Stek i ugn 200 grader i ca 40 minuter, tills dom får en fin färg. Stäng sedan av ugnen men låt dom stå kvar tills ugnen är kall.
evaldo8 december 2007
Hej.
Du söker recept på bröd. Gå in på google och skriv : Bergströms baksida, så hittar du hur mycket som helst ang bröd av olika slag.
MVH evaldo
Tillberga8 december 2007
och jag har ett hälsobröd på min sida
som både är enkelt och gott och mycke
Måd
Smulpajen9 december 2007
Jag har ett jättegott bröd på min sida som ska jäsa i kylen över natten. Superenkelt och snabbt!(L)
10 december 2007
leila lindholm gjorde ett jätte gott filmjölksbröd finns på recept.nu lätt o snabbt ingen jästid.:)
anluk10 december 2007
Jag har grötbullar bland mina recept som är jättegoda!
Jessika10 december 2007
Prova mitt recept på saftigt morotsbröd eller varför inte brödet med äpple (blir också gott med rödbeta:))
ulagbg10 december 2007
Här är ett gammalt recept på ett gott bröd
150 gr smör
1 dl jäst
1/2 msk salt
1 dl brödsirap
1 l mjölk
2 l vetemjöl
1/2 l rågmjöl
Degen ska jäsa i 35 min, kavla ganska tunna kakor ca 1 cm tjocka
Kan gräddas direkt i mitten av ugnen i ca 5-6 min i 250 grader
marinkovic27 februari 2008
Hej
Jag har ett recept på bröd som spritt sig snabbt.
Susse brödbullar
5 dl havregryn
1 liter vatten
2 tsk salt
2 pkt torrjäst röd
2 dl krossade linfrön
13-15 dl vetemjöl special
3/4 dl strösocker
1 dl olja ( INTE olivolja)
Låt havregrynen & vattnet svälla 30 minuter
Blanda under tiden mjöl,jäst,socker,salt.linfrön i degbunke.
Värm upp "havrevattnet" till ca 38-39 grader,varmare än fingervarmt då det är torrjäst.Häll i oljan i blandningen
Häll sedan detta över mjölblandning,arbeta den smidig,ska vara lite kladdig,men inte fastna på händerna.
Låt degen vila övertäckt under 30 minuter.
Baka ut ca 30 "bullar" platta dem lätt & naggar lite med gaffel el dyligt.Låt dem jäsa i 30 minuter under bakduk
Grädda i 225 grader ca 10 min i mitten av ugnen.
Låt brödbullarna svalna under bakduk.
LYCKA TILL !
The_mama97mia27 februari 2008
Vill slå ett slag för detta bröd, bakade det igår o det var härligt! Receptet finns på min sida, mina recept.
Franskt bondbröd (Mikes bröd)
För 1 bröd personer.
Supergott lantbröd som tar tid men är väl värt det.
Detta med att jäsa i korg tycker jag dock är överskattat, jäser som vanligt - men det blir plattare då såklart.
Ingredienser
för 1 bröd:
4 dl vatten
1 1/2 dl grahamsmjöl
25 g jäst
7 1/2 dl vetemjöl
1 msk salt
Gör så här
I) 2 dl kokande vatten hälls över 1 1/2 dl graham - arbeta samman. Strö lite mjöl över. Täck med plastfolie. Låt stå ett dygn.
II) 2 dl vatten 37 gradigt hälls på degen. Tillsätt jäst och ca 7 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt. Jäs en timme.
Baka ut till ett bröd. Lägg i mjölad brödkorg (jäser upp vackert då). Täck med duk. Jäs två timmar.
Grädda sedan på dubbla plåtar! i 175 gr ugn, nedersta falsen, i 1 timme.
Skrivet den 2008-02-16 16:39:56
(Källa: en pappa till en av mina skolkamrater gav mig receptet)
Klicka ner smeten i en smord, avlång form 1½L
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme
Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
:)
Tine
tulipan4 mars 2008
Ja här är det juh inte problem med att få tag i bröd recept:-P
Kan väl säga "testa mitt" jag åxå. Har ett gott och nyttigt bröd på min sida som är SUPER enkelt att göra. Går snabbt och inget knådande:-)
Våra barn älskar brödet och jag får jämt stå och baka det. Men det gör man juh så gärna nu när bröden inte är dirket billigt. Plus att man slipper luftbröd som man juh köper i butiken.
Hade gjort detta brödet till en lucia fest i skolan å vips sa det så fick vi kopiera upp receptet till alla föräldrarna som bara älskade det goda brödet.
Så kila du in på min sida och testa brödet och hör gärna av dig sen om vad du tycker om det :-)
Tine4 mars 2008
Här kommer Rågbullar
50g jäst
5 dl mjölk 37c
1½ tsk salt
2 msk mörk sirap
1 tsk pomeransskal, malda
½ msk anis, stött
½ msk fänkål, stött
50g smör, mjukt
5 dl grovt rågmjöl
ca 7- 8 dl vetemjöl
ugn: 225c
Gör så här:
1. smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med den ljumna mjölken.
2. Tillsätt salt, sirap, pomeransskal, anis, färnkål, smör i klickar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
3.Ta upp degen på mjölbordet och knåda den smidig. Dela den i två delar bsom rullas till två längder. Dela dem till tio delar vardera och rulla varje till runda bullar.
4.Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 min.
5. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 12min. Låt dem svana på galler under bakduk.
:)
Tine
Hej jag vill ha recept på olika bröd. Både mörkt och vitt bröd funkar.
(Y) Här får du ett recept som jag har lagt in. Ett nyttigt och grovt bröd. Att det sedan inte är svårt att göra underlättar för många.
Joels grova limpa
1 liter lättfil
2 dl 4-kornkross
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
Blanda allt och låt stå i kylskåp över natten.
7 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl
1 dl sirap
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
Rör ihop och häll i 2 formar
Stek i ugn 200 grader i ca 40 minuter, tills dom får en fin färg. Stäng sedan av ugnen men låt dom stå kvar tills ugnen är kall.
Hej.
Du söker recept på bröd. Gå in på google och skriv : Bergströms baksida, så hittar du hur mycket som helst ang bröd av olika slag.
MVH evaldo
och jag har ett hälsobröd på min sida
som både är enkelt och gott och mycke
Måd
Jag har ett jättegott bröd på min sida som ska jäsa i kylen över natten. Superenkelt och snabbt!(L)
leila lindholm gjorde ett jätte gott filmjölksbröd finns på recept.nu lätt o snabbt ingen jästid.:)
Jag har grötbullar bland mina recept som är jättegoda!
Prova mitt recept på saftigt morotsbröd eller varför inte brödet med äpple (blir också gott med rödbeta:))
Här är ett gammalt recept på ett gott bröd
150 gr smör
1 dl jäst
1/2 msk salt
1 dl brödsirap
1 l mjölk
2 l vetemjöl
1/2 l rågmjöl
Degen ska jäsa i 35 min, kavla ganska tunna kakor ca 1 cm tjocka
Kan gräddas direkt i mitten av ugnen i ca 5-6 min i 250 grader
Hej
Jag har ett recept på bröd som spritt sig snabbt.
Susse brödbullar
5 dl havregryn
1 liter vatten
2 tsk salt
2 pkt torrjäst röd
2 dl krossade linfrön
13-15 dl vetemjöl special
3/4 dl strösocker
1 dl olja ( INTE olivolja)
Låt havregrynen & vattnet svälla 30 minuter
Blanda under tiden mjöl,jäst,socker,salt.linfrön i degbunke.
Värm upp "havrevattnet" till ca 38-39 grader,varmare än fingervarmt då det är torrjäst.Häll i oljan i blandningen
Häll sedan detta över mjölblandning,arbeta den smidig,ska vara lite kladdig,men inte fastna på händerna.
Låt degen vila övertäckt under 30 minuter.
Baka ut ca 30 "bullar" platta dem lätt & naggar lite med gaffel el dyligt.Låt dem jäsa i 30 minuter under bakduk
Grädda i 225 grader ca 10 min i mitten av ugnen.
Låt brödbullarna svalna under bakduk.
LYCKA TILL !
Vill slå ett slag för detta bröd, bakade det igår o det var härligt! Receptet finns på min sida, mina recept.
Franskt bondbröd (Mikes bröd)
För 1 bröd personer.
Supergott lantbröd som tar tid men är väl värt det.
Detta med att jäsa i korg tycker jag dock är överskattat, jäser som vanligt - men det blir plattare då såklart.
Ingredienser
för 1 bröd:
4 dl vatten
1 1/2 dl grahamsmjöl
25 g jäst
7 1/2 dl vetemjöl
1 msk salt
Gör så här
I) 2 dl kokande vatten hälls över 1 1/2 dl graham - arbeta samman. Strö lite mjöl över. Täck med plastfolie. Låt stå ett dygn.
II) 2 dl vatten 37 gradigt hälls på degen. Tillsätt jäst och ca 7 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt. Jäs en timme.
Baka ut till ett bröd. Lägg i mjölad brödkorg (jäser upp vackert då). Täck med duk. Jäs två timmar.
Grädda sedan på dubbla plåtar! i 175 gr ugn, nedersta falsen, i 1 timme.
Skrivet den 2008-02-16 16:39:56
(Källa: en pappa till en av mina skolkamrater gav mig receptet)
Mamma Mia
Hej
Här kommer ett bröd
Mormors hälsobröd
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossad linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
rör ner yoghurt och honung och sylt
Klicka ner smeten i en smord, avlång form 1½L
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme
Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
:)
Tine
Ja här är det juh inte problem med att få tag i bröd recept:-P
Kan väl säga "testa mitt" jag åxå. Har ett gott och nyttigt bröd på min sida som är SUPER enkelt att göra. Går snabbt och inget knådande:-)
Våra barn älskar brödet och jag får jämt stå och baka det. Men det gör man juh så gärna nu när bröden inte är dirket billigt. Plus att man slipper luftbröd som man juh köper i butiken.
Hade gjort detta brödet till en lucia fest i skolan å vips sa det så fick vi kopiera upp receptet till alla föräldrarna som bara älskade det goda brödet.
Så kila du in på min sida och testa brödet och hör gärna av dig sen om vad du tycker om det :-)
Här kommer Rågbullar
50g jäst
5 dl mjölk 37c
1½ tsk salt
2 msk mörk sirap
1 tsk pomeransskal, malda
½ msk anis, stött
½ msk fänkål, stött
50g smör, mjukt
5 dl grovt rågmjöl
ca 7- 8 dl vetemjöl
ugn: 225c
Gör så här:
1. smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med den ljumna mjölken.
2. Tillsätt salt, sirap, pomeransskal, anis, färnkål, smör i klickar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
3.Ta upp degen på mjölbordet och knåda den smidig. Dela den i två delar bsom rullas till två längder. Dela dem till tio delar vardera och rulla varje till runda bullar.
4.Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 min.
5. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 12min. Låt dem svana på galler under bakduk.
:)
Tine