Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biscotti

  • 14 februari 2004

    Hej.Var på kafe häromdagen och åt Biscotti.Mycket goda "sega" kakor med mandel. finns det någon som har ett recept?

  • 16 februari 2004

    Hej.Här kommer ett recept på Biscotti. Hoppas att d smakar.// KickanBiscotti10 port.100 g smör1 dl råsocker2 st ägg4 ½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver½ tsk malen kanel1 tsk stött kardemumma1 tsk vaniljsocker200 g nötter , rostade t ex hassel-pekan eller mandel50 g grovhackad mörk choklad1 msk Sambuca2 st äggvitorSätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker smidigt. Vänd ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver med de torra kryddorna. Blanda ner mjölet i smörbland-ningen tillsammans med nötter, choklad och Sambuca. Forma degen till två eller tre längder och lägg på bakplåtspapper. Pensla längderna med lite lätt vispad äggvita och grädda i 35 min. Skär längderna till skor-por medan de ännu är ljumma. Lägg tillba-ka på plåten med lite mellanrum och torka skorporna i 100°C, ca 45 min. Extra goda blir skorporna om du doppar dem i lite mörk choklad. Förvaras torrt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.