan du säkert ha den 4 dagar i alla fall. Försök att spola/doppa formen och duken i kokande vatten så det inte blir någon "smitta" från "verktygen".
Lycka till!
Lena
sikaal17 december 2010
Skrivet av mili den 17 dec 2010
Vad är Äggost?
Äggost är en Bohuslänsk maträtt, gjord av ägg och mjölk som man "skär" med fil. Häller upp i äggosteform så vassla rinner av. Sockrar man den, vilket är vanligast, äter man den med sylt till dessert. De som inte sockrar brukar ha den till smörgårdsbord (sill och köttbullar).
Hoppas att du blev lite klokare
Lena
mili19 december 2010
Skrivet av sikaal den 17 dec 2010
Skrivet av mili den 17 dec 2010
Vad är Äggost?
Äggost är en Bohuslänsk maträtt, gjord av ägg och mjölk som man "skär" med fil. Häller upp i äggosteform så vassla rinner av. Sockrar man den, vilket är vanligast, äter man den med sylt till dessert. De som inte sockrar brukar ha den till smörgårdsbord (sill och köttbullar).
Hoppas att du blev lite klokare
Lena
Tack för ett utförligt svar :) Visst blev jag klokare.
Kan någon hjälpa mig med hur lång hållbarhet man kan räkna med på en äggost. Brukar alltid göra den 22/12 men i år skulle jag behöva göra den tidigare. Vi äter alltid den på julafton med björnbärssylt och grädde.
Jag skulle tippa på max 3 dgr, kanske beroende på sockermängden. Själv har jag aldrig smakat en äggost som blivit dålig(kanske för att de alltid går åt som smör, speciellt till sillen)
Vad är Äggost?
Hur länge äggost håller sig beror ju på hur kallt du har möjlighet att förvara den, hur färsk mjölk du har och naturligtvis hygienen. Vid kall förvaring (och vintertid) kan du säkert ha den 4 dagar i alla fall. Försök att spola/doppa formen och duken i kokande vatten så det inte blir någon "smitta" från "verktygen".
Lycka till!
Lena
Vad är Äggost?
Äggost är en Bohuslänsk maträtt, gjord av ägg och mjölk som man "skär" med fil. Häller upp i äggosteform så vassla rinner av. Sockrar man den, vilket är vanligast, äter man den med sylt till dessert. De som inte sockrar brukar ha den till smörgårdsbord (sill och köttbullar).
Hoppas att du blev lite klokare
Lena
Vad är Äggost?
Äggost är en Bohuslänsk maträtt, gjord av ägg och mjölk som man "skär" med fil. Häller upp i äggosteform så vassla rinner av. Sockrar man den, vilket är vanligast, äter man den med sylt till dessert. De som inte sockrar brukar ha den till smörgårdsbord (sill och köttbullar).
Hoppas att du blev lite klokare
Lena
Tack för ett utförligt svar :) Visst blev jag klokare.