Är superallergisk mot ägg och undrar om det finns något man kan byta ut äggstanningen mot i pajer så det blir ungefär likadant resultat? Finns ju så många läckra recept jag skulle vilja prova.
Mistys4 augusti 2009
Finns ägg ersättningsmedel på hälsokostbutikerna att köpa. Ett pulver man blandar med vätska. har aldrig använt det till äggstanning så vet ej hur det blir men fungerar utmärkt till ex pannkakor. Mina barn som är veganer (altså inte äter ägg ) använder det! :)
The_mama97mia4 augusti 2009
hmmm jag fick en tanke som är SÅÅÅÅÅ fel - men RÅMJÖLK - är ju full med protein o när man gör kalvdans så stannar den ju utan hjälp.... men om man är äggallergiker så kanske man inte tål råmjölk heller?
Roggan4 augusti 2009
En stuvning kanske?
bubblemint6 augusti 2009
det finns massor av pajer där man inte behöver ägg.. ricotta paj kan man ju göra. eller nån form av grädde borde funka, grädde har ju tjockare konsistens än mjölk. stuvning var en bra ide oxå :) ost gör fyllningen tjockare, liksom creame fraich eller färskost.
DoctorWho25 februari 2011
Puffar
Tänkte starta en ny tråd, men hittade denna istället.
Jag undrar om en jättetjock mjölsås/stuvning går att använda istället för äggstanning? HATAR smaken och konsistensen av äggstanning. Har samlat på mig MASSOR av recept på pajfyllningar genom åren, alla med äggstanning tyvärr. Det enda jag vill ersätta i recepten är äggstanningen. Tacksam för hjälp.
Vad kan man ersätta äggstanningen med i detta recept?
Edit: Råkade infoga fel recept.
arnsurdeg26 februari 2011
jag brukar göra fylningen av kokos mjölk som jag blandar i mjöl och värmer upp tills det blir en lagom sås
Shoutoutloud26 februari 2011
jag var tidigare allergisk mot ägg.då brukade jag om jag gjorde tex ost och skinkpaj ha i en massa ost och fet creme fraiche istället för ägg.!då stannar den definitivt!:DD om du tål keso kan man ha de gryniga kornen också. försök ta bort lite vätska bara!
Är superallergisk mot ägg och undrar om det finns något man kan byta ut äggstanningen mot i pajer så det blir ungefär likadant resultat? Finns ju så många läckra recept jag skulle vilja prova.
Finns ägg ersättningsmedel på hälsokostbutikerna att köpa. Ett pulver man blandar med vätska. har aldrig använt det till äggstanning så vet ej hur det blir men fungerar utmärkt till ex pannkakor. Mina barn som är veganer (altså inte äter ägg ) använder det! :)
hmmm jag fick en tanke som är SÅÅÅÅÅ fel - men RÅMJÖLK - är ju full med protein o när man gör kalvdans så stannar den ju utan hjälp.... men om man är äggallergiker så kanske man inte tål råmjölk heller?
En stuvning kanske?
det finns massor av pajer där man inte behöver ägg.. ricotta paj kan man ju göra. eller nån form av grädde borde funka, grädde har ju tjockare konsistens än mjölk. stuvning var en bra ide oxå :) ost gör fyllningen tjockare, liksom creame fraich eller färskost.
Puffar
Tänkte starta en ny tråd, men hittade denna istället.
Jag undrar om en jättetjock mjölsås/stuvning går att använda istället för äggstanning? HATAR smaken och konsistensen av äggstanning. Har samlat på mig MASSOR av recept på pajfyllningar genom åren, alla med äggstanning tyvärr. Det enda jag vill ersätta i recepten är äggstanningen. Tacksam för hjälp.
Edit: Rättat lite.
Peach Melba paj
Vad kan man ersätta äggstanningen med i detta recept?
Edit: Råkade infoga fel recept.
jag brukar göra fylningen av kokos mjölk som jag blandar i mjöl och värmer upp tills det blir en lagom sås
jag var tidigare allergisk mot ägg.då brukade jag om jag gjorde tex ost och skinkpaj ha i en massa ost och fet creme fraiche istället för ägg.!då stannar den definitivt!:DD om du tål keso kan man ha de gryniga kornen också. försök ta bort lite vätska bara!