Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

BRÖD

  • 8 juni 2006

    Hej jag vill ha recept på olika bröd. Både mörkt och vitt bröd funkar.

  • celice 8 december 2007

    (Y) Här får du ett recept som jag har lagt in. Ett nyttigt och grovt bröd. Att det sedan inte är svårt att göra underlättar för många.

    Joels grova limpa

    1 liter lättfil
    2 dl 4-kornkross
    1 dl linfrö
    1 dl solrosfrö
    1 dl sesamfrö

    Blanda allt och låt stå i kylskåp över natten.

    7 dl grovt rågmjöl
    7 dl vetemjöl
    1 dl sirap
    2 tsk salt
    3 tsk bikarbonat
    3 tsk bakpulver

    Rör ihop och häll i 2 formar

    Stek i ugn 200 grader i ca 40 minuter, tills dom får en fin färg. Stäng sedan av ugnen men låt dom stå kvar tills ugnen är kall.

  • evaldo 8 december 2007

    Hej.
    Du söker recept på bröd. Gå in på google och skriv : Bergströms baksida, så hittar du hur mycket som helst ang bröd av olika slag.
    MVH evaldo

  • Tillberga 8 december 2007

    och jag har ett hälsobröd på min sida
    som både är enkelt och gott och mycke
    Måd

  • Smulpajen 9 december 2007

    Jag har ett jättegott bröd på min sida som ska jäsa i kylen över natten. Superenkelt och snabbt!(L)

  • 10 december 2007

    leila lindholm gjorde ett jätte gott filmjölksbröd finns på recept.nu lätt o snabbt ingen jästid.:)

  • anluk 10 december 2007

    Jag har grötbullar bland mina recept som är jättegoda!

  • Jessika 10 december 2007

    Prova mitt recept på saftigt morotsbröd eller varför inte brödet med äpple (blir också gott med rödbeta:))

  • ulagbg 10 december 2007

    Här är ett gammalt recept på ett gott bröd

    150 gr smör
    1 dl jäst
    1/2 msk salt
    1 dl brödsirap
    1 l mjölk
    2 l vetemjöl
    1/2 l rågmjöl

    Degen ska jäsa i 35 min, kavla ganska tunna kakor ca 1 cm tjocka
    Kan gräddas direkt i mitten av ugnen i ca 5-6 min i 250 grader

  • marinkovic 27 februari 2008

    Hej
    Jag har ett recept på bröd som spritt sig snabbt.
    Susse brödbullar
    5 dl havregryn
    1 liter vatten
    2 tsk salt
    2 pkt torrjäst röd
    2 dl krossade linfrön
    13-15 dl vetemjöl special
    3/4 dl strösocker
    1 dl olja ( INTE olivolja)
    Låt havregrynen & vattnet svälla 30 minuter
    Blanda under tiden mjöl,jäst,socker,salt.linfrön i degbunke.
    Värm upp "havrevattnet" till ca 38-39 grader,varmare än fingervarmt då det är torrjäst.Häll i oljan i blandningen
    Häll sedan detta över mjölblandning,arbeta den smidig,ska vara lite kladdig,men inte fastna på händerna.
    Låt degen vila övertäckt under 30 minuter.
    Baka ut ca 30 "bullar" platta dem lätt & naggar lite med gaffel el dyligt.Låt dem jäsa i 30 minuter under bakduk
    Grädda i 225 grader ca 10 min i mitten av ugnen.
    Låt brödbullarna svalna under bakduk.
    LYCKA TILL !

  • The_mama97mia 27 februari 2008

    Vill slå ett slag för detta bröd, bakade det igår o det var härligt! Receptet finns på min sida, mina recept.

    Franskt bondbröd (Mikes bröd)
    För 1 bröd personer.

    Supergott lantbröd som tar tid men är väl värt det.
    Detta med att jäsa i korg tycker jag dock är överskattat, jäser som vanligt - men det blir plattare då såklart.


    Ingredienser
    för 1 bröd:
    4 dl vatten
    1 1/2 dl grahamsmjöl
    25 g jäst
    7 1/2 dl vetemjöl
    1 msk salt



    Gör så här
    I) 2 dl kokande vatten hälls över 1 1/2 dl graham - arbeta samman. Strö lite mjöl över. Täck med plastfolie. Låt stå ett dygn.

    II) 2 dl vatten 37 gradigt hälls på degen. Tillsätt jäst och ca 7 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt. Jäs en timme.

    Baka ut till ett bröd. Lägg i mjölad brödkorg (jäser upp vackert då). Täck med duk. Jäs två timmar.

    Grädda sedan på dubbla plåtar! i 175 gr ugn, nedersta falsen, i 1 timme.

    Skrivet den 2008-02-16 16:39:56
    (Källa: en pappa till en av mina skolkamrater gav mig receptet)

    Mamma Mia

  • Tine 4 mars 2008

    Hej
    Här kommer ett bröd

    Mormors hälsobröd
    2 dl havregryn
    5 dl vetemjöl
    1 dl krossad linfrö
    1 dl russin
    1 dl grovhackade hasselnötter
    2 tsk bikarbonat
    1 tsk salt
    4 dl yoghurt
    ½ dl flytande honung
    ½ dl lingonsylt

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke

    rör ner yoghurt och honung och sylt

    Klicka ner smeten i en smord, avlång form 1½L
    Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme
    Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
    :)
    Tine

  • tulipan 4 mars 2008

    Ja här är det juh inte problem med att få tag i bröd recept:-P

    Kan väl säga "testa mitt" jag åxå. Har ett gott och nyttigt bröd på min sida som är SUPER enkelt att göra. Går snabbt och inget knådande:-)

    Våra barn älskar brödet och jag får jämt stå och baka det. Men det gör man juh så gärna nu när bröden inte är dirket billigt. Plus att man slipper luftbröd som man juh köper i butiken.
    Hade gjort detta brödet till en lucia fest i skolan å vips sa det så fick vi kopiera upp receptet till alla föräldrarna som bara älskade det goda brödet.

    Så kila du in på min sida och testa brödet och hör gärna av dig sen om vad du tycker om det :-)

  • Tine 4 mars 2008

    Här kommer Rågbullar

    50g jäst
    5 dl mjölk 37c
    1½ tsk salt
    2 msk mörk sirap
    1 tsk pomeransskal, malda
    ½ msk anis, stött
    ½ msk fänkål, stött
    50g smör, mjukt
    5 dl grovt rågmjöl
    ca 7- 8 dl vetemjöl

    ugn: 225c

    Gör så här:
    1. smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med den ljumna mjölken.
    2. Tillsätt salt, sirap, pomeransskal, anis, färnkål, smör i klickar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl.
    Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
    3.Ta upp degen på mjölbordet och knåda den smidig. Dela den i två delar bsom rullas till två längder. Dela dem till tio delar vardera och rulla varje till runda bullar.
    4.Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 min.
    5. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 12min. Låt dem svana på galler under bakduk.
    :)
    Tine

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.